LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2024 14:34 | Ανανέωση: 21 Ιανουαρίου 2024 14:36

Ομόφυλα ζευγάρια - Γλαβίνας κατά Πατέλη: Μιλάτε για συναίνεση και επιτίθεστε στο ΠΑΣΟΚ

Για αναντιστοιχία λόγων και έργων κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

ομοφυλόφιλοι

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, απάντησε στον οικονομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, για τις επικρίσεις του κατά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με τη στάση του στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν μπορεί ο κ. Πατέλης να επιτίθεται εναντίον της αντιπολίτευσης και του κ. Ανδρουλάκη, οι οποίοι εν τέλει θα είναι αυτοί που θα ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο. Αν ο κ. Μητσοτάκης επιθυμούσε τη συναίνεση, θα την έχτιζε μέσα από μια άλλη διαδρομή συζητώντας, για παράδειγμα, το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου με την αντιπολίτευση, ώστε να προκύψει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εδώ βλέπουμε να ακολουθείται ο αντίθετος δρόμος. Ο κ. Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο κ. Πατέλης επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ ζητώντας παράλληλα τις ψήφους μας. Δεν είναι αντιφατικό; Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε αυτό το παιχνίδι, γιατί αποτελεί αξιακή μας θέση η ισότητα στον γάμο», σχολίασε ο κ. Γλαβίνας μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ.

«Η τακτική σας είναι οι βουλευτές σας να μην ψηφίζουν, οι υπουργοί σας να μην ψηφίζουν και το ΠΑΣΟΚ, που διαχρονικά έχει ψηφίσει όλες τις ρυθμίσεις, να πρέπει να απολογηθεί στη Νέα Δημοκρατία, στον κ. Πατέλη και στον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος κάποτε έγραφε βιβλία κατά της ομοφυλοφιλίας», αντέτεινε ο κ. Γλαβίνας προς τον παριστάμενο συνομιλητή του, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Γκιουλέκα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εντόπισε την αναντιστοιχία να μην εισηγείται ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με αλλαγές στον αστικό κώδικα.

«Και ενώ δεν έχουμε ακούσει δημόσια τη θέση του κ. Φλωρίδη, χθες με ένα ΦΕΚ οι αρμοδιότητες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ πέρασαν στον υπουργό Επικρατείας, κ. Σκέρτσο. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε μια δημόσια δήλωση του κ. Φλωρίδη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι θα γίνει ενδελεχής συζήτηση με τους βουλευτές επί της διάταξης που θα κατατεθεί, υπογραμμίζοντας τη θετική επί της αρχής στάση του Κινήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα - Το ωράριο λειτουργίας

Κακοκαιρία - Βόρεια Ελλάδα: Συστάσεις και μέτρα από την ΕΛΑΣ

Κεραυνός χτύπησε οικογένεια σε παραλία - Mια νεκρή και τρεις σοβαρά τραυματίες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26Λονγκ Άιλαντ: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους σε παραλία (βίντεο)18:11G7: Μείωση στην παραγωγή πλαστικού17:57Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες17:42Ανάσταση στον ΑΝΤ1 με Μαρινέλλα και Θεοδωρίδου (βίντεο)17:28Ηράκλειο: Έσπρωξε την πρώην του από τη σκάλα17:13Λιβαδειά: Μυστήριο με 15χρονη που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της16:59Κέρκυρα: Μπότης έπεσε στο κεφάλι γυναίκας (βίντεο)16:44“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ116:31Μήνυμα Μητσοτάκη για το Πάσχα: Οι σκέψεις μας στους αδύναμους και τους ένστολους16:17Γάζα - Le Monde: Διαρρήξεις σε τράπεζες με λεία 66000000 ευρώ16:04Πάσχα: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση15:50Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή15:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο