LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2024 14:26

“Brave New Greece” - Τουρισμός: Τα μεγάλα στοιχήματα στην πορεία προς το Net Zero

Ένα ανεπανάληπτο φουτουριστικό ταξίδι, μια εκπομπή για το μέλλον.... σήμερα! Μια εμπειρία μέσω του ΑΝΤ1 που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Brave New Greece - Εκπομπη

Η εκπομπή του ΑΝΤ1 «BRAVE NEW GREECE» με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς, Μαριάννα Σκυλακάκη, έρχεται σε νέο ραντεβού κάθε Παρασκευή στις 00:00 στον ΑΝΤ1, για να μας υπενθυμίσει πως το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό και να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Αρκεί να το κατανοήσουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα. Το «BRAVE NEW GREECE» δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. 

ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 00:00

#BraveNewHospitality

Τα μεγάλα στοιχήματα του ελληνικού τουρισμού στην πορεία προς το Net Zero

Brave New Greece - Εκπομπη

Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Πώς, όμως, θα παραμείνει βιώσιμος, ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του; Κατά πόσο η ελληνική φιλοξενία έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιουργούν όχι μόνον οι τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και η εμφάνιση έκτακτων συνθηκών, όπως μία υγειονομική κρίση; Στα ερωτήματα αυτά αναζητεί απαντήσεις το νέο επεισόδιο του #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewHospitality, το οποίο περιγράφει τις μεγάλες τάσεις στη φιλοξενία.

Μήπως το υφιστάμενο τουριστικό μοντέλο είναι, ως ένα βαθμό, παρωχημένο; Κατά πόσο ο τουρισμός έχει οδηγήσει σε υπερκορεσμό των υποδομών, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς προορισμούς; Γιατί το all-inclusive πολυτελείας βρίσκεται σε άνοδο και γιατί οι ταξιδιώτες επιζητούν «εμπειρίες», στρεφόμενοι στην επιλογή βιώσιμων καταλυμάτων; Τι σημαίνει να είναι βιώσιμη μια μονάδα και πώς μετράται το αποτύπωμα άνθρακα ενός ξενοδοχείου;

Η εκπομπή ταξιδεύει στη Χαλκιδική, όπου βρίσκεται το Sani Resort του ξενοδοχειακού Ομίλου Sani/Ikos, το μόνο που έχει βραβευτεί ως το Κορυφαίο Περιβαλλοντικό Ξενοδοχειακό Συγκρότημα παγκοσμίως για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές στον καταξιωμένο θεσμό των World Travel Awards. Ο Όμιλος - μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις - αναπτύσσει εδώ και χρόνια σημαντική δράση στον τομέα της αειφορίας, έχοντας βελτιώσει τη θετική του επίδραση στο περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και τις κοινότητες γύρω από τα ξενοδοχεία του, ενώ έχει θέσει στόχο για μηδενική κατανάλωση άνθρακα (net zero) έως το 2030 – πολύ νωρίτερα από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό ορίζοντα (2050).  Γιατί το μέλλον της φιλοξενίας δεν σχετίζεται μόνο με το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και με τον αντίκτυπο που έχει σε μια ευρύτερη αλυσίδα αξίας.

Brave New Greece - Εκπομπη

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Jeffrey D. Sachs (Πρόεδρος του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών - Οικονομολόγος & Καθηγητής στη Σχολή Διεθνών και Δημοσίων Υποθέσεων, Πανεπιστήμιο Columbia), Αλέξανδρος Βασιλικός (Πρόεδρος, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος & HOTREC), Θωμάς Δοξιάδης (Αρχιτέκτονας & Ιδρυτής, doxiadis+), Ελένη Ανδρεάδη (Διευθύντρια Αειφορίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Όμιλος Sani/Ikos),  Δημήτρης Γκουτζαμάνης (Sustainability Facilities Manager, Όμιλος Sani/Ikos), Γιάννης Γιώβος (Θαλάσσιος Βιολόγος, Γενικός Διευθυντής, iSea), Ελένη Καραγιάννη (ESG Engineer, Όμιλος Sani/Ikos), Ηλίας Σιντούδης (Executive Chef, Ikos Oceania). 

«BRAVE NEW GREECE» με τη Μαριάννα Σκυλακάκη, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 00:00 στον ΑΝΤ1.  

Μείνετε συντονισμένοι γιατί το μέλλον προδιαγράφεται συναρπαστικό!

#BraveNewGreece

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη
  • Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης
  • Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης
  • Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βραυρώνα: Το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό 18:19Ολλανδία: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έκαναν κατάληψη σε πανεπιστήμια (βίντεο)18:05Ο βασιλιάς Κάρολος παρέδωσε στρατιωτικό του τίτλο στον πρίγκιπα Γουίλιαμ17:53Μητσοτάκης - Ερντογάν: Οι κοινές δηλώσεις στην Άγκυρα (βίντεο)17:40Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο “Ρουμάνος” αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 17:26Γερμανία: “Εν δυνάμει εξτρεμιστικό” το κόμμα AfD με απόφαση δικαστηρίου17:12Σκόπια - Σιλιάνοφσκα: "Έχω το δικαίωμα να λέω Μακεδονία"16:59Λάρισα: Πήγε στην τράπεζα 40000 ευρώ που κλάπηκαν στην... Λιβύη16:45Χρέη – Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Μεγάλο ενδιαφέρον από τους οφειλέτες16:32Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα: Θερμή υποδοχή στον Έλληνα Πρωθυπουργό (βίντεο)16:18Rome Masters: Ο Τσιτσιπάς στους “16” του τουρνουά16:05ΛΑΡΚΟ - Μητσοτάκης: Επιδίωξή μας η εξεύρεση βιώσιμη λύσης15:51Ρόδος – Δολοφονία Καριώτη: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον Βαγγέλη Κουλιανό15:38Conference League - Μαρινάκης: Ο τελικός θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια15:24“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η κρυφή συμφωνία Νέλλας και Αρχοντούλας (βίντεο)15:10Νίκος Γκάτσος: Ο κορυφαίος ποιητής, η “Αμοργός” και οι μοναδικοί στίχοι14:57Daniel - Θεσσαλία: Επισπεύδονται οι πληρωμές της “Πρώτης Αρωγής”14:44Μαργαρίτης Σχοινάς για Eurovision: Είναι εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU14:30ΕΛΑΣ: Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ δεν συνέβη14:17Καρκίνος ωοθηκών: Τα ασαφή συμπτώματα14:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο