LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2024 17:33 | Ανανέωση: 13 Ιανουαρίου 2024 18:15

ΣΥΡΙΖΑ: Θεοχαρόπουλος, Ραγκούσης, Ζαχαριάδης θέλουν εσωκομματικό δημοψήφισμα

Εσωκομματικό δημοψήφισμα για την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών πρότεινε μέλη του κόμματος στην Κεντρική Επιτροπή.

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή

Εσωκομματικό δημοψήφισμα για την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών πρότεινε στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Αναπτύσσοντας την πρόταση που κατέθεσε από κοινού με τους Κώστα Ζαχαριάδη και Γιάννη Ραγκούση ανέφερε: «Δημοψήφισμα για να πάρουμε την μεγάλη απόφαση. Ο λόγος στα μέλη. Για μια μεγάλη Κεντροαριστερά. Και για να αποδείξουμε ότι είμαστε κόμμα των μελών».

Ακολούθως εξήγησε: «Στόχος μας είναι ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα από την Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο. Με στρατηγικό αντίπαλο τη ΝΔ και τις συντηρητικές πολιτικές. Χωρίς ανασφάλειες και φοβίες οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Γιατί τώρα; Γιατί αν δεν το συζητήσουμε τώρα με μια κυρίαρχη ΝΔ και με ποσοστά κάτω από 20% πότε; Γιατί αν όχι πριν από το Συνέδριο και τις ευρωεκλογές πότε θα το αποφασίσουμε μετά;».

Απάντησε και στο ερώτημα «γιατί δημόσια η συζήτηση» λέγοντας: «Μα το καταθέσαμε στα όργανα και το συζητάμε και δημόσια. Γιατί μια τέτοια συζήτηση για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί παρά να αφορά την κοινωνία».

Για την αντίδραση που υπήρξε στην πρόταση των τριών ανέφερε: «Οφείλουμε πλέον να σεβόμαστε όλοι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, εμείς τις σεβόμαστε και θα τις σεβαστούμε. Αλλά ένας ευρωβουλευτής μας είπε δημόσια ότι ο ίδιος αν αποφασισθεί κάτι άλλο δεν θα το σεβαστεί και θα φύγει. Και είπε όσοι πιστεύουν αυτά να πάνε στο ΠΑΣΟΚ. Μα είναι δυνατόν, με αυτόν τον τρόπο διώχνει από τον ΣΥΡΙΖΑ όλο τον προοδευτικό κόσμο και του λέει να φύγει. Είναι δυνατόν; Εμείς καλούμε όλο τον προοδευτικό κόσμο να κάνουμε την μεγάλη Προοδευτική παράταξη υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

Τέλος σημείωσε: «Η στάση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη σήμερα είναι θετική καθώς καλωσόρισε την πρόταση για διάλογο ενόψει του Συνεδρίου. Αντίθετα σε όσους λέγανε ότι το θέμα έχει λήξει. Για αυτό προτείνουμε σήμερα και Δημοψήφισμα μεταξύ των μελών και φίλων όπως προβλέπει και το καταστατικό μας και καθώς θέλουμε να γίνει στην πράξη και το κόμμα μελών και όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης. Να δώσουμε τον λόγο στα μέλη. Και στο Συνέδριο και με δημοψήφισμα λοιπόν. Τέλος εμείς που λέμε Κεντροαριστερά λέμε αυτό να γίνει στη βάση των αρχών και αξιών της Αριστεράς. Για αυτό υποστηρίζουμε την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και στεκόμαστε απέναντι στην εργαλειοποίηση που επιχείρησε το ΠΑΣΟΚ και όποιος άλλος.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν ναρκωτικά σε κάδους σκουπιδιών (εικόνες)

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι - Δημόπουλος: Εγκληματική ενέργεια με σχέδιο και γνωστό κίνητρο

Βιασμός: Πατέρας εξέδιδε την ανήλικη κόρη του για 5 ευρώ!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για Βορίζια: Οι βεντέτες και οι αυτοδικίες είναι απόβλητα περασμένων καιρώνΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

«Η Κρήτη του σήμερα είναι πολλά περισσότερα από νοοτροπίες του χθες», τονίζει ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανάρτησή του

Σαμαράς: Ο Μητσοτάκης δεν χωνεύει την Ιστορία της ΝΔ - Την έχει μετατρέψει σε ένα υβρίδιο Σημιτικού ΠΑΣΟΚΣήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού, η οποία θα μεταδοθεί το μεσημέρι της Κυριακής στις 15:00, από τον ΑΝΤ1.

42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος 2025: Νικητής ο Παναγιώτης ΚαραΐσκοςΣήμερα 12:52 | Ειδήσεις

Στις γυναίκες η Ματίνα Νούλα ήταν η θριαμβεύτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Αττική Οδός: Χειροπέδες σε οδηγό που κινούταν σε μεγάλη απόσταση… με την όπισθεν!Σήμερα 11:20 | Ειδήσεις

Οδηγούσε και χωρίς δίπλωμα, καθώς του είχε αφαιρεθεί για άλλη παράβαση, πριν από ένα μήνα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος 2025: Νικητής ο Παναγιώτης Καραΐσκος13:10Βουλγαρία: Αυτοκίνητο έπεσε σε λίμνη μετά από καταδίωξη - Έξι νεκροί και τέσσερις τραυματίες 12:55Επιστροφή Ενοικίου: Θα καταβληθεί νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο12:40ΟΟΣΑ: Από τους χαμηλότερους ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα12:26Ιαπωνία: Προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου μετά τα 6,8 Ρίχτερ12:12ΗΠΑ – Shutdown: Περισσότερες από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της δημοσιονομικής παράλυσης11:57ΑΑΔΕ: Αυτόματη έκδοση ΑΦΜ σε 43.000 ανήλικα τέκνα11:43Αττική Οδός: Χειροπέδες σε οδηγό που κινούταν σε μεγάλη απόσταση… με την όπισθεν!11:29Θεσσαλονίκη: Κατάστημα έδωσε αλκοόλ σε ανήλικο - Συνελήφθη ο υπεύθυνος11:15Βραβεία Grammy: Στην κορυφή των υποψηφιοτήτων ο Κέντρικ Λαμάρ και η Lady Gaga11:01Βόλος: Λιμενικός κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος δύο μαθητών 10:48Ρόδος: Σύλληψη κληρικού με 2 κιλά κοκαΐνης10:34Μητσοτάκης για Βορίζια: Οι βεντέτες και οι αυτοδικίες είναι απόβλητα περασμένων καιρών10:20Μπενίτεθ: Ο ΠΑΟΚ διαθέτει διαφορετικούς τρόπους για να πετύχει γκολ, με αρκετούς ποδοσφαιριστές10:06Γλυφάδα: Έχασε τη μάχη με τη ζωή η 70χρονη που είχε δεχθεί άγρια επίθεση με πέτρα από 38χρονο09:52Παναθηναϊκός: Δεν ανακοίνωσε αποστολή για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Μπενίτεθ - Διαθέσιμος ο Γερεμέγεφ09:37Βορίζια: Κλιμάκιο παιδοψυχολόγων στο χωριό – Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία09:24Άγιος Νεκτάριος: Ο συγκλονιστικός βίος και το θεάρεστο έργο του09:10Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 9 Νοεμβρίου08:56Σαμαράς: Ο Μητσοτάκης δεν χωνεύει την Ιστορία της ΝΔ - Την έχει μετατρέψει σε ένα υβρίδιο Σημιτικού ΠΑΣΟΚ08:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο