LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2024 09:07

Capital Markets Day - ΔΕΗ: Το στρατηγικό σχέδιο 2024 - 2026

Η διοίκηση της ΔΕΗ παρουσιάζει στους επενδυτές το όραμα, τη στρατηγική και τους στόχους του Ομίλου, στο Capital Markets Day 2024 στο Λονδίνο.

ΔΕΗ - Στρατηγικό Σχέδιο 2024 - 2026

Με όραμα να γίνει ηγετικός παίκτης καθαρής ενέργειας, κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο Όμιλος ΔΕΗ παρουσιάζει στο Λονδίνο το Στρατηγικό Σχέδιο για την τριετία 2024-2026, που βασίζεται στην υγιή οικονομική ανάπτυξη με αποδοτικές επενδύσεις εντός και εκτός Ελλάδος και όχημα την πράσινη μετάβαση, την πελατοκεντρική φιλοσοφία, την τεχνολογία και τις συνεργασίες.

Χτίζοντας πάνω στις σταθερές βάσεις που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις και το ασταθές περιβάλλον, ο Όμιλος ΔΕΗ προχωράει δυναμικά με τον μετασχηματισμό του και βάζει υψηλούς στόχους για τα επόμενα τρία χρόνια. Μεταξύ 2024 και 2026 η ΔΕΗ στοχεύει σε: 

  • Αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος κατά 18% σε ετήσια βάση παρά την παράλληλη απόσυρση όλων των λιγνιτικών μονάδων έως το 2026.
  • Αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ οι οποίες θα αποτελούν παραπάνω από τα 2/3 της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος το 2026 από 43% σήμερα και επενδύσεις σε σταθμούς αποθήκευσης ενέργειας. Ο Όμιλος ΔΕΗ στοχεύει να έχει 8,9 GW εγκατεστημένη ισχύ από ΑΠΕ το 2026.

ΔΕΗ - Στρατηγικό Σχέδιο 2024 - 2026

  • Συνολικές επενδύσεις €9 δισ. στην τριετία, κυρίως σε ΑΠΕ, αναβάθμιση δικτύων και νέες δραστηριότητες, αυξημένες κατά 130% σε σχέση με την τριετία 2021-2023, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν κυρίως από τις λειτουργικές ταμειακές ροές του Ομίλου και δανεισμό, το 80% του οποίου έχει ήδη εξασφαλισθεί.
  • Επέκταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και εκμετάλλευση των δυνατοτήτων δημιουργίας αξίας μεταξύ των χωρών, μέσω του ενεργειακού διαδρόμου που δημιουργείται.
  • Είσοδος σε νέες συναφείς αγορές, όπως τα δίκτυα οπτικών ινών, και περαιτέρω ανάπτυξη των νέων δραστηριοτήτων που έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως η ηλεκτροκίνηση.
  • Βιώσιμη ανάπτυξη με μείωση έντασης εκπομπών CO2 κατά 74% (Scope 1 και 2, 3 (cat.3)) και μείωση κατά 42% των εκπομπών του Scope 3 το 2030 σε σχέση με το 2021, καθώς και στόχο για μηδενικό καθαρό ανθρακικό αποτύπωμα (Net Zero) μέχρι το 2040.

ΔΕΗ - Στρατηγικό Σχέδιο 2024 - 2026

  • Έχοντας φτάσει τον στόχο για ΕΒΙΤDA €1,5 δισ. 2 χρόνια νωρίτερα από το προηγούμενο Στρατηγικό Σχέδιο, ο Όμιλος στοχεύει τα επόμενα χρόνια σε αύξηση EBITDA κατά 15% σε ετήσια βάση. Το EBITDA του ομίλου αναμένεται να φτάσει τα €2,3 δισ. το 2026 (μια αύξηση της τάξης του 35% σε σχέση με τα €1,7 δισ. που ήταν ο παλαιότερος στόχος για το 2026). Για το 2030, ο Όμιλος ΔΕΗ στοχεύει σε EBITDA €3 δισ. περίπου.
  • Παρά τις σημαντικές επενδύσεις, ο δείκτης Καθαρού Χρέους/EBITDA αναμένεται να διαμορφωθεί σε 3,3x, δηλαδή σε επίπεδα κάτω από το ανώτατο όριο του 3,5x που έχει θέσει η Διοίκηση.
  • Επαναφορά της μερισματικής πολιτικής μετά από σχεδόν 10 χρόνια, με διανομή μερίσματος κάθε χρόνο ξεκινώντας από το 35%- επί των καθαρών κερδών και αυξάνοντας το μέχρι το 55%.

 ΔΕΗ - Στρατηγικό Σχέδιο 2024 - 2026

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΔΕΗ, κ. Γεώργιος Στάσσης, δήλωσε: «Ο νέος Όμιλος ΔΕΗ που οραματιζόμαστε είναι διεθνοποιημένος, αναπτυξιακός, υγιής, πελατοκεντρικός και σύγχρονος για να δημιουργεί βιώσιμη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η τριετία 2024-2026 θα είναι μία τριετία επενδύσεων, ύψους €9 δισ., οι οποίες θα δημιουργήσουν αξία για τον όμιλο και υπεραξία για τους πελάτες, τους μετόχους, τους εργαζομένους και το περιβάλλον, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε. Σύμφωνα με το νέο επιχειρηματικό μας σχέδιο, ο Όμιλος ΔΕΗ τοποθετείται στρατηγικά στην πράσινη μετάβαση. Δημιουργούμε τις πράσινες υποδομές και τα εργαλεία ώστε οι πελάτες μας να εκμεταλλευτούν τα οφέλη του πράσινου ενεργειακού μέλλοντος και τις δυνατότητές που δημιουργεί η εποχή του νέου εξηλεκτρισμού. Επιδιώκουμε σταθερά να είμαστε η πρώτη επιλογή των πελατών, όχι από συνήθεια, αλλά επειδή είμαστε η πιο σύγχρονη και πιο φιλική στο περιβάλλον και στους καταναλωτές εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή μας. Η κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που πρωταγωνιστεί στο πολύ ανταγωνιστικό διεθνές ενεργειακό περιβάλλον. Χτίζουμε πάνω σε όσα καταφέραμε τα τελευταία χρόνια και την αναγέννηση της επιχείρησης. Μεγαλώνουμε με συνέπεια και οικονομική σύνεση για να διασφαλίσουμε ότι ο Όμιλος ΔΕΗ θα επιτελεί αποτελεσματικά τον κρίσιμο ρόλο του σε όλες τις χώρες που έχει παρουσία».

ΔΕΗ - Στρατηγικό Σχέδιο 2024 - 2026

ΔΕΗ Capital Markets Day 2024 

Η παρουσίαση για το Capital Markets Day είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας στην ενότητα «Ενημέρωση Επενδυτών».

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι - Δολοφονία Μπάμπη: Απαντήσεις στο ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του

“The 2Night Show” - Μηλιώνης: Ο ρόλος του Τζανή και η συμμετοχή στην “Μάγισσα” (βίντεο)

Μέγαρα - 4χρονος: Προφυλακίστηκε ο πατριός που ξυλοκόπησε το παιδί

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης ΚωνσταντάραςΣήμερα 13:20 | Ειδήσεις

Έφυγε σε ηλικία 79 ετών.

Έγκλημα στο Βόλο: Αμετανόητος ο 40χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του μπροστά στα ανήλικα παιδιά τουςΣήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εναντίον θύματος ενδοοικογενειακής βίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε με την Ευρώπη, με τη Δύση, με τη διεθνή νομιμότηταΣήμερα 10:11 | Ειδήσεις

Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπησή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σταθερή στάση της Ελλάδας απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές και τα μέτρα στήριξης, ενώ παρουσίασε παρεμβάσεις σε Υγεία, Παιδεία, Οικονομία και Πολιτισμό.

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Ένα τέρας βρέθηκε μπροστά της...και πάλεψε μέχρι τέλους – Η συγκινητική ανάρτηση της αδερφής τηςΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Πότε θα γίνει η κηδεία της και ποια είναι η επιθυμία της οικογένειας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε ο Οδοντωτός στα Τρικλιά21:16Πυρκαγιά – Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις21:02ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου20:47Ηλεία: 67χρονος σώθηκε από πνιγμό20:34Παναθηναϊκός – Σάντσες: Και με τη… βούλα στο “τριφύλλι”20:20Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη, Κάρπαθο, Χίο, Σάμο, Ικαρία20:06Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:50Λαβρόφ: Η Ουκρανία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ 19:34Έγκλημα στο Βόλο: Αμετανόητος ο 40χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους19:17Υεμένη: Ισραηλινή επίθεση στην πρωτεύουσα Σαναά 19:03Ηράκλειο: Συλλήψεις τριών ανδρών με όπλα, φυσίγγια και ξιφολόγχη18:46Ρωσία – Ουκρανία: Μεγάλη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου18:29Καστοριά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση18:16Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Ένα τέρας βρέθηκε μπροστά της...και πάλεψε μέχρι τέλους – Η συγκινητική ανάρτηση της αδερφής της18:02Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλεϊ: Εντυπωσιακή νίκη για την Εθνική γυναικών17:48Μύκονος: 25χρονος βρέθηκε νεκρός σε πισίνα δωματίου17:34Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων διαδήλωσαν ζητώντας κατάπαυση του πυρός17:17Βασιλιάς Κάρολος: Απηύθυνε μήνυμα υποστήριξης προς την Ουκρανία με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας17:04Σαλαμίνα: Δίκυκλο παρέσυρε και εγκατέλειψε ηλικιωμένη16:47Ζελένσκι: Συνεχάρη τους συμπατριώτες του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας16:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο