LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2024 08:59

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Τα πρόστιμα, τα εμβόλια στα φαρμακεία και ο έρπης ζωστήρας (βίντεο)

Τι είπε ο Υφυπουργός Υγείας στον ΑΝΤ1 για την επιστροφή των προστίμων που ήδη έχουν πληρωθεί από ανεμβολίαστους πολίτες, τους εμβολιασμούς έναντι του Covid-19  στα φαρμακεία και τα δύο εμβόλια για τον έρπη ζωστήρα.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ - 1000Χ430

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε την Πέμπτη ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σχετικά με τον κορονοϊό, τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, την ευχέρεια για εμβολιασμό πολιτών στα φαρμακεία, αλλά και τα δύο εμβόλια για τον έρπη ζωστήρα που κυκλοφορούν στην αγορά, όμως μόνο το ένα, με μειωμένη απόδοση σε σχέση με το άλλο, καλύπτεται από τα Ταμεία, με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Σχετικά με την διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί σε πολίτες άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί τι θα γίνει με όσους πλήρωσαν τα πρόστιμα επειδή δεν εμβολιάστηκαν έναντι του κορονοϊού», ωστόσο υπεραμύνθηκε της απόφασης που ελήφθη εκείνη την περίοδο κορύφωσης της πανδημίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν σωστή η απόφαση μας τότε και οδήγησε στο να σωθούν πολλές ζωές».

Αναφορικά με την δυνατότητα να γίνονται στα φαρμακεία οι εμβολιασμοί έναντι του κορονοϊού, ο Υφυπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «τεχνικές λεπτομέρειες τέτοιου είδους έχουμε αποδείξει ότι είναι εφικτό να τις διαχειριστούμε. Είναι εφικτό σήμερα να γίνουν εμβολιασμοί και στα φαρμακεία έναντι του κορονοϊού, εφόσον ολοκληρωθούν και οι σχετικές διαβουλεύσεις».

Κορονοϊός - εμβόλιο - υγειονομικοί - νησιά

Ακολούθως, ο κ. Θεμιστοκλέους είχε αντιπαράθεση με τον εκδότη Αντώνη Δελλατόλα, ο οποίος είπε ότι ζήτησε να εμβολιαστεί για τον έρπητα ζωστήρα, όπως ο γιατρός του του είπε πως υπάρχουν δύο εμβόλια, αλλά το πιο αποτελεσματικό δεν καλύπτεται από κανέναν ασφαλιστικό φορέα και θα πρέπει να το πληρώσει ο ίδιος, εάν θέλει να κάνει εκείνο.

Όπως είπε ο Αντώνης Δελλατόλας, «ο γιατρός μου είπε ότι το ένα εμβόλιο έχει απόδοση 50% και πέφτει στο 40% μετά από έναν χρόνο. Αυτό καλύπτεται για τους ασφαλισμένους. Το άλλο έχει απόδοση και προσφέρει προστασία 90% που πέφτει μετά από έναν χρόνο στο 80% και κοστίζει 160 ευρώ που πρέπει να τα πληρώσω εγώ, καθώς δεν καλύπτεται. Πότε θα μπει το εμβόλιο που δίνει μεγαλύτερη προστασία στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών;».

Απαντώντας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε πολλάκις ότι «δεν θέλω να μπω σε συζήτηση για τα ποσοστά που αναφέρατε για τα δύο εμβόλια, υπάρχει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αυτή είναι η επίσημη κρατική αρχή για τους εμβολιασμούς και αυτή καθορίζει όλα όσα αφορούν τα εμβόλια»


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Η στιγμή που η φωτιά εξαπλώνεται ραγδαία στο μπαρ του Κραν Μοντανά (βίντεο)11:10Προσάραξη ιστιοπλοϊκού σκάφους βόρεια της Αντιπάρου - Άμεση επέμβαση του Λιμενικού10:56Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα - Μετρούν αντίστροφα για την πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα 10:42Ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο - Γιος ξυλοκόπησε τον πατέρα του10:28Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απαγόρευση της πρόσβασης 37 μεγάλων ξένων ΜΚΟ στη Λωρίδα της Γάζας10:14Θεσσαλονίκη: Σαραντατριάχρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ κι αυτή τον έδειρε με τον σύντροφό της10:00Νότια Αφρική: Tέσσερις άνδρες εγκλωβίστηκαν για ώρες σε σκάφος στην άκρη φράγματος 40 μέτρων (βίντεο)09:46Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος χτύπησε και τραυμάτισε ηλικιωμένο09:32Τραγωδία στην Ελβετία: Δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων (βίντεο)09:18Τα μεγάλα ραντεβού στα σπορ το 202609:04Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιανουαρίου 08:52Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Ίλιον - Δύο Ι.Χ. οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους08:38Τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου - Οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του08:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή08:10Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο