LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2024 14:24 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2024 14:59

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Πορείες φοιτητών και μαθητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Στους δρόμους βγήκαν και σήμερα φοιτητές και μαθητές, που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, την ώρα που αυξάνονται οι καταλήψεις σε σχολεία και Σχολές. Επεισόδια μετά τις πορείες.

Συλλαλητήριο - φοιτητές - μαθητές - Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας συγκεντρώθηκαν στα Προπυλαια, από όπου ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή. Λίγο νωρίτερα ανάλογη πορεία είχε ξεκινήσει και στη Θεσσαλονίκη.

Συλλαλητήριο - φοιτητές - μαθητές - Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Με φόντο το νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων φοιτητές αλλά και μαθητές διαμαρτύρονται καθώς, όπως αναφέρουν, η εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών με τα δημόσια πανεπιστήμια «θα δημιουργήσει αποφοίτους δύο ταχυτήτων» ζητώντας ταυτόχρονα ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας.

Συλλαλητήριο - φοιτητές - μαθητές - Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ του ΑΝΤ1, Θάνος Κλωνόπουλος, μεταξύ άλλων ζητουν και αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολικά κτήρια και τις υποδομές, κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικών, κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αρκετές Σχολές και σχολεία τελούν υπό κατάληψη με τα μαθήματα  να γινονται μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπει ο νόμος.

Συλλαλητήριο - φοιτητές - μαθητές - Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο - φοιτητές - μαθητές - Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Στην σημερινή κινητοποίηση μετέχουν και εκπαιδευτικοί οι οποίοι μαλιστα έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 εως 14.00, για να μπορέσουν να συμμετέχουν  στο συλλαλητήριο. 

 Περίπου 30 κουκουλοφόροι, μετά την πορεία που κατέληξε στο ΑΠΘ, βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου από το ύψος του κτιρίου του Βιολογικού και πέταξαν μολότοφ και πέτρες προς δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην οδό Γεωργίου Βιζυηνού. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τα πνεύματα έπειτα ηρέμησαν.

όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Θεσσαλόνικη, Βαγγέλης Κοκολάκος.

Επεισόδια σημειώθηκαν και μετά το τέλος της πορείας, στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Συλλαλητήριο - φοιτητές - μαθητές - Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο - φοιτητές - μαθητές - Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Ειδήσεις σήμερα:

Εξεταστική για Τέμπη - Πρώην πρόεδρος ΡΑΣ: Πρωταρχικότατος ο ανθρώπινος παράγοντας

Αστυνομία: Υπαρχηγός ο Πασχάλης Συριτούδης

Ακρίβεια: Τροπολογία για την κερδοσκοπία και το βρεφικό γάλα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο