LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2024 10:00 | Ανανέωση: 14 Ιανουαρίου 2024 08:39

ΟΑΣΑ - Αλεξοπούλου: Επιβίβαση με κάρτα ή smartphone, τέλος στα εισιτήρια (βίντεο)

Αναλυτικά όσα είπε η Υφυπ. Μεταφορών στον ΑΝΤ1 για τις αλλαγές στις διαδρομές με τα ΜΜΜ στην Αθήνα. Πότε θα σταματήσουν να υπάρχουν τα χάρτινα εισιτήρια.


 

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ - 1000Χ430

Για τις μεγάλες αλλαγές στον ΟΑΣΑ και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Αναφερόμενη στην χρήση τραπεζικών καρτών και smartphones για επιβιβάσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ που ξεκινά σε πιλοτικό επίπεδο, η κ. Αλεξοπούλου διευκρίνισε ότι οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται να έχουν προμηθευτεί χάρτινο εισιτήριο, αλλά θα μπορούν να «χτυπούν» την χρεωστική ή πιστωτική κάρτα τους ή να «περνούν» το smartphone τους από το ηλεκτρονικό «μάτι» που θα υπάρχει σε κάθε μέσο μεταφοράς και έτσι θα χρεώνονται το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Η Υφυπουργός Μεταφορών είπε πως το σύστημα θα είναι ενήμερο για όσους δικαιούνται εκπτώσεων στα εισιτήρια, πχ. ΑΜΕΑ και θα γίνεται αυτόματα η μείωση στις τιμές τω εισιτηρίων.

«Η σύμβαση με τους αναδόχους υπεγράφη τον Δεκέμβριο και θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στα δρομολόγια λεωφορείων, Μετρό και Προαστιακού από και προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Στόχος είναι στο τέλος του 2024 να εφαρμοστεί παντού στα μέσα της Αττικής», είπε η κ. Αλεξοπούλου, σημειώνοντας ότι θα μπορούν να προμηθευτούν χάρτινο εισιτήριο και όσοι δεν έχουν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, αλλά στόχος είναι σε βάθος χρόνου να καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο.

Σημείωσε μάλιστα ότι σε αστικά λεωφορεία και δρομολόγια ΚΤΕΛ σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας, όπως η Λάρισα και η Κέρκυρα, ανάλογο σύστημα ηλεκτρονικής χρέωσης των επιβατών γίνεται ηλεκτρονικά.

Με ηλεκτρονικά μέσα θα γίνεται και ο έλεγχος των επιβατών και κατά πόσον έχουν πληρώσει το αντίτιμο που τους αναλογεί, σημείωσε η κ. Αλεξοπούλου.

Αναφορικά με τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία, η αυτονομία των οποίων φθάνει τα 200 χιλιόμετρα, η κ. Αλεξοπούλου είπε ότι τα πρώτα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους στο τέλος του Απριλίου του 2024. Εξ αυτών, 140 λεωφορεία θα ενταχθούν στον ΟΑΣΑ και 110 στον ΟΑΣΘ και θα αντικαταστήσουν παλιά λεωφορεία, ενώ επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας στόχος είναι να υπάρχει στόλος 1.300 ηλεκτρικών λεωφορείων.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε περιστατικά με συμπεριφορές οδηγών λεωφορείων, όπως εκείνη του οδηγού του ΟΑΣΑ που έλυνε σταυρόλεξο ενώ οδηγούσε, λέγοντας ότι έχει ήδη γίνει έρευνα και ο εν λόγω εργαζόμενος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, συμπληρώνοντας ότι «στο τέλος του 2023 υπογράψαμε τους νέους κανόνες των επιβατών. Έχει γίνει πιο αυστηρός ο κανονισμός. Τέτοιες συμπεριφορές είναι μεμονωμένες».


Ειδήσεις σήμερα:

Συντάξεις: Πότε καταβάλλονται σε μισθωτούς και μη μισθωτούς

Ιταλία: Δεκάδες τραυματίες από υποχώρηση πατώματος σε γαμήλια δεξίωση (εικόνες)

Νέος Κόσμος: Μαφιόζικη εκτέλεση με δεκάδες σφαίρες (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφασηΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά να ασκηθεί έφεση για τις ποινές στους καταδικασθέντες, αλλά και για την αθώωση των υπόλοιπων κατηγορούμενων.

Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα ΜεταφοράςΣήμερα 10:42 | Ειδήσεις

Ποια μέσα θα τραβήξουν «χειρόφρενο» και σε ποια οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας.

Λονδίνο: Επίθεση άνδρα με σπαθί κοντά σε σταθμό μετρό (βίντεο)Σήμερα 11:39 | Ειδήσεις

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες από την επίθεση του άνδρα κοντά σε σταθμό μετρό στο Λονδίνο.

Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων “χτυπήθηκε” από τους ΧούθιΣήμερα 09:00 | Ειδήσεις

Το εμπορικό πλοίο έγινε στόχος «τριών πυραύλων» και στοχοποιήθηκε επειδή έχει χρησιμοποιηθεί για εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παροξυσμική νυχτερινή αιμοσφαιρινουρία: Μία σπάνια, αλλά αντιμετωπίσιμη πάθηση12:33Πάσχα: Ποιες μέρες είναι αργίες και πώς πληρώνονται12:21Μαδρίτη – Ναδάλ: Ανάσταση… με πρόκριση στους “16”12:07Λονδίνο: Επίθεση άνδρα με σπαθί κοντά σε σταθμό μετρό (βίντεο)11:53Θεσσαλονίκη: Μαθητής Δημοτικού έβγαλε μαχαίρι σε καυγά στο σχολείο!11:40Σάμος: Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία επιχειρηματία11:33Διαρροή mail - ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεραμέως να κληθεί σε ακρόαση στην Βουλή11:27Πάτρα: Συμμορία μαθητών επιτέθηκε σε 13χρονο11:13Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς11:00Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε πεζούς – 4 τραυματίες σε νοσοκομείο10:47Τηλεθέαση - “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;”: Πρωτιά τον Απρίλιο10:33“Το Πρωινό” - Δημήτρης Κόκοτας: Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του10:20Μάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφαση10:06Το ματωμένο “αρχείο” των ρωσικών επιθέσεων στην Ευρώπη09:52Φωτιά στο Μάτι: Επιζώντες και συγγενείς θυμάτων μιλούν στον ΑΝΤ1 για την δικαστική απόφαση (βίντεο)09:39POS: “Ψαλίδι” σε χρεώσεις για 3 χρόνια09:26Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων “χτυπήθηκε” από τους Χούθι09:12Καρδίτσα: Έκλεψαν καντήλια και σταυρούς από νεκροταφείο08:59Πρόστιμο 2000 ευρώ γιατί άφησε τον σκύλο του χωρίς νερό 08:46Γεωργία: Βουλευτίνα χτύπησε βουλευτή στο κεφάλι με ένα μπουκάλι νερό (βίντεο)08:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο