LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2024 15:27

Μητσοτάκης για Ολοκαύτωμα: Ευθύνη μας να αποτρέψουμε την επανάληψη φρικτών εγκλημάτων

«Η κληρονομιά του Ολοκαυτώματος πρέπει να μετατραπεί σε διαρκή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, διδάσκοντας τον σεβασμό προς κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.» είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

ολοκαύτωμα

Ευκαιρία υπενθύμισης της ευθύνης όλων μας να αποτρέψουμε την επανάληψη φρικτών εγκλημάτων, όπως εκείνα του ναζιστικού καθεστώτος και των συνεργατών του χαρακτηρίζει σε ανάρτηση του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για όλους όσοι βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα εξόντωσης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος:

«Η 27η Ιανουαρίου είναι Ημέρα Μνήμης για όσους βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα εξόντωσης. Είναι, όμως, και ευκαιρία υπενθύμισης της ευθύνης όλων μας να αποτρέψουμε την επανάληψη φρικτών εγκλημάτων όπως εκείνα του ναζιστικού καθεστώτος και των συνεργατών του.

Έξι εκατομμύρια γυναίκες, άνδρες και παιδιά, ανάμεσά τους και 67.000 Έλληνες, διώχθηκαν και θανατώθηκαν μόνο και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι. Το Ολοκαύτωμα έγινε, έτσι, το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας. Σύμβολο των καταστροφικών συνεπειών του ρατσισμού και του τυφλού μίσους.

Απειλές που επιστρέφουν, δυστυχώς, σήμερα, με τους επίγονους του ολοκληρωτισμού να “σηκώνουν κεφάλι” και με κρούσματα αντισημιτισμού να καταγράφονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι χρέος μας να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησης των λαών, των θρησκειών και των πεποιθήσεων.

Οι σπόροι του απόλυτου κακού δεν πρέπει να ξαναφυτρώσουν. Δικό μας χρέος, λοιπόν, είναι να ορθώσουμε δημοκρατικό ανάστημα απέναντι σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας. Με ασπίδα το Κράτος Δικαίου και τη θωράκιση των θεμελιωδών αξιών της ειρήνης, της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η κληρονομιά του Ολοκαυτώματος πρέπει να μετατραπεί σε διαρκή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, διδάσκοντας τον σεβασμό προς κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό του. Μόνο έτσι θα χτίσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο και ασφαλή.

Και μόνο έτσι θα τιμήσουμε έμπρακτα το σύνθημα αυτής της ημέρας: Ποτέ ξανά!»


Ειδήσεις σήμερα:

Αλκοτέστ - Τροχαία: “Πιωμένος” 1 στους 4 οδηγούς που ελέγχθηκαν την Παρασκευή (βίντεο)

Κηδεία - Μπάμπης Κούτσικος: Θρήνος και αναπάντητα “γιατί;” στο Μεσολόγγι (εικόνες)

ΙΝΟ: "Καρυάτιδες που κλαίνε" στο Μοναστηράκι (βίντεο)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κίνα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (εικόνες)07:17Γάζα: Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στη Μέση Ανατολή07:03Εξάρχεια: Επεισόδια με τραυματία έναν αστυνομικό06:50Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος06:36Μαρούσι: Νεκρός από πυροβολισμούς έξω από μπαρ06:23Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο