LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2024 12:37

“Brave New Greece” - Ενέργεια: Το “Πράσινο” Ενεργειακό Τοπίο που Αναδύεται

Ένα ανεπανάληπτο φουτουριστικό ταξίδι, μια εκπομπή για το μέλλον.... σήμερα! Μια εμπειρία μέσω του ΑΝΤ1 που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Brave New Greece

Η εκπομπή του ΑΝΤ1 «BRAVE NEW GREECE» με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς, Μαριάννα Σκυλακάκη, έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό και να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Αρκεί να το κατανοήσουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα. Το «BRAVE NEW GREECE» δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο.

ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 24:00 ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

#BraveNewEnergy

Το «Πράσινο» Ενεργειακό Τοπίο που Αναδύεται

Brave New Greece

Η πράσινη μετάβαση προϋποθέτει μεγάλες αλλαγές και στον τρόπο παραγωγής ενέργειας, στην οποία στηρίζεται κάθε είδους ανθρώπινη δραστηριότητα. Όμως, είναι εύκολο το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο λιγνίτης να δώσουν τη θέση τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κλιματικής ουδετερότητας; Είναι, πράγματι, οι ΑΠΕ το παρόν και το μέλλον στην ενέργεια; Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewEnergy επιχειρεί να περιγράψει το τοπίο της ενέργειας που αναδιαμορφώνεται όχι μόνο λόγω της απανθρακοποίησης, αλλά και των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Ποιες είναι οι μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές που μας επιτρέπουν να αξιοποιήσουμε επαρκώς τον ήλιο και τον άνεμο; Πώς θα εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτονομία η Ευρώπη; Γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος των «έξυπνων» δικτύων; Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στον νέο ενεργειακό χάρτη; Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστούν οι ανισότητες που προκαλεί η απολιγνιτοποίηση;

Αναζητώντας απαντήσεις, συνομιλούμε με ειδικούς της ενέργειας και μεταβαίνουμε στον Άγιο Γεώργιο, το μικρό νησάκι στην είσοδο του Σαρωνικού, όπου ο όμιλος ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει υλοποιήσει ένα έργο-ορόσημο για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας. Πρόκειται για το αιολικό πάρκο του Αγίου Γεωργίου, που παράγει ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων από 40.000 νοικοκυριών στη χώρα μας, διαθέτοντας 23 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 73,2 MW. Οι νέες τεχνολογίες, οι ΑΠΕ και η ανάδυση του prosumer, δηλαδή του παραγωγού και καταναλωτή ενέργειας, δημιουργούν ένα πολλά υποσχόμενο «πράσινο» αύριο.

Brave New Greece

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Λίνα Τσαλταμπάς (Πρόεδρος, WEnCoop), Γιώργος Σπύρου (Εντεταλμένος Σύμβουλος & Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή), Σπύρος Οικονόμου (Πρόεδρος, ΚΑΠΕ), Μιχάλης Μάνης ( CEO, Ensight), Κώστας Ηλίας (Διευθυντής Λειτουργίας Έργων, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή).

«BRAVE NEW GREECE» με τη Μαριάννα Σκυλακάκη, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 24:00 στον ΑΝΤ1.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί το μέλλον προδιαγράφεται συναρπαστικό!

#BraveNewGreece

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη
  • Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης
  • Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης
  • Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης
  • Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης - Ερντογάν: Οι κοινές δηλώσεις στην Άγκυρα (βίντεο)Σήμερα 17:49 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη είναι οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Σκόπια - Σιλιάνοφσκα: "Έχω το δικαίωμα να λέω Μακεδονία"Σήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Αμετανόητη δείχνει η νέα πρόεδρος Γκορτνάνα Σιλιάνοφσκα. Τι αναφέρει η νέα ανακοίνωση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο “Ρουμάνος” αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρουςΣήμερα 17:04 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο 36χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη με το παρατσούκλι “Ρουμάνος”.

Μητέρα Κυριακής Γρίβα: Θέλω να αυτοκτονήσω, να βρω την ψυχη του παιδιού μου (βίντεο)Σήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Αποκλειστικές πληροφορίες και ντοκουμέντα από την εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1. Σε ψυχιατρική κλινική νοσηλεύεται η μητέρα της Κυριακής, που δολοφονήθηκε ακρβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο βασιλιάς Κάρολος παρέδωσε στρατιωτικό του τίτλο στον πρίγκιπα Γουίλιαμ17:53Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι κοινές δηλώσεις με Ερντογάν μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα (βίντεο)17:40Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο “Ρουμάνος” αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 17:26Γερμανία: “Εν δυνάμει εξτρεμιστικό” το κόμμα AfD με απόφαση δικαστηρίου17:12Σκόπια - Σιλιάνοφσκα: "Έχω το δικαίωμα να λέω Μακεδονία"16:59Λάρισα: Πήγε στην τράπεζα 40000 ευρώ που κλάπηκαν στην... Λιβύη16:45Χρέη – Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Μεγάλο ενδιαφέρον από τους οφειλέτες16:32Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα: Θερμή υποδοχή στον Έλληνα Πρωθυπουργό (βίντεο)16:18Rome Masters: Ο Τσιτσιπάς στους “16” του τουρνουά16:05ΛΑΡΚΟ - Μητσοτάκης: Επιδίωξή μας η εξεύρεση βιώσιμη λύσης15:51Ρόδος – Δολοφονία Καριώτη: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον Βαγγέλη Κουλιανό15:38Conference League - Μαρινάκης: Ο τελικός θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια15:24“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η κρυφή συμφωνία Νέλλας και Αρχοντούλας (βίντεο)15:10Νίκος Γκάτσος: Ο κορυφαίος ποιητής, η “Αμοργός” και οι μοναδικοί στίχοι14:57Daniel - Θεσσαλία: Επισπεύδονται οι πληρωμές της “Πρώτης Αρωγής”14:44Μαργαρίτης Σχοινάς για Eurovision: Είναι εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU14:30ΕΛΑΣ: Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ δεν συνέβη14:17Καρκίνος ωοθηκών: Τα ασαφή συμπτώματα14:03Μαρινάκης για Τουρκία: Ο διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (βίντεο)13:49“Rouk Zouk”: Ευκαιρία για ρεβάνς στην εβδομάδα δεύτερης ευκαιρίας13:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο