LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2024 10:14 | Ανανέωση: 11 Ιανουαρίου 2024 11:07

Ομόφυλα ζευγάρια - Βαρτζόπουλος: Πείστηκα και θα ψηφίσω “ναι”

Ο υφυπουργός Υγείας, αναφέρθηκε  στην παρέμβαση του πρωθυπουργού, η οποία τον έκανε να αλλάξει την αρχική του στάση. 

γάμος - ομόφυλα γευγάρια - ομοφυλόφιλοι

Άλλαξε απόφαση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, δήλωσε πως θα υπερψηφίσει τελικά τη ρύθμιση, εξηγώντας και τους λόγους που τον έκαναν να αλλάξει στάση.

«Ο πρωθυπουργός έβαλε τα πράγματα στη θέση τους»

«Δεν θα απέχω, ούτε θα καταψηφίσω. Ο πρωθυπουργός έκανε μια ουσιαστική παρέμβαση γιατί έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με ξεκάθαρο τρόπο. Αυτό που κάνουμε είναι μια παρέμβαση με καθαρά κοινωνικό πρόσημο αλλά καμία παρέμβαση στην πυρηνική οικογένεια. Δεν αφορά τεκνοποιία, δεν αφορά παρένθετες μητέρες, δεν αφορά παρέμβαση στον φυσικό νόμο. Είναι μια παρέμβαση στον τομέα των δικαιωμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρτζόπουλος.

Συνέχισε λέγοντας πως «όσα είπε ο πρωθυπουργός δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεοληπτική στάση της αριστεράς για γονέα 1 και γονέα 2. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού ξεδιάλυνε κάθε αμφιβολία για τη δική μας παρέμβαση που έχει ένα απολύτως κοινωνικό πρόσημο και σε επίπεδο δικαιωμάτων ενηλίκων και ανηλίκων».

Στην ερώτηση δε, αν ψηφίζει «ναι» ο κ. Βαρτζόπουλος απάντησε «βεβαίως, γιατί υπάρχει μόνο μια κοινωνική παρέμβαση».

Παράλληλα, εξήγησε ότι ο νόμος του κράτους από το 2005 για την παρένθετη μητρότητα «επιτρέπει την παρένθετη μητέρα και ορθότατα το κάνει γιατί θέλει να βοηθήσει την τεκνοποιία ζευγαριών που έχουν πρόβλημα υγείας. Είναι απολύτως σαφής η θέση του νόμου».

Τέλος, ερωτώμενος εάν υπουργός που καταψηφίζει πρέπει να παραιτείται ο κ. Βαρτζόπουλος, μιλώντας στο OPEN, οπως αναφέρει το ethnos.gr, απάντησε ότι «ο βουλευτής εκλέγεται από τον λαό, ο υπουργός όμως δεν εκλέγεται αλλά διορίζεται από τον μοναδικό φορέα λαϊκής εξουσίας, τον πρωθυπουργό. Όταν ο υπουργός θέλει να πει κάτι το λέει στο υπουργικό συμβούλιο. Έξω πρέπει να έχει μια εικόνα η εκτελεστική εξουσία και το ίδιο αφορά και τους υφυπουργούς».

Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένος 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε από τον πατριό του - Σε κώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Έγκλημα - Βόλος: “Ο “θείος” βίαζε την ανήλικη για 3 χρόνια - Όρκισε τις αδελφές της να μην μιλήσουν”

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Τα πρόστιμα, τα εμβόλια στα φαρμακεία και ο έρπης ζωστήρας (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)Σήμερα 20:28 | Ειδήσεις

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ομόνοια ενώ παραμένει κλειστός ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμούΣήμερα 15:44 | Ειδήσεις

Πρόκειται για ανιψιό του 39χρονου δολοφονημένου, Φανούρη Καργάκη και γιο του προφυλακισμένου γαμπρού του νεκρού.

Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίασηΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Η έρευνα αρχικά επικεντρωνόταν σε μια υποψία τροφικής δηλητηρίασης, ωστόσο εντοπίστηκαν στοιχεία που δείνουν ότι η οικογένεια θα μπορούσε να έχει εκτεθεί σε φυτοφάρμακα, μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψεις22:31Ιταλία: Νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι 22:17Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ ομάδας αλλοδαπών (βίντεο)22:03Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο