LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τοπικά ΝέαΔημοσίευση: 05 Ιανουαρίου 2024 11:05

Φυλακές Βόλου: Παίξανε “ξύλο” για έναν... ποδοσφαιρικό αγώνα

Πως ξεκίνησε το συμβάν που σήμανε συναγερμό στις φυλακές και οδήγησε τους κρατούμενους στο νοσοκομείο.

φυλακή - κελί

Συναγερμός σήμανε χθες στις φυλακές Βόλου, όταν απειλήθηκε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ κρατουμένων, με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ έγκλειστων στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Μία ομάδα ρομά ήρθε στα χέρια και έπεσε άγριο ξύλο με πακιστανούς, έγκλειστους στις φυλακές Βόλου. Μολονότι οι φύλακες μπήκαν στη μέση για τους χωρίσουν, η κλωτσοπατινάδα και οι μπουνιές έπεφταν «σύννεφο», με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άτομα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Βόλου με θλαστικά κυρίως τραύματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού στις φυλακές ανηλίκων στον Βόλο, με τις αρχές του σωφρονιστικού καταστήματος να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρομά επιτέθηκαν κατά τριών πακιστανών όταν βγήκαν στο προαύλιο της φυλακής, για να παίξουν ποδόσφαιρο. Τους έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τους χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

Θεωρείται βέβαιο ότι με την επιστροφή τους στις φυλακές Βόλου οι πρωταίτιοι του επεισοδίου θα κληθούν να δώσουν λόγο στη διεύθυνση της φυλακής, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας υπηρεσίας στον Βόλο.

Το χρονικό

Το χθεσινό συμβάν σημειώθηκε νωρίς το πρωί. Σταδιακά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου μέχρι το μεσημέρι μεταφέρθηκαν 10 κρατούμενοι που ενεπλάκησαν στα επεισόδια και τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς οι περισσότεροι έφεραν επιπόλαια θλαστικά τραύματα. Τούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και σταδιακά αποχώρησαν από το νοσοκομείο.

Στα επείγοντα όπως ήταν φυσικό σήμανε «κόκκινος» συναγερμός. Τέθηκαν σε ετοιμότητα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς από την αρχική ενημέρωση ότι επίκειται η μεταφορά κρατουμένων που πιάστηκαν στα χέρια, δεν ήταν δυνατό να υπάρχει ασφαλή εικόνα αναφορικά με την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Στις εισόδους υπήρχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου η μεταφορά και η αποχώρηση των φυλακισμένων να γίνει, δίχως απρόοπτα.

Η λήξη συναγερμού στο νοσηλευτικό ίδρυμα σήμανε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι.

Πηγή: taxydromos.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πτολεμαΐδα - Θάνατος βρέφους: “Γιατί το διώξανε δυο φορές από το νοσοκομείο;”

Σεισμός στην Ιαπωνία: δεκάδες οι νεκροί, εκατοντάδες οι αγνοούμενοι (εικόνες)

Κορονοϊός - Σχολεία: 8 οδηγίες του ΕΟΔΥ για παιδιά και εκπαιδευτικούς

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Bloomberg για Τουρκία - Ισραήλ: η Άγκυρα διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής17:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο