LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2024 10:14 | Ανανέωση: 30 Ιανουαρίου 2024 12:55

Νέα Υόρκη: Συνελήφθησαν ομογενείς που ετοίμαζαν επιθέσεις (βίντεο)

Ποιοι ήταν οι στόχοι των δύο ομογενών, πώς έγινε η εξιχνίαση της υπόθεσης και τι οπλισμό είχαν στην κατοχή τους.

Οπλοστάσιο - Ομογενείς - Νέα Υόρκη

 Βαριές κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και όχι μόνο, με την αστυνομική έρευνα να εστιάζει και σε πιθανή περαιτέρω εμπλοκή σε οργάνωση επιθέσεων εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, αντιμετωπίζουν δυο αδέρφια ομογενείς, όπως ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελέας του Κουίνς, Μελίντα Κατζ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού WABC, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης προχώρησε στην σύλληψη των αδερφών Ανδρέα και Άγγελου Χατζηαγγελή, ηλικίας 39 και 51 ετών αντίστοιχα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένας σημαντικός όγκος αυτοσχέδιου οπλισμού, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για “καταστροφικά πλήγματα”.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο διαμέρισμα των δυο αδερφών, στο οποίο διέμεναν με την μητέρα τους και βρίσκεται στην συμβολή της 36ης Λεωφόρου με το Βέρνον Μπούλεβαρντ, στο Λονγκ Άιλαντ Σίτυ, βρέθηκε ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής για την δημιουργία όπλων, όπως επίσης και παράνομος βαρύς οπλισμός, που περιελάμβανε, εκτός από όπλα, και εκρηκτικές ύλες.

“Η πόλη είναι πιο ασφαλής σήμερα. Τα δυο τμήματα που συνεργάστηκαν πραγματοποίησαν έρευνες σε καθημερινή βάση προκειμένου να βρούμε παράνομα όπλα, μεταξύ των οποίων πιστόλια αλλά και, όπως σε αυτήν την περίπτωση, εκρηκτικούς μηχανισμούς. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε τον αριθμό των ζωών που σώθηκαν, αλλά γνωρίζουμε πως αυτά τα όπλα δεν θα πλήξουν ποτέ κανέναν”, ανέφερε η Μελίντα Καντζ, στις δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους.

Πάντως, οι δυο ομογενείς φαίνεται πως είχαν σκοπό να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους εναντίον συγκεκριμένων στόχων, καθότι είχαν συντάξει μια λίστα με αστυνομικούς, δικαστές, πολιτικούς, διασημότητες αλλά και τραπεζικούς, ενώ στο ίδιο σημείο βρέθηκε και υλικό αναρχικής προπαγάνδας.

«Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν σήμερα, υπογραμμίζουν τη σκληρή πραγματικότητα ότι οι κοινότητές μας εμπεριέχουν κι έναν μικρό αριθμό ανθρώπων που πιθανώς έχουν κακή πρόθεση», δήλωσε ο Διοικητής του NYPD, Έντουαρντ Κάμπαν .«Αυτή η κρύπτη όπλων – συμπεριλαμβανομένων εκρηκτικών και μη ανιχνεύσιμων, και τρισδιάστατων όπλων – φαντασμάτων – είχε τη δυνατότητα να προκαλέσει τρομερή σφαγή», ανέφερε ο κ. Καμπάν.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος ερευνητής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security), Έρικ Κίγκαν (Eric Keegan) τόνισε ότι η αποκάλυψη του παράνομου οπλισμού και η σύλληψη των εμπλεκόμενων πραγματοποιήθηκε χάρη στην συνεισφορά της Υπηρεσίας Φύλαξης Συνόρων, του Γραφείου της Γενικής Εισαγγελίας του Κουίνς, του NYPD, της ATF και της Πολιτειακής Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

“Σε αυτήν την υπόθεση, η συνεργασία ανάμεσα σε διαφορετικές υπηρεσίες οδήγησε σε μια εξιχνίαση που πιθανότατα έσωσε ανθρώπινες ζωές”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Όπως ανακοινώθηκε, οι αδερφοί Χατζηαγγελή έχουν προσαχθεί από την Αστυνομία και αναμένεται να περάσουν από δικαστική ακρόαση στις 15 Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Άλλαζε λάστιχο και τον παρέσυρε φορτηγό

Κακοκαιρία “Avgi”: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Αύξηση κατώτατου μισθού: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο