LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τοπικά ΝέαΔημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2024 22:40

Σέρρες: μπήκαν και έκλεψαν ιστορικό ξωκκλήσι (εικόνες)

Τι έκλεψαν οι ιερόσυλοι ληστές από το ξωκκλήσσι των Σερρών.

Ξωκκλήσι - Σέρρες - κλοπή

Τα βημόθυρα, τις δύο πόρτες της Ωραίας Πύλης που οδηγούν στο Ιερό Βήμα, αφαίρεσαν άγνωστοι από το παλαιό εκκλησάκι των Αγίων Γεωργίου και Αθανασίου στους πρόποδες του όρους Μπέλες, στις Σέρρες.

Η κλοπή εντοπίστηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, από τον ιερέα, π. Αναστάσιο ο οποίος ιερουργεί στην κοινότητα Νεοχωρίου Σιντικής.

Το εκκλησάκι επισκέπτονται οι ιερείς της κοινότητας σε τακτά διαστήματα για να το φροντίζουν μένει ανοιχτό για να μπορούν να το επισκέπτονται οι εκδρομείς καθώς βρίσκεται κοντά σε μονοπάτι για περιπατητές του δάσους και για κυνηγούς.

Το συγκεκριμένο ξωκλήσσι χτίστηκε το 1874. Είναι ένα από τα συνολικά τέσσερα εκκλησάκια που βρίσκονται στο βουνό και εξυπηρετούσαν το παλιό χωριό της Φιλύρας. Τα άλλα τρία είναι μεταγενέστερα. Όπως είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πατήρ Αναστάσιος είχε επισκεφθεί το εκκλησάκι στις αρχές Δεκεμβρίου. «Το χειμώνα δεν ερχόμαστε τόσο συχνά. Το καλοκαίρι συχνότερα», είπε ο ιερέας. Για την κλοπή ενημερώθηκε και ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος. Τα βημόθυρα που κλάπηκαν ήταν από ξύλο μασίφ, ωστόσο η αξία τους δεν έχει προσδιοριστεί. Η εκτίμηση του πατέρα Αναστάσιου είναι πως πρόκειται για έργο με μεγάλη αξία, τόσο οικονομική όσο και πολιτιστική.

Ξωκκλήσι - Σέρρες - κλοπή

Για την κλοπή η κοινότητα Νεοχωρίου Σιντικής, ανάρτησε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας όποιος έχει κάποια πληροφορία ή γνωρίζει τι έχει συμβεί να επικοινωνήσει είτε με τον πατέρα Αναστάσιο είτε με την Αστυνομία. Για το συμβάν έχουν ήδη κινηθεί οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣτΕ για τέλος επιτηδεύματος: Συνταγματική η επιβολή του

Αυστρία - Φρίτσλ: "Όχι" στη μεταγωγή τoυ άνδρα που βίαζε επί 24 χρόνια την κόρη του

Πειραιάς: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 43χρονου παιδόφιλου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν - Ραϊσί: η ζωή, η εκλογή και ο τραγικός θάνατος του σκληροπυρηνικού ηγέτηΣήμερα 13:27 | Ειδήσεις

Πώς "κέρδισε" ο Εμπραχίμ Ραϊσί το προσωνύμιο «χασάπης της Τεχεράνης». 

Εκλογοδικείο: Βουλευτής της ΝΔ χάνει την έδρα του - Αναβολή για τους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 17:04 | Ειδήσεις

Ποιοις εκλεγμένος βουλευτής με την ΝΔ εκπίπτει του αξιώματος του, μετά από ένσταση υποψήφιου στον ίδιο συνδυασμό. Ποιές ενστάσεις των Σπαρτιατών δεν συζητήθηκαν.

Βόλος: Έβαζε βενζίνη στο χορτοκοπτικό και άρπαξε φωτιά - Νοσηλεύεται διασωληνωμένοςΣήμερα 11:44 | Ειδήσεις

Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε.

Φωτιά στο Μάτι - 112: Ο “κυκεώνας” καθυστερήσεων για το σύστημα που θα έσωζε ζωές, εάν...Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 14:58 | Ειδήσεις

Τι προκύπτει από την έρευνα σε εκατοντάδες επίσημα έγγραφα, για τις συνεχείς αναβολές στην έναρξη λειτουργίας του “112”, την πολιτική αντιδικία και την ολοκλήρωση με καθυστέρηση ετών, που φέρεται να “κόστισε” πολλές ανθρώπινες ζωές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε η παιδίατρος της Μαλένας 18:10Θεσσαλονίκη - Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης και η παρέα του “έχουν κουράσει” (εικόνες)17:56Τέμπη - Ανδρουλάκης: Δεν θα αφήσουμε την τραγωδία χωρίς να πληρώσουν οι υπεύθυνοι 17:42Ερντογάν για Ραΐσι: Θα τον θυμάμαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη17:29Ισπανία: Διαγωνισμός σέρφινγκ με σκυλιά να δαμάζουν τα κύματα (βίντεο)17:15Εκλογοδικείο: Βουλευτής της ΝΔ χάνει την έδρα του - Αναβολή για τους Σπαρτιάτες17:01ΕΟΔΥ: Δωρεάν εξέταση για τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα16:47Συμφωνία των Πρεσπών - Κεχαγιά: Ο Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από την κοινωνία και τους αρχιτέκτονές της16:34Κολωνός: 17χρονος με περίστροφο συνελήφθη από την ΕΛΑΣ16:20Φωτιά στο Μάτι - 112: Ο “κυκεώνας” καθυστερήσεων για το σύστημα που θα έσωζε ζωές, εάν...16:07Ιράν - Ραϊσί: η ζωή, η εκλογή και ο τραγικός θάνατος του σκληροπυρηνικού ηγέτη15:54Τζουλιάν Ασάνζ: “Πράσινο φως” από τη Βρετανία για έφεση κατά της έκδοσής του15:40Λαμία - Σχολικά γεύματα: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη φωτιά στο εργοστάσιο15:26Σκιάθος – δυστύχημα: Ξεψύχησε την ώρα της αεροδιακομιδής15:13Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Στη φυλακή ο 50χρονος δράστης15:00Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής14:47Eνδοοικογενειακή βία - Panic Button: Επεκτείνεται σε όλη τη χώρα14:34Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Αίτημα σύλληψης για τον Νετανιάχου και ηγέτες της Χαμάς14:21ΗΠΑ: Η “εξέγερση” στα πανεπιστήμια για την Γάζα και το αίτημα για οικονομικό “διαζύγιο” με το Ισραήλ14:07Μαρινάκης: Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα13:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο