LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2024 08:59

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Τα πρόστιμα, τα εμβόλια στα φαρμακεία και ο έρπης ζωστήρας (βίντεο)

Τι είπε ο Υφυπουργός Υγείας στον ΑΝΤ1 για την επιστροφή των προστίμων που ήδη έχουν πληρωθεί από ανεμβολίαστους πολίτες, τους εμβολιασμούς έναντι του Covid-19  στα φαρμακεία και τα δύο εμβόλια για τον έρπη ζωστήρα.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ - 1000Χ430

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε την Πέμπτη ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σχετικά με τον κορονοϊό, τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, την ευχέρεια για εμβολιασμό πολιτών στα φαρμακεία, αλλά και τα δύο εμβόλια για τον έρπη ζωστήρα που κυκλοφορούν στην αγορά, όμως μόνο το ένα, με μειωμένη απόδοση σε σχέση με το άλλο, καλύπτεται από τα Ταμεία, με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Σχετικά με την διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί σε πολίτες άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί τι θα γίνει με όσους πλήρωσαν τα πρόστιμα επειδή δεν εμβολιάστηκαν έναντι του κορονοϊού», ωστόσο υπεραμύνθηκε της απόφασης που ελήφθη εκείνη την περίοδο κορύφωσης της πανδημίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν σωστή η απόφαση μας τότε και οδήγησε στο να σωθούν πολλές ζωές».

Αναφορικά με την δυνατότητα να γίνονται στα φαρμακεία οι εμβολιασμοί έναντι του κορονοϊού, ο Υφυπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «τεχνικές λεπτομέρειες τέτοιου είδους έχουμε αποδείξει ότι είναι εφικτό να τις διαχειριστούμε. Είναι εφικτό σήμερα να γίνουν εμβολιασμοί και στα φαρμακεία έναντι του κορονοϊού, εφόσον ολοκληρωθούν και οι σχετικές διαβουλεύσεις».

Κορονοϊός - εμβόλιο - υγειονομικοί - νησιά

Ακολούθως, ο κ. Θεμιστοκλέους είχε αντιπαράθεση με τον εκδότη Αντώνη Δελλατόλα, ο οποίος είπε ότι ζήτησε να εμβολιαστεί για τον έρπητα ζωστήρα, όπως ο γιατρός του του είπε πως υπάρχουν δύο εμβόλια, αλλά το πιο αποτελεσματικό δεν καλύπτεται από κανέναν ασφαλιστικό φορέα και θα πρέπει να το πληρώσει ο ίδιος, εάν θέλει να κάνει εκείνο.

Όπως είπε ο Αντώνης Δελλατόλας, «ο γιατρός μου είπε ότι το ένα εμβόλιο έχει απόδοση 50% και πέφτει στο 40% μετά από έναν χρόνο. Αυτό καλύπτεται για τους ασφαλισμένους. Το άλλο έχει απόδοση και προσφέρει προστασία 90% που πέφτει μετά από έναν χρόνο στο 80% και κοστίζει 160 ευρώ που πρέπει να τα πληρώσω εγώ, καθώς δεν καλύπτεται. Πότε θα μπει το εμβόλιο που δίνει μεγαλύτερη προστασία στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών;».

Απαντώντας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε πολλάκις ότι «δεν θέλω να μπω σε συζήτηση για τα ποσοστά που αναφέρατε για τα δύο εμβόλια, υπάρχει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αυτή είναι η επίσημη κρατική αρχή για τους εμβολιασμούς και αυτή καθορίζει όλα όσα αφορούν τα εμβόλια»


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, ο ανασχηματισμός και τα νέα πρόσωπα (εικόνες)Χθες 16:25 | Ειδήσεις

Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν γίνονταν τώρα εκλογές. Ποια η γνώμη τους για τον ανασχηματισμό. Όλα τα στοιχεία της μεγάλης δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1.

Τραμπ για δασμούς: 20% στα προϊόντα από την ΕΕ - 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα (εικόνες)Χθες 23:06 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι δασμοί που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Άμεση θα είναι η εφαρμογή τους.

Ετοιμάζεται η Γκίμπερλι Γκίλφοϊλ για την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα (βίντεο)Χθες 19:48 | Ειδήσεις

Η πορεία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ από τις ΗΠΑ... στην πρεσβεία της Αθήνας μέσα από ένα mini-docu του ant1news.gr.

Πάτρα - Αυτοψία ΑΝΤ1: Δημόσια υπηρεσία στο... “σκοτάδι” για πάνω από 4 μήνες (βίντεο)Χθες 21:31 | Ειδήσεις

Μεσαιωνικές οι συνθήκες που υπάρχουν σε δημόσια υπηρεσία της Πάτρας. Η μαρτυρία πολίτη και η εξήγηση των φορέων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βαλ Κίλμερ: Η δύσκολη διαδρομή του 65χρονου ηθοποιού (βίντεο)23:59Μασκ: "Παραίτηση" βλέπει το Politico - Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος23:48Fiba Europe Cup: Ο ΠΑΟΚ, νίκησε την Σολέ και πάει... τελικό!23:39Εργατικό ατύχημα - Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση εργαζόμενος που έπεσε από φορτηγό 23:29Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη23:21Τραμπ για δασμούς: 20% στα προϊόντα από την ΕΕ - 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα (εικόνες)23:08Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: 4 ανήλικοι στο νοσοκομείο - “Κόπηκε” στα δύο το αυτοκίνητο (εικόνες)22:55Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει (εικόνες)22:42ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Κέρδισε η Ένωση... στον τελικό Κυπέλλου ο Ολυμπιακός22:28Πάτρα - Αυτοψία ΑΝΤ1: Δημόσια υπηρεσία στο... “σκοτάδι” για πάνω από 4 μήνες (βίντεο)22:14Γαλλία: Βρεφονηπιοκόμος σκότωσε μωρό 11 μηνών22:00Χαλάνδρι: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στην Εθνικής Αντιστάσεως21:46Ηράκλειο: Νεκρή μία γυναίκα σε τροχαίο21:33Πάσχα 2025: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Όλες οι αργίες της χρονιάς21:20Ηράκλειο: Ένοχος ο νονός που ασελγούσε στο ανήλικο βαφτιστήρι και την αδερφή του21:06ΠΑΣΟΚ: Παραπέμπεται η Μπατζελή στην Επιτροπή δεοντολογίας20:52Greek Basketball League: Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ και των πλέι άουτ20:39Θεσσαλονίκη: Παιδάκι τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πρόσωπο20:26Παιδική πορνογραφία - Europol: Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο20:12Ετοιμάζεται η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο