LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2024 07:16

Μπαρτσελόνα - Τσάβι: “Διαζύγιο” μετά την ήττα από την Βιγιαρεάλ

Πως αιτιολόγησε την απόφαση του. Σε άμεση συζήτηση τον κάλεσε ο ισχυρός άνδρας της διοίησης των "μπλαουγκράνα".

Τσάβι Ερνάντεθ - Μπαρτσελόνα

Μετά τη βαριά ήττα, με 5-3, από τη Βιγιαρεάλ στο «Καμπ Νου» το βράδυ του Σαββάτου (27/1), ο Τσάβι ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο διοικητικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, κάλεσε τον Τσάβι να μιλήσουν. Οι δύο άνδρες έμειναν κλεισμένοι για αρκετή ώρα στην αίθουσα.

Και στη συνέντευξη Τύπου ο Τσάβι ανακοίνωσε ο ίδιος την απόφασή του: «Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι στις 30 Ιουνίου θα αποχωρήσω από την τεχνική ηγεσία. Μιλήσαμε, η κατάσταση αξίζει μια αλλαγή πορείας και δεν μπορώ να επιτρέψω αυτήν την κατάσταση. Το είχα αποφασίσει πριν από λίγες ημέρες. Αυτή είναι η στιγμή. Ο σύλλογος χρειάζεται μια αλλαγή δυναμικής. Σκεπτόμενος τον σύλλογο, τους παίκτες... παίζουν με υπερβολική ένταση. Το καλύτερο είναι να φύγω. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Νομίζω μπορούμε να κάνουμε μια υπέροχη σεζόν».

Ο Τσάβι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα τον Νοέμβριο του 2021 διαδεχόμενος τον Κούμαν κι ενώ είχε κάνει μεγάλη καριέρα ως αθλητής φορώντας τη φανέλα της.

Τσάβι Ερνάντεθ - Μπαρτσελόνα

Αναλυτικά, ο Τσάβι τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, «Πριν μου κάνετε τις σχετικές ερωτήσεις, θέλω να ανακοινώσω ότι από τις 30 Ιουνίου δεν θα συνεχίσω ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Το συζητήσαμε με τον Λαπόρτα και με τον αθλητικό διευθυντή. Νομίζω ότι ο σύλλογος χρειάζεται μια δυναμική αλλαγή. Σκεπτόμενος τον σύλλογο και τους παίκτες, νομίζω ότι θα απελευθερωθούν και θα είναι πιο ήρεμοι. Και σκεπτόμενος ως άνθρωπος του συλλόγου, πιστεύω πως το καλύτερο είναι να φύγω στις 30 Ιουνίου. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στους υπόλοιπους τέσσερις μήνες, νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μια καλή σεζόν και ελπίζω να αλλάξει κάτι. Είναι μια κατάσταση, που απαιτεί κοινή λογική και αποφάσισα ότι στις 30 Ιουνίου δεν θα συνεχίσω ως προπονητής της Μπάρτσα».

Και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν το εξήγησα καλά... αυτή η απόφαση χαλαρώνει τη γενική κατάσταση. Αισθάνομαι υπεύθυνος, νομίζω ότι τα πράγματα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, αλλά νομίζω ότι το έργο μας πρέπει να έχει διάρκεια έως τις 30 Ιουνίου. Νομίζω ότι θα απελευθερώσει τους παίκτες και θα διευκολύνει τη γενικότερη κατάσταση του συλλόγου. Έχω πάρει την απόφαση εδώ και ημέρες και κατά κάποιο τρόπο απελευθερώθηκα. Δεν θέλω να είμαι εμπόδιο για τον σύλλογο, θέλω να είμαι πάντα μια λύση, δεν θέλω ποτέ να είμαι πρόβλημα. Ήμουν μια λύση πριν από δύο χρόνια και τρεις μήνες, αλλά τώρα, σκέφτομαι με την καρδιά μου και σκέφτομαι τον σύλλογο, για τον οποίο θέλω το καλύτερο, το καλύτερο είναι ότι φεύγω στις 30 Ιουνίου. Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του. Έχουμε έναν πρόεδρο που είναι καταπληκτικός, τόσο αυτός όσο και ο Ράφα και ο Αλεχάνδρο είναι εξαιρετικοί και νομίζω ότι αυτό θα αποκλιμακώσει την κατάσταση».

Τσάβι Ερνάντεθ - Μπαρτσελόνα

Συμπλήρωσε επίσης: «Το εξήγησα στον πρόεδρο τώρα, έχουμε συναντηθεί και είχαμε μία πολύ ανθρώπινη συζήτηση, αγαπώ πολύ τον πρόεδρο, τόσο αυτόν όσο και τον Ράφα, τον Αλεχάνδρο, τον Ντέκο. Η εμπιστοσύνη τους μέχρι σήμερα ήταν απόλυτη, αλλά ήρθε η ώρα, δεν με συγκινούν τα χρήματα, με συγκινεί η καρδιά και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη απόφαση για τον σύλλογο. Δεν θέλω να είμαι πρόβλημα. Έχει συμβεί σε όλους τους προπονητές, που πέρασαν. Πρέπει να αλλάξουμε τη δυναμική. Είναι αδύνατον να υπάρξει στην Μπάρτσα ένας Φέργκιουσον, είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να αλλάξουμε κατευθύνσεις και δυναμική και τώρα είναι η ώρα. Έχω άδικο; Δεν ξέρω, κινούμαι από καρδιάς και όταν τίποτα δεν έχει νόημα, είναι ώρα να δράσουμε και να πάρουμε αποφάσεις».

Ο Τσάβι κατέληξε: «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξα άνθρωπος του συλλόγου, έχω δώσει προτεραιότητα στον σύλλογο πάνω από τον εαυτό μου, έχω δώσει τα πάντα και θα συνεχίσω να το κάνω αυτούς τους τέσσερις επόμενους μήνες, ώστε οι οπαδοί να αισθάνονται περήφανοι. Έχουμε κάνει μια θεαματική, ανθρώπινη ομάδα και θα συνεχίσουμε να είμαστε έτσι μέχρι τις 30 Ιουνίου. Γνωρίζοντας ότι φεύγω, είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με το Champions League. Θα τα δώσω όλα αυτούς τους 4 μήνες και θα συνεχίσω να έρχομαι στο Camp Nou με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, θα συνεχίσω να είμαι cule (σ.σ. το παρατσούκλι των οπαδών της Μπάρτσα)», υπογράμμισε ο Τσάβι και κλείνοντας την ιστορική συνέντευξη Τύπου, είπε: «Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον, γιατί αυτή η θέση με κάνει να περνάω λιγότερο χρόνο με την οικογένειά μου, υποφέρουν από αυτό και δεν μπορώ να είμαι τόσο εγωιστής σε όλη μου την καριέρα. Θα είμαι σπίτι για λίγο και θα ξεκουραστώ, γιατί πρέπει να είμαι με τα παιδιά μου».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Οδηγίες στους πολίτες και έκτακτες συσκέψεις για συντονισμό δράσεων

Μπλόκα αγροτών: Σύσκεψη στο Μαξίμου, ενώ κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

Μεσολόγγι - Αχελώος: Νέα έρευνα για τον αγνοούμενο ψαρά (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσηςΣήμερα 19:25 | Ειδήσεις

Με ποιον τρόπο προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του ο κατηγορούμενος. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο