LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2024 13:52 | Ανανέωση: 23 Ιανουαρίου 2024 14:03

Κατώτατος μισθός: Επίσπευση της νέας αύξησης

Ποιο είναι το ακρβές χρονοδιάγραμμα που έθεσε το Υπουργείο Εργασίας, για να "προλάβει" τους εργαζόμενους της τουριστικής σεζόν.

πορτοφόλι - ευρώ - κάρτα

Επιταχύνει κατά έναν μήνα τις αναγγελθείσες αυξήσεις έως 6,5% στον κατώτατο μισθό η κυβέρνηση, με στόχο να συμπεριλάβουν και τους εποχιακά απασχολούμενους στη νέα τουριστική περίοδο, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η κ. Μιχαηλίδου, έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους επιστημονικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε τέλος του μήνα να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση με τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού στη Βουλή.

H υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις της ξεκαθάρισε ότι η κατάθεση της τροπολογίας θα γίνει εντός του επόμενου μήνα και ότι «ένας από τους κύριους λόγους που μας αφορά κιόλας ιδιαίτερα, είναι η ανάγκη η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό να μπορέσει να συνυπολογιστεί στην τουριστική περίοδο, που ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας απασχολείται σε αυτήν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της υπουργού θα είναι συνθετική στον «καμβά» των προτάσεων που θα υποβάλουν οι επιστημονικοί φορείς των κοινωνικών εταίρων. Έτσι, η κ. Μιχαηλίδου αναμένεται να κινηθεί σε ένα πεδίο αυξήσεων μεταξύ 5,5% και 6,5%, ώστε ο μεικτός κατώτατος να φτάσει τα 820-830 ευρώ (από 780).

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσσηνία - Τροχαίο: Σκοτώθηκαν 15χρονη και 23χρονος, τραυματίας ο οδηγός

Έγκλημα στην Χαλκίδα - Τάρτης: Η κακοποίηση από τον σύζυγο “όπλισε” το χέρι της 39χρονης (βίντεο)

ΟΑΚΑ - Παναθηναϊκός: φίλαθλος πέθανε την ώρα του ντέρμπι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΡαΐσι: Συνετρίβη το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου – Άγνωστη η τύχη του (εικόνες)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν και δύο ακόμη άτομα φέρεται να βρίσκονταν στο ελικόπτερο μαζί με τον Ραΐσι. Ομάδες διάσωσης πραγματοποιούν έρευνες

Μητσοτάκης: Η συνάντηση με Ερντογάν, η Συμφωνία των Πρεσπών και οι ΕυρωεκλογέςΣήμερα 15:47 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε συνέντευξή του για τη νέα κανονικότητα με την Τουρκία και διαμήνυσε σε Αλβανία και Σκόπια ότι ο ευρωπαϊκός τους δρόμος περνάει από την Ελλάδα 

Μαρούσι: Μαρτυρίες από την αιματηρή συμπλοκή ανηλίκων στον ΗΣΑΠΣήμερα 18:36 | Ειδήσεις

Άγνωστα άτομα φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες επιτέθηκαν σε τέσσερις ανήλικους τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο έναν 14χρονο στο πόδι.

Λ. Αλεξάνδρας: Ένταση με οπαδούς του Παναθηναϊκού και αστυνομικούς (βίντεο)Σήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης της ομάδας πριν από το μεγάλο ντέρμπι "αιωνίων" ενάντια στον Ολυμπιακό. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φρεγάτα “ΥΔΡΑ”: Πύραυλος τον Χούθι έπεσε δίπλα της ενώ συνόδευε εμπορικό πλοίο (βίντεο)20:39Νίσυρος: Επιχείρηση απεγκλωβισμού για ζευγάρι μεταναστών20:24Ραΐσι: Συνετρίβη το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου – Άγνωστη η τύχη του (εικόνες)20:10Περιστέρι: Επικράτησε του Κολοσσού και προκρίθηκε στους ημιτελικούς19:55Μαρούσι: Μαρτυρίες από την αιματηρή συμπλοκή ανηλίκων στον ΗΣΑΠ19:41Σαουδική Αραβία: Ανησυχία για την υγεία του βασιλιά 19:28Λ. Αλεξάνδρας: Ένταση με οπαδούς του Παναθηναϊκού και αστυνομικούς (βίντεο)19:14“Ψυχοκόρες”: Τα νέα επεισόδια είναι συγκλονιστικά (βίντεο)18:59Θεσσαλονίκη - ΠΑΟΚ: Συνελήφθη οπαδός του με σπαθί18:45Ρούλα Πισπιρίγκου: Πουλήθηκε το σπίτι της στην Πάτρα18:31Θεσσαλονίκη - ΠΑΟΚ: Οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που διαμένει η ομάδα18:17Μαύρη Θάλασσα: Η Ουκρανία κατέστρεψε ρωσικό ναρκαλιευτικό 18:02ΟΟΣΑ: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ θα επιφέρει η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη17:48Καιρός: Αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές την Δευτέρα17:33Γιατί έρχεται αφρικανική σκόνη στην Ευρώπη;17:19Λαμία: Τύπωσε... κηδειόχαρτα για να βρει ποιος τον “κάρφωσε” (εικόνες)17:05Θεσσαλονίκη: Σε αστυνομικό κλοιό η Καμάρα ενόψει συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ (εικόνες)16:50Rapid test δωρεάν την Δευτέρα σε 156 σημεία16:35Ιράν - Ραΐσι: Αναζητείται ελικόπτερο της συνοδείας του προέδρου16:21Μητσοτάκης: Η συνάντηση με Ερντογάν, η Συμφωνία των Πρεσπών και οι Ευρωεκλογές16:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο