LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2024 21:43

Δημοτική Αστυνομία: Δράση ενημέρωσης κατά της παράνομης στάθμευσης

Τι είπε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας για την αναγκαιότητα μείωσης του φαινομένου και τις επιπτώσεις του.

ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε την Τρίτη (23/1) μια δράση ενημέρωσης των πολιτών με θέμα την παράνομη στλαθμευση και τις επιπτώσεις της, δράση η οποία και θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή (26/1).

Η δράση αυτή επικεντρώνεται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως οι οδοί Αριστοτέλους, 3ης Σεπτεμβρίου, Πατησίων, Αχαρνών, Φιλολάου, Υμηττού, Σπύρου Μερκούρη, Πανόρμου και Λενορμάν.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σημείωσε: «Η προσπάθεια αυτή είναι ενταγμένη στη δέσμευση της δημοτικής Αρχής να αποδώσει την πόλη στους κατοίκους της. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι θα είναι προσβάσιμοι σε όλους. Χρειάζεται λοιπόν, ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νόμου, αλλαγή νοοτροπίας και εκπαίδευση των πολιτών, για μία σωστή οδική συμπεριφορά. Η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος θέλει δομικές λύσεις, που θα αλλάξουν ριζικά την κουλτούρα και τον τρόπο που κυκλοφορούμε στην πόλη. Είναι ενδεικτικό ότι την πρώτη ημέρα της δράσης στις οδούς Αχαρνών, Αριστοτέλους και 3ης Σεπτεμβρίου, βεβαιώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία 105 παραβάσεις, εκ των οποίων οι τρεις σε ράμπες ΑμεΑ, κι έγιναν 120 απομακρύνσεις, ενώ στην Πατησίων, από την πλατεία Ομονοίας έως Σαρανταπόρου, βεβαιώθηκαν 169 παραβάσεις. Οι οδοί Αμερικής, Σόλωνος και Ακαδημίας δεν εντάσσονται στον παραπάνω σχεδιασμό, γιατί ελέγχονται σε καθημερινή βάση από τις δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι περιπολίες θα συνεχιστούν από την Δευτέρα (29/1) στις παραπάνω περιοχές, με την επιβολή όλων των προβλεπόμενων προστίμων».

Ειδήσεις σήμερα:

Μπλόκα αγροτών - Θεσσαλία: Επεισόδια και χημικά (βίντεο)

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η 21χρονη

Έγκλημα στη Χαλκίδα: Προφυλακίστηκε η 39χρονη (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο – Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:44Λέσβος: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, πεζή “σφηνώθηκε” σε κάδο07:31Κίνα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (εικόνες)07:17Γάζα: Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στη Μέση Ανατολή07:03Εξάρχεια: Επεισόδια με τραυματία έναν αστυνομικό06:50Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος06:36Μαρούσι: Νεκρός από πυροβολισμούς έξω από μπαρ06:23Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο