LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Δεκεμβρίου 2023 17:02

Αλβανία - Μπερίσα: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην Πρόεδρος

Καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αλβανίας ο πρώην Πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας.

Σαλί Μπερίσα - Αλβανία

Δικαστήριο στην Αλβανία διέταξε σήμερα να τεθεί υπό κράτηση κατ' οίκον ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα έπειτα από κατηγορίες σε βάρος του για διαφθορά κατά την περίοδο που βρισκόταν στην εξουσία. Εισαγγελείς κατηγορούν τον 79χρονο Μπερίσα ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του όταν ήταν πρωθυπουργός από το 2005 ως το 2009 για να ευνοήσει το σύζυγο της κόρης του κατά την ιδιωτικοποίηση κρατικής γης. Ο Μπερίσα αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Μπερίσα ηγείται του Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου της αλβανικής αντιπολίτευσης.

«Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της εισαγγελίας αλλάζοντας ένα προηγούμενο μέτρο και διέταξε τώρα την κατ' οίκον κράτηση (του Μπερίσα) χωρίς τη δυνατότητα να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορος του Μπερίσα Τζενκ Τζιοκουτάι.

Ο Τζιοκουτάι δήλωσε πως ο Μπερίσα θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Ο πρώην πρωθυπουργός αρνείται τους ισχυρισμούς της εισαγγελίας και κατηγορεί τον νυν πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι διεξάγει πολιτική επίθεση για να φιμώσει την αντιπολίτευση.

Η εισαγγελία δεν έχει παρουσιάσει ακόμη το τελικό κατηγορητήριο.

Ο Μπερίσα διετέλεσε πρόεδρος από το 1992 ως το 1997, μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού σ' αυτή τη φτωχή χώρα των νοτιοδυτικών Βαλκανίων, και πρωθυπουργός από το 2005 ως το 2013.

Το 2021, οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο στον Μπερίσα και την οικογένειά του, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να τον κατηγορεί πως, όταν ήταν πρωθυπουργός, είχε εμπλακεί σε «πράξεις διαφθοράς» που περιλάμβαναν τη χρήση της εξουσίας του για προσωπικό του όφελος και για τον πλουτισμό συγγενών και πολιτικών συμμάχων του.

Ο Μπερίσα αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πατούλης: Ο αποχαιρετισμός του περιφερειάρχη Αττικής και οι ευχές για το 2024

Δολοφονία αστυνομικού: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός - Tι είπε στην απολογία του

Αθήνα: Σύλληψη υπόπτου για βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Σήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Φωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η ΕισαγγελίαΣήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Ποιος από τους κατηγηρούμενους στην πρώτη δίκη είναι ο μόνος που εξαιρέθηκε από την έφεση και γιατί 

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισής του από τον Εισαγγελέα ΕφετώνΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσειςΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Φεύγουν όπως, όπως εξαντλημένοι οι Παλαιστίνιοι από τη Ράφα που βομβαρδίζεται. Νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε σε νοσοκομείο. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σύνταγμα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε κέντρο αισθητικής18:19Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσεις18:05ΔΥΠΑ – Παιδικές Κατασκηνώσεις: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων17:51Μητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”17:38Μεσσηνία: 6χρονη στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκύλου17:25Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Οργή συγγενών για "ειδική" μεταχείριση του κατηγορούμενου17:11ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: μαίνεται η κόντρα για τους “υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά” 16:58Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισής του από τον Εισαγγελέα Εφετών16:44Μεσαρά: Απανωτά περιστατικά ξυλοδαρμών – Ένα άτομο στο νοσοκομείο 16:30ΟΣΕ: Εγκρίθηκε η συντήρηση του συστήματος ραδιοεπικοινωνίας GSM-R 16:17Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 168 σημεία16:04Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: έκκληση για τον εντοπισμό του οδηγού που εγκατέλειψε γυναίκα15:50Πετρούπολη - Απόπειρα ανθρωποκτονίας: Συνελέφθη στην Γαλλία ο δράστης 15:36Γκιστάβ Φλομπέρ: Ο συγγραφέας της “Μαντάμ Μποβαρύ”15:22Διαδικτυακή απάτη… made in China: Fake e-shop εξαπάτησε 800000 καταναλωτές15:09Πετρέλαιο: “Βουτιά” στις διεθνείς τιμές14:55Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες προστασίας για την νέα έξαρση του φαινομένου14:42Φωκίδα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μηχανή - Νεκρός ο αναβάτης14:28“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: εκδίκηση και συγκρούσεις στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)14:14Σάμος: Προφυλακιστέα η 49χρονη πατροκτόνος14:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο