LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2024 18:41

Γάμος ομόφυλων - Κασσελάκης: η κόντρα με τον Πολάκη και η ντιρεκτίβα (βίντεο)

Το παρασκήνοι της κόντρας με τον Παύλο Πολάκη και η ρητή πειθαρχία για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Κασσελάκης - ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή

Του Γιάννη Τσακίρη

Καζάνι που βράζει φαίνεται πως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο το επικείμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη ντιρεκτίβα Κασσελάκη περί κομματικής πειθαρχίας.

Μετά απο μια σειρά ηχηρών διαφοροποιήσεων αναμέσα τους και αυτή του Παύλου Πολάκη και ένα αλαλούμ δηλώσεων, σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, "σήκωσε το γάντι" καλώντας όσους διαφωνούν να το πούν στην Κεντρική επιτροπή.

Με "καρφιά" εναντίον του Παύλου Πολάκη ο οποίος στη χθεσινή πολιτική γραμματεία σήκωσε αντάρτικο για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια ξεκίνησε την ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή ο οποίος ζήτησε από τα μέλη του κόμματος, που διαφωνούν με τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών να το δηλώσουν στην κεντρική επιτροπή. 

Η κόντρα με τον Πολάκη

Ο κρητικός βουλευτής εξέπληξε τους πάντες ακόμη και τον αρχηγό του, όταν ξαφνικά την Παρασκευή εξέφρασε ενστάσεις για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον γάμο και την τεκοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. "Δεν μπορεί κανείς να ανέβει πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για οποιοσδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν γι αυτό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε αλαλούμ καθώς εμφανίστηκε τρεις φορές σε 24 ώρες να αλλάζει στάση για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος δήλωσε λίγες ώρες μετα πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας και ότι δεν πρόκειται να διαγραφεί όποιος βουλευτής δεν το ψηφίσει, με τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνει νέα ανάρτηση το βράδυ για να διευκρινίσει τη στάση του.

Την κατάσταση προσπάθησε να αποσαφηνίσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με μία ανάρτησή του στο "X": "Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις", ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε τις επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρο του προκαλώντας τον για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας στην εκπομπή "Στούντιο με θέα" απάντησε: «Δεν μπορεί ένας αρχηγός της αριστεράς να υιοθετεί επιχειρήματα των τρολς του διαδικτύου και του ακροδεξιού βούρκου. Δεν μπορεί ένας αρχηγός προοδευτικού κόμματος να υιοθετεί όσα λένε οι κυβερνητικοί επικοινωνιακοί βραχίονες. Ο κ. Κασσελάκης υπερέβη τις αρχές και τα όρια της δημοκρατικής παράταξης»

Από τα πυρά Κασσελάκη δεν ξέφυγε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, για τον οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές, με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του. Έχω φτάσει στο σημείο να συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά. Πώς είναι δυνατό να λέει στους ψηφοφόρους «ελάτε να ψηφίσετε» και στους βουλευτές του «απόσχετε»; Να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη".


Ειδήσεις σήμερα:

Μεταμόσχευση ήπατος - Δότης: “Νιώθω ευλογημένος που έσωσα το παιδί μου” (εικόνες)

Καλοί Λιμένες: Εκατοντάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν από σκάφος

Μεσολόγγι - Εξαφάνιση 31χρονου: Έρευνες με δύτη σε βάλτους (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοιΣήμερα 10:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανάρτησή του

Βορίζια: Στο ΠΑΓΝΗ η σορός του 39χρονου – Σήμερα η κηδεία του (βίντεο)Σήμερα 10:23 | Ειδήσεις

Εχθές τα παιδιά του 39χρονου βαπτίστηκαν, όπως επιτάσσει το έθιμο, για να μπορέσει σήμερα να γίνει η κηδεία του.

Νεκρός βρέθηκε σε ξενοδοχείο στην Αράχωβα ο Γιάννης Λάλας – Είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Γιώργου ΚαραϊβάζΣήμερα 08:32 | Ειδήσεις

Τον περασμένο Μάιο είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, με τους εκτελεστές να τον καταδιώκουν έξω από πρατήριο ιδιοκτησίας του στα Άνω Λιόσια, όπου τότε είχε γλιτώσει χάρη στο θωρακισμένο του όχημα

Μακελειό στα Βορίζια: Σύσκεψη υπό τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ – Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 08:15 | Ειδήσεις

Την αρχή φέρεται να έκανε ο 39χρονος, ο οποίος έπεσε νεκρός τελικά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοι 10:48Βορίζια: Στο ΠΑΓΝΗ η σορός του 39χρονου – Σήμερα η κηδεία του (βίντεο)10:34Κυρανάκης για υπόθεση κυκλώματος στο Κτηματολόγιο: Ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκδικείται10:20Τραγωδία στη Λοκρίδα: ΙΧ "καρφώθηκε" σε ελιά – Νεκροί δύο φίλοι (εικόνες)10:06Στη Λευκωσία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ετήσιο μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη09:52"Φρούριο" παραμένουν τα Βορίζια – Εξονυχιστικοί έλεγχοι της αστυνομίας09:38Τραγωδία στο Μεξικό: 23 νεκροί από φωτιά σε σούπερ μάρκετ, ανάμεσά τους και παιδιά09:24Βρετανία: Επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο – Δέκα τραυματίες (βίντεο)09:10Νεκρός βρέθηκε σε ξενοδοχείο στην Αράχωβα ο Γιάννης Λάλας – Είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ08:56Μακελειό στα Βορίζια: Σύσκεψη υπό τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ – Τι εξετάζει η αστυνομία08:42Εορτολόγιο Κυριακή 2 Νοεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Νεκρός ο άνδρας, που είχε κατηγορηθεί ως εκτελεστής για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ00:11Συνάντηση Νίκου Δένδια – Κίμπερλι Γκίλφοϊλ23:59Ρόδος: Επεισόδιο βίας μεταξύ ανηλίκων – Τρεις μαθητές επιτέθηκαν σε 15χρονο23:43Γκίλφοϊλ: Εξέφρασε την τιμή της για την άφιξή της στην Αθήνα23:34Φονική πυρκαγιά σε σπίτι στον Μασταμπά: Εξετάζεται το ενδεχόμενο διπλής ανθρωποκτονίας23:21Κένυα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι σε κατολίσθηση23:07Φθιώτιδα: Κυνηγός χάθηκε από την ομίχλη στο όρος Καλλίδρομο22:52Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου22:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο