LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2024 21:47

Ορκωμοσία: Μήνυμα Μητσοτάκη για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Διάλογο με τους δημοσιογράφους είχε ο Πρωθυπουργός στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων υπουργών μετά τον μίνι ανασχηματισμό. Αντίδραση Κασσελάκη και απάντηση Μαρινάκη.

Κυριάκος Μητοστάκης - ορκωμοσία - Προεδρικό Μέγαρο

Συνομιλία με τους δημοσιογράφους είχε ο Πρωθυπουργός, μπαίνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το πότε αναμένεται το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, απάντησε:  «Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα».

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα γίνει άλλος ανασχηματισμός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε πως «Δεν έχει άλλο. Αυτό ήταν. Το χάσατε» απάντησε. «Δεν έχει δεύτερο μέρος;», ήταν η δεύτερη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μόνο εάν πάω στο βουνό», απάντησε.

Για να δεχθεί την ερώτηση «αν μετράει το Νταβός» ως βουνό.  «Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός», ήταν η απάντηση του Πρωθυπουργού.

Λίγο μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, γράφοντας σε ανάρτησή του: «Ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα! Η ισότητα είναι το «κάρο»; Και η «σέλα» ποιος είναι; Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης; Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα. Τον καλώ να πει ξεκάθαρα:

-Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία), ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

-Θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του ή θα ταΐζει «σανό» το ακροδεξιό του ακροατήριο την ώρα που οι προοδευτικές δυνάμεις θα περνούν το νομοσχέδιο με την ψήφο των βουλευτών τους;».

Απαντηση Μαρινάκη στον Κασσελάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη, μέσω ανάρτησης, αναφέροντας:

«Θα απαντούσαμε στην ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη αν επρόκειτο για ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντιθέτως, παρατηρούμε επανειλημμένως αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας. Οταν χρησιμοποιεί λοιπόν τη φράση για το κάρο και το άλογο, ας ρωτήσει τουλάχιστον κάποιον από τους συνεργάτες του, τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται στον δημόσιο λόγο».

Η Νέα Αριστερά αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο κύριος Μητσοτάκης έβαλε ξανά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στον πάγο. Απόφασισε προφανώς να κρεμάσει το φιλελεύθερο κοστούμι στην ντουλάπα και να πειθαρχήσει στις κραυγές και τις απειλές των ακροδεξιών στο κόμμα του και στις  σκοταδιστικές φωνές εντός της εκκλησίας. Το αυτονόητα δικαιώματα και η ισότητα των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν τις καθυστερήσεις και τα παιχνίδια ισορροπιών του κύριου Μητσοτάκη.  Η κοινωνία θα προχωρήσει. Εκείνος ας μείνει με τους ακραίους ιερείς, τον κύριο Βορίδη, τη Νίκη και τον κύριο Βελόπουλο. Γάμος για όλ@, με πλήρη δικαιώματα, ανάμεσα τους και την τεκνοθεσία,  τώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Αλέν Ντελόν: “Πόλεμος” μηνύσεων στην οικογένειά του

Υπουργείο Εργασίας - Μιχαηλίδου: Ξαναγυρνώ εδώ με την καλύτερη ομάδα (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Θύμα δολοφονίας βρέθηκε σε γήπεδο


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)Σήμερα 17:43 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40Βόλος: Ανατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν με μεγάλη λεία15:27Ο Σπανούλης καλύτερος προπονητής του BCL15:13Παίδων “Αγία Σοφία”: Θαλασσαιμικά παιδιά διαμαρτύρονται μαζί με τους γονείς τους14:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο