LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2024 17:04

“Γαλάζια Πατρίδα”: Η Τουρκία εγκαθιστά σύστημα κυκλοφορίας με στόχο την προστασία της

Ποιος είναι ο σκοπός του συστήματος που θα εγκαταστήσει η Τουρκία στα κατεχόμενα. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του μαχητικού αεροσκάφους ΚΑΑΝ.

Τουρκία - Γαλάζια πατρίδα - Άσκηση

Σύστημα κυκλοφορίας πλοίων εγκαθιστά στα κατεχόμενα η Τουρκία με σκοπό τον άμεσο εντοπισμό κινήσεων πλοίων στην περιοχή με στόχο την προστασία της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’ όπως υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ANT1, Άννα Ανδρέου, ο Υπουργός Ουράλογλου δήλωσε ότι έχει ήδη συμπεριληφθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα της Τουρκίας ‘Σύστημα Υπηρεσιών Κυκλοφορίας Πλοίων’ το οποίο «θα εγκατασταθεί στην ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βορείας Κύπρου (ΤΔΒΚ)’, με σκοπό την αύξηση της επιρροής μας στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον άμεσο εντοπισμό κινήσεων πλοίων στην περιοχή αυτή και τη μεταφορά ολοκληρωμένης εικόνας, και με στόχο την προστασία των συμφερόντων μας στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ και την παρακολούθηση όλων των θαλάσσιων μεταφορών στις γύρω από την ‘τδβκ' θάλασσες, καθώς και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της ‘"ΤΔΒΚ" και της χώρας μας».

«Οι σταθμοί παρακολούθησης της κυκλοφορίας’ θα μεταφέρουν πληροφορίες στο κέντρο υπηρεσιών κυκλοφορίας πλοίων. Το σύστημα θα δραστηριοποιηθεί στην πρόληψη του λαθρεμπορίου, στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης όπως ατυχήματα και πυρκαγιές, ενώ θα παρέχει υποστήριξη και στην καταπολέμηση της ρύπανσης από πετρέλαιο» , αναφέρεται.

Την Τρίτη η δοκιμαστική πτήση μαχητικού ΚΑΑΝ

Ταγίπ Ερντογάν - Μαχητικό ΚΑΑΝ

Εντωμεταξύ, αύριο, την 16η Ιανουαρίου θα είναι η πρώτη δοκιμαστική πτήση, του εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους ΚΑΑΝ της Τουρκίας σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, αν και η ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί επισήμως.

Μετά την πρώτη δοκιμή τροχοδρόμησης στο διάδρομο προσγείωσης, τώρα θα πετάξει με προσωρινούς ξένους κινητήρες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η παράδοση των πρώτων 20 ΚΑΑΝ προβλέπεται να γίνει το 2028.

Ειδήσεις σήμερα:

Emmy's: Succesion, Τhe Bear και Beef σάρωσαν τα βραβεία (εικόνες)

Χαλκίδα: 95χρονος κάηκε ζωντανός από φωτιά στο σπίτι του (εικόνες) 

Ομόφυλα ζευγάρια - Στυλιανίδης: Θα καταψηφίσω γιατί πλήττει την αξία που έχει κρατήσει όρθια την Ελλάδα (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάζι: Όταν η 16χρονη διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό, ήταν ήδη νεκρή - Το μυστήριο γύρω από τον θάνατό της07:53Επικίνδυνα τα εμβόλια κατά της ευλογιάς που μπαίνουν παράνομα στη χώρα, λένε οι ειδικοί07:39Φέγενορντ – Παναθηναϊκός: Άλλαξε η ώρα διεξαγωγής του αγώνα07:25Τραμπ: Οι συζητήσεις με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά - Τεράστιες κυρώσεις σε Ρωσία07:11Σουηδία: Ο Ζελένσκι υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την αγορά 100 έως 150 μαχητικών αεροσκαφών 06:57Γαλλία: Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά την εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος στο μουσείο06:43Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Οκτωβρίου06:29Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Υεμένη: Οι Χούθι άφησαν ελεύθερους 15 εργαζόμενους του ΟΗΕ23:59Μιλάνο: 62χρονος δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του μαχαιρώνοντάς την23:42Πτολεμαΐδα: Άνδρας λήστεψε μίνι μάρκετ υπό την απειλή μαχαιριού23:27Γερμανία: Συμπλοκή με πυροβολισμούς στο Ανόβερο – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες (βίντεο)23:13ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι νέοι κανόνες για τις άδειες οδήγησης – Τι προβλέπουν22:59Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου: ΙΧ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό και στην συνέχεια με άλλο ΙΧ22:45Κόντης: Το DNA του Παναθηναϊκού κάνει τους παίκτες να... μεταμορφώνονται22:31Παράνομες επιδοτήσεις: Μαρτυρία - "κλειδί" που βοήθησε τις Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης22:17Κάθειρξη 44 ετών σε 63χρονο που βίασε δύο ανήλικους σε Αθήνα και Καρδίτσα - Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό22:03Βόλος: Άνδρας προσπάθησε να αρπάξει δύο παιδιά - Η εντολή των Αρχών στους κατοίκους21:49ΟΠΕΚΕΠΕ – Παράνομες επιδοτήσεις: Ο ΕΝΦΙΑ "πρόδωσε" το κύκλωμα21:35Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Ένας στους τρεις Έλληνες θα ψήφιζε ένα κόμμα από την Καρυστιανού21:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο