LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2024 13:13 | Ανανέωση: 01 Φεβρουαρίου 2024 13:30

Τουρκία: Η πώληση των F-16 δεν υπόκειται σε όρους

Τι ισχυρίζονται ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και ο επικεφαλής του κέντρου καταπολέμησης της παραπληροφόρησης για τον ισχυρισμό ότι η πώληση των F-16 στην Τουρκία υπόκειται σε όρους.

F16 - Σμηναγός Χρήστος - Πάρις Χαρίτος

Όπως μεταφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου σε ενημέρωσή του στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας,αντιναύαρχος Ζεκί Ακτούρκ ανέφερε:«Η διαδικασία έγκρισης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για το αίτημά μας, η οποία περιλαμβάνει την προμήθεια 40 νέων F-16 Block-70, σύμφωνα με τις ανάγκες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων 79 F-16 και των πυρομαχικών τους, υλικά και εξοπλισμό, ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου.

Όταν φτάσουν σε εμάς οι επιστολές προσφοράς και αποδοχής, θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το χρονοδιάγραμμα και έτσι το κόστος του πρότζεκτ θα ξεκαθαριστεί.  Το αίτημα για πυρομαχικά υποβλήθηκε μετά από λεπτομερή μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρησιακές ανάγκες, την κατάσταση του αποθέματος και απαιτήσεις σε τεχνικό επίπεδο. Σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζουν ορισμένα ειδησεογραφικά sites με έδρα την Ελλάδα, το θέμα της προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F-16 δεν υπόκειται σε κανέναν όρο».

Για τη δήλωση της της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ για επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, ο Ζεκί Ακτούρκ είπε ότι "το θέμα αυτό έχει συζητηθεί και συζητείται πολύ. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση των δύο χωρών αυτή τη στιγμή. Οι δηλώσεις των ΗΠΑ θα πρέπει να θεωρηθούν ως δήλωση καλής θέλησης σε αυτό το στάδιο. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή ή εξέλιξη στο θέμα αυτό, θα σας ενημερώσουμε».

Το κέντρο καταπολέμησης της παραπληροφόρησης του οποίου επικεφαλής είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν διαψεύδει επίσης ότι η πώληση των F-16 υπόκειται σε όρους αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι:

«O ισχυρισμός ορισμένων ΜΜΕ ότι ‘η πώληση των F-16 στην Τουρκία υπόκειται σε όρους’ δεν ευσταθεί. Η διαδικασία έγκρισης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την προμήθεια 40 νέων F-16 Block-70 και τον εκσυγχρονισμό 79 υφιστάμενων F-16 σύμφωνα με τις ανάγκες της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου. Η διαδικασία έγκρισης περιλαμβάνει επίσης αιτήματα για πυρομαχικά, υλικά και εξοπλισμό για τα σχετικά αεροσκάφη.

Μόλις ληφθούν οι Επιστολές Προσφοράς και Αποδοχής, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το χρονοδιάγραμμα.  Η προμήθεια και ο εκσυγχρονισμός των F-16 δεν υπόκειται σε καμία προϋπόθεση, σε αντίθεση με ό,τι έχει υποστηριχθεί σε ορισμένες ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες».


Ειδήσεις σήμερα:

Αγρότες: Η “Agrotica” στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων (εικόνες)

Τροχαίο στην Πάτρα: Παραβιάζει στοπ και τινάζει δικυκλιστή στον αέρα (βίντεο)

Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά, smartwatcn και φορτιστές στα κελιά (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την εκεχειρία και προχωρά στην επιχείρηση στη ΡάφαΣήμερα 22:50 | Ειδήσεις

Επιμένει σε εισβολή στη Ράφα η κυβέρνηση Νετανιάχου. Οι διεθνείς αντιδράσεις και οι συγγενείς των ομήρων.

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμεΣήμερα 22:12 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τις σχέσεις της χώρας του με τη Δύση.

Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου: Αυξημένη η κίνησηΣήμερα 21:05 | Ειδήσεις

Που αλλού υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω της επιστροφής των εκδρομέων από τις διακοπές του Πάσχα. 

Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

Στο εσωτερικό της Μονής που μετατρέπεται σε τζαμί, μπήκε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Άννα Ανδρέου και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες. Ποια η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την εκεχειρία και προχωρά στην επιχείρηση στη Ράφα22:58Ενδομητρίωση: Μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας;22:45Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Τι προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ 22:31Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε22:18Πειραιάς: Απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίου22:04Eύβοια - Τροχαίο: “Τούμπαρε” αυτοκίνητο με μητέρα και μωρό (εικόνες)21:51Μάρλεν Ντίτριχ: Η Γερμανίδα που κατέκτησε τον κόσμο 21:37Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου: Αυξημένη η κίνηση21:24Γάζα – Κολούμπια: Οι διαμαρτυρίες…ακυρώνουν τη μεγάλη τελετή αποφοίτησης21:10Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες) 20:57Μάλγαρα: Διακομιδή βρέφους εν μέσω επιστροφής των εκδρομέων (βίντεο)20:43ΗΠΑ - Δίκη Τραμπ: Του επέβαλαν πρόστιμο για 10η φορά! 20:30Γάζα – ΜΜΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας20:16 Άνω Καστρίτσι Πάτρας: Αναβιώνει το έθιμο της “Λέησης” (εικόνες)20:04Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση του πυρός19:52Ανάσταση - κροτίδες: Οι συλλήψεις της ΕΛΑΣ και η “τεράστια” λεία “εκρηκτικών”19:39ΠΑΣΟΚ: Στη Σέριφο ο Ανδρουλάκης - Ποιοι οι επόμενοι προορισμοί ενόψει Ευρωεκλογών (εικόνες)19:25Άγιος Γεώργιος: Στους Γόννους της Λάρισας έγινε πάνω σε άλογα η περιφορά (εικόνες) 19:12Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς18:58Επιστροφή των εκδρομέων με αυξημένη κίνηση στα διόδια18:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο