LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2024 23:22

Χρυσοχοΐδης: Πότε θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα

«Αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια στα γήπεδα, δεν είναι χούλιγκανς, αλλά εγκληματικές ομάδες”, υπογράμμισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αστυνομία - φίλαθλοι - ΠΑΟΚ - έλεγχοι

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε και στο κομμάτι της αθλητικής βίας, επισημαίνοντας ότι η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου.

«Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε όλοι στα γήπεδα που ανοίγουν 12 Φεβρουαρίου και να τελειώνουμε με όλους αυτούς» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε «Έτσι θα αναγκάσουμε και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία καίγονται ή δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία δημιουργούν προβλήματα γιατί κι αυτοί εισπράττουν από έναν καλό αγώνα, μια συνεργασία».

Όσον αφορά στις κάμερες στα γήπεδα και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, είπε ότι «Είναι ένα θέμα το οποίο χειρίζεται το υπουργείο Αθλητισμού. Τα πράγματα πάνε καλά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Συμμετέχει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε αυτή την προσπάθεια. Πιστεύω ότι όταν θα αρχίσουν τα πλέι οφ να είναι οι κάμερες, τουλάχιστον στα μεγάλα γήπεδα που θα γίνονται αυτοί οι αγώνες. το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργήσει άμεσα».

Για την παρουσία αστυνομικών στα γήπεδα ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχουν καμιά δουλειά οι αστυνομικοί στα γήπεδα, Οι αστυνομικοί είναι έξω από τα γήπεδα. Τον έλεγχο στην είσοδο τον πραγματοποιούν οι ΠΑΕ, οι οποίες είναι υπεύθυνες για ό,τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Μόνο αν υπάρξουν σοβαρά επεισόδια».

Όπως σημείωσε ο υπουργός οι ομάδες που δημιουργούν τα προβλήματα είναι εγκληματικές ομάδες. «Δεν είναι απλά χουλιγκάνοι που πάνε κάποιοι και κάνουν φασαρία στο γήπεδο. Είναι εγκληματικά στοιχεία, αντικοινωνικά στοιχεία τα οποία συμμετέχουν σε ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που κάνουν και άλλα πράγματα και ναρκωτικά και βία ασκούν. Πολλά πράγματα τα οποία έχουν σχέση με το βαρύ έγκλημα».

Όπως ενημέρωσε «προσπαθούμε να ενισχύσουμε την υποδιεύθυνση αθλητικής βίας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, ούτως ώστε να διεισδύσει σε αυτές τις οργανώσεις και να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το θέμα, συν τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουνε οι ΠΑΕ και όχι μόνο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και στο μπάσκετ, ακόμα και στο βόλεϊ, ακόμα και σε απίστευτα μικρούς αγώνες, έτσι ώστε να εξαφανιστεί κάθε έννοια βίας από αυτά».

Στην μη εφαρμογή των νόμων αλλά και στην ίδια την αστυνομία που «πρέπει να έχει μια συνέχεια στη δουλειά της. Το έγκλημα χρειάζεται διείσδυση και εξάρθρωση» απέδωσε το γεγονός πως δεν έχει καταπολεμηθεί η βία στα γήπεδα και έφερε το εξής παράδειγμα. «Υπάρχει μια διάταξη που λέει ότι όποιος είναι υπόδικος ή κατάδικος, ενδεχομένως για θέματα αθλητικής βίας, είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια την ώρα που υπάρχει ένας αγώνας της ομάδας του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Δεν υπάρχει κάποιος που παρουσιάζεται. Δεν του έχει επιβληθεί τέτοια ποινή. Αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης».

Ρεαλιστική θεωρεί ο υπουργός τη συνεργασία με τις ΠΑΕ για την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα. «Εδώ λοιπόν είναι και η εφαρμογή του αθλητικού νόμου. Ότι όποιος ασχημονεί μέσα στο γήπεδο βλάπτει την ομάδα του. Ή όταν είναι στο αντίπαλο γήπεδο βλάπτει την ομάδα του, η οποία παίζει εκτός έδρας».

Και υποσχέθηκε «θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να τα οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη και να τελειώνουμε γιατί είναι οργανωμένο έγκλημα».

Ειδήσεις σήμερα:

Όσκαρ - Λάνθιμος: Σαρώνει το Poor Things σε υποψηφιότητες

Νοσοκομείο Κω: Πέταξαν ιατρικό μηχάνημα τεράστιας αξίας… κατά λάθος

Θεσσαλονίκη - Ροζ βίντεο: 37χρονη κατήγγειλε τον σύντροφο της και... συνελήφθη!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο