LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2024 22:17

Βιβλίο: Στέλιος Παρασκευόπουλος - “1922. Το τέλειο έγκλημα”

Απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα για την Μικρασιατική Καταστροφή και τους υπαίτιους, επιχειρεί να δώσει μέσα από το βιβλίο του ο δημοσιογράφος Στέλιος Παρασκευόπουλος.

Στελιος Παρασκευόπουλος - 1922 Το τέλειο έγκλημα

Στελιος Παρασκευόπουλος - 1922 Το τέλειο έγκλημα

«1922. Το τέλειο έγκλημα» τιτλοφορείται το τελευταίο βιβλίο του δημοσιογράφου Στέλιου Παρασκευόπουλου.

Όπως αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου, «Εκατόν ένα χρόνια μετά τη μεγαλύτερη ταπείνωση του Ελληνισμού στη μακραίωνη ιστορία του, τη Μικρασιατική Καταστροφή, και τα ερωτήματα ως προς τους λόγους και τις αιτίες της δεν έχουν ακόμη απαντηθεί με σαφήνεια. Οι όποιες ερμηνείες έχουν δοθεί είναι ως επί το πλείστον προϊόντα μιας χρονίζουσας προπαγάνδας, μιας κομματικοποιημένης Ιστορίας, ενός πολιτικού φανατισμού, μιας αγιογραφίας ή ενός αναθεματισμού των πρωταγωνιστών εκείνης της μοιραίας εποχής.

Ωστόσο, το κεφάλαιο «1922» δεν έκλεισε, όπως πολλοί θα το ήθελαν. Ο χρόνος, έναν αιώνα μετά, δεν επούλωσε τη συμφορά. Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι η «ανοικτή πληγή» της Ρωμιοσύνης, με την τραυματική μνήμη της να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Μέχρι τις ημέρες μας. Και οι καιροί μας απαιτούν σοβαρές προσεγγίσεις για το τι παίχθηκε στη γη της Ιωνίας το 1922. Το απαιτεί και η Ιστορία, όχι για να εκδικηθεί, αλλά για να διδάξει και να προειδοποιήσει το Γένος των Ελλήνων ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια ολέθρια δεινά.

Στελιος Παρασκευόπουλος - 1922 Το τέλειο έγκλημα

Τελικά, ήταν μόνο ο εξοντωτικός Εθνικός Διχασμός μεταξύ Κωνσταντίνου και Βενιζέλου που οδήγησε τον Ελληνισμό στην Καταστροφή, στέλνοντας τη μισή Ελλάδα στη Σμύρνη; Ή, μήπως, η κύρια αιτία ήταν οι Σύμμαχοί της, οι οποίοι όχι απλώς την εγκατέλειψαν, αλλά και την πρόδωσαν; Μήπως ορισμένες χριστιανικές χώρες διέπραξαν το Τέλειο

Έγκλημα σε βάρος του Ελληνισμού, οι οποίες, σε μια μεταστροφή των συμφερόντων τους, ενδυνάμωσαν το κίνημα του Μουσταφά Κεμάλ; Μήπως, μια ζηλόφθονη και φονική Δύση ?διχασμένη μέσα στη χριστιανοσύνη της? προτίμησε την ασιατική βαρβαρότητα στην Ανατολική Ευρώπη παρά ένα μεγάλο Έθνος, μια νέα ελληνική ορθόδοξη αυτοκρατορία;» 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σιδέρη.

Ειδήσεις σήμερα:

“Τηλεπάθεια”: Μικροτσίπ στον εγκέφαλο δίνει “κίνηση” σε ανάπηρους (βίντεο)

Παραγουάη - Επεισόδια: Ποδοσφαιριστές έσωσαν παιδιά από τις κερκίδες (εικόνες)

Νέα Υόρκη: Ντοκουμέντο του ΑΝΤ1 από την σύλληψη ομογενών για “τρομοκρατία” (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο