LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2024 10:59

Τουρκία: Πυρηνικό υποβρύχιο μετά το Ακούγιου “ζητούν” αξιωματικοί του Ναυτικού

Φιλοκυβερνητική εφημερίδα γράφει δεικτικά ''η κίνηση της Τουρκίας που θα κάνει την Ελλάδα και τις ΗΠΑ να χάσουν τον ύπνο τους''

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ

Tο τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα προς τη δημιουργία ενός εθνικού πυρηνικού υποβρυχίου, υποστηρίζει ο Τούρκος αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Deniz Aytan.

Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου γράφει σε άρθρο στο περιοδικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ‘Deniz Kuvvetleri Dergisi’ και υποστηρίζει ότι «η Τουρκία σε σύντομο χρονικό διάστημα με το που τεθεί σε λειτουργία ο αντιδραστήρας Άκουγιου, θα πάρει τη θέση της στην σκακιέρα μεταξύ των χωρών που χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «προβλέπεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αυξηθούν οι σχετικές γνώσεις και η εμπειρία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας σε όλους τους τομείς».

«Το γεγονός ότι η χώρα μας θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί την πυρηνική τεχνολογία θα αποτελέσει ένα σημείο καμπής για το προγραμματισμένο εθνικό πρόγραμμα πυρηνικών υποβρυχίων που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί μεσοπρόθεσμα.»

Η μετάβαση στα πυρηνικά υποβρύχια θα σημάνει οπωσδήποτε κρίσιμες εξελίξεις για το τουρκικό ναυτικό.

Ιδίως, η εθνική βαριά τορπίλη AKYA και η υποβρύχια τορπίλη ATMACA G/M που θα ενισχύσουν την ισχύ των υποβρυχίων μας, καθώς και μαζί με την απόκτηση της ικανότητας εκτόξευσης πυραύλων GEZGIN μεγάλου βεληνεκούς από τα πυρηνικά μας υποβρύχια, τα υποβρύχια μας θα καταστούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά όπλα στον κόσμο.

Κατά τη διαδικασία της μετάβασης στην πυρηνική ενέργεια, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι γνώσεις και η εμπειρία μας στον τομέα αυτό είναι περιορισμένες, εκτιμάται ότι θα πρέπει να εξεταστούν διάφορα ζητήματα που αφορούν το πολεμικό μας ναυτικό.

Με εξαίρεση τη λειτουργία και τη συντήρηση του πυρηνικού αντιδραστήρα, που είναι ένα ιδιαίτερα τεχνικό ζήτημα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναπτυχθούν από τώρα έργα που να συμβαδίζουν με την ιδέα της αξιοποίησης των υποβρυχίων μας και να αρχίσουν οι προετοιμασίες για την εκπαίδευση του προσωπικού των υποβρυχίων. Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξουν προνοητικά σχέδια που θα διαμορφωθούν ήδη από τη φάση του σχεδιασμού του έργου και θα παρέχουν καθοδήγηση για την επίλυση των προβλημάτων πριν αυτά προκύψουν.

Στην παρούσα μελέτη, τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια της κλάσης BARRACUDA (SSN), τα οποία εντάχθηκαν πρόσφατα στο γαλλικό ναυτικό, χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα για τη διαδικασία που θα οδηγήσει στο εθνικό πρόγραμμα πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, και καθοδηγείται υπό το πρίσμα των πληροφοριών που λαμβάνονται από ανοικτές πηγές και την παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων από τα πολεμικά ναυτικά παγκοσμίως».

Ήδη τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν την ‘αντιπαράθεση’ με την Ελλάδα και σε τίτλους τους, όπως η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Γενί Ακίτ, αναφέρουν δηκτικά «Η κίνηση της Τουρκίας που θα κάνει την Ελλάδα και τις ΗΠΑ να χάσουν τον ύπνο τους!».

Ειδήσεις σήμερα:

Μέγαρα - 4χρονος: Ο πατριός “έλουσε” με καυτό νερό το παιδί, που δίνει μάχη για την ζωή του

ΕΦΚΑ - Συντάξεις Φεβρουαρίου: Νωρίτερα οι πληρωμές

Έγκλημα στον Βόλο - Σύζυγος δράστη: Κακός πατέρας ο άνδρας μου, ο αδελφός μου δεν βίασε την κόρη του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλημέρα Ελλάδα: Άτομα που δε γνώριζαν για τη σύλληψη του ιερέα, πήγαν το πρωί να πάρουν τη δόση τους (βίντεο)Σήμερα 08:17 | Ειδήσεις

Στο βίντεο ντοκουμέντο απεικονίζονται άτομα που έψαχναν τον ιερέα, χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτός συνελήφθη.

Καλημέρα Ελλάδα - Ο γαμπρός της 70χρονης που έχασε τη ζωη της από τον 38χρονο: Δεν μπορούσαν να μεριμνήσουν οι αρχές για έναν επικίνδυνο άνθρωπο;Σήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Ο 38χρονος, εκείνη την ημέρα, σήκωσε πέτρα και ξεκίνησε να χτυπά πισώπλατα και με μανία την 70χρονη μέχρι εκείνη να πέσει χωρίς τις αισθήσεις της.

Κακοκαιρία - Βόνιτσα: Πλημμύρισαν οι δρόμοι από τις καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής, η Βόνιτσα. 

Βορίζια: Ανοίγουν τα σχολεία, μια εβδομάδα μετά το διπλό φονικόΣήμερα 07:12 | Ειδήσεις

Στο χωριό αναμένονται επίσης ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Συμφωνία στη Γερουσία για λήξη του shutdown μετά από 40 ημέρες09:15Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε τροχαίο με έναν τραυματία09:01Καλημέρα Ελλάδα: Άτομα που δε γνώριζαν για τη σύλληψη του ιερέα, πήγαν το πρωί να πάρουν τη δόση τους (βίντεο)08:47Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων τα ξημερώματα λόγω κακοκαιρίας08:33Η μουσική επανεκκίνηση του Neil Young και το άλμπουμ - σημείο Freedom08:19Κακοκαιρία - Βόνιτσα: Πλημμύρισαν οι δρόμοι από τις καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή (βίντεο)08:05Καλημέρα Ελλάδα - Ο γαμπρός της 70χρονης που έχασε τη ζωη της από τον 38χρονο: Δεν μπορούσαν να μεριμνήσουν οι αρχές για έναν επικίνδυνο άνθρωπο;07:51Από σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης07:38Βορίζια: Ανοίγουν τα σχολεία, μια εβδομάδα μετά το διπλό φονικό07:24Κορωπί: 61χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του 41χρονη μετά από καβγά07:10Αθήνα: Φωτιά σε εγκατελειμμένο κτίριο στη Σοφοκλέους06:56Μαλαισία: Επτά νεκροί σε ναυάγιο στα σύνορα με την Ταϊλάνδη - Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες τρεις μέρες μετά06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 10 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα06:14Σλοβακία - Σύγκρουση τρένων: 11 άτομα στο νοσοκομείο - Οι τελευταίες εξελίξεις23:56Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 36χρονος γιατί πούλησε τσιγάρα σε ανηλίκους23:40Παναθηναϊκός: Τα έδωσε όλα και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του ΠΑΟΚ23:23Αναστάσιος Γκαρίτης: Χρυσό μετάλλιο τιμής της Ουγγαρίας στον ιστιοπλόο που είχε σώσει πατέρα και κόρη23:09Ιονία Οδός: Οδηγός εντοπίσθηκε μεθυσμένος - Για την ίδια παράβαση είχε χάσει το δίπλωμα του 5 μήνες νωρίτερα22:56Ανάμεσα σε βράχους και σύννεφα: Ένα φθινόπωρο που μυρίζει Ελλάδα22:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο