LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Δεκεμβρίου 2023 15:42 | Ανανέωση: 30 Δεκεμβρίου 2023 16:22

Δολοφονία αστυνομικού: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός - Tι είπε στην απολογία του

Τι ισχυρίζεται ότι έγινε το βράδυ της αιματηρής επίθεσης και γιατί είχε μαζί του μαχαίρι.

Νορβηγός - Θεσσαλονίκη - ανακριτής - Μαχαίρωμα αστυνομικού

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 44χρονος Νορβηγός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του επίσης 32 ετών κουμπάρου του, σε μπαρ, στη Θεσσαλονίκη.

Απολογούμενος ο 44χρονος, που διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, επικαλέστηκε κενά μνήμης λόγω της μέθης του, ενώ ανέφερε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

«Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη. Έχω κακοποιηθεί στη ζωή μου σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Μου έχουν επιτεθεί πολλοί για την εμφανίσιμη μου. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε», φέρεται να είπε κατά την απολογία του.

Όσον αφορά στο μαχαίρι παλάμης με το οποίο τέλεσε τις πράξεις του, κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι το κουβαλάει μαζί του για αυτοάμυνα. Δήλωσε δε, μετανιωμένος για όσα συνέβησαν και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αστυνομικού.

Με ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του

Δια του συνηγόρου του υπέβαλε αίτημα για να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος επιβεβαίωσε ότι διαθέτει ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του και συγκεκριμένα «όταν ήταν 18 ετών εξέτισε ποινή 7 - 8 μηνών σε φυλακή» - κατά τον συνήγορό του - για επεισόδιο που έγινε (πάλι) σε μπαρ. Ο ίδιος φέρεται να διέμενε μόνιμα τα τελευταία (τουλάχιστον) 9 χρόνια στην Ελλάδα, λαμβάνοντας επίδομα από το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής ασθένειας.

Η απολογία του έγινε στην αγγλική γλώσσα, παρουσία διερμηνέα, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή του κράτηση.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το φονικό έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης σε μπυραρία επί της οδού Κατσιμίδη, δίπλα ακριβώς από την έδρα των ΜΑΤ Θεσσαλονίκης. Ο 32χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διασκέδαζε με τον συνομήλικο κουμπάρο του, όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, ξέσπασε καβγάς με τον 44χρονο, θαμώνα στο ίδιο μαγαζί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπήρξε λογομαχία για ασήμαντη αφορμή, στη συνέχεια της οποίας ο Νορβηγός μαχαίρωσε στο πόδι τον κουμπάρο. Ο 32χρονος έσπευσε να μεσολαβήσει και δέχθηκε θανατηφόρο τραύμα στο λαιμό του.

Η κηδεία του αδικοχαμένου αστυνομικού τελέστηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στους Ταγαράδες.

Τα λόγια του δικηγόρου του 

Ο Θοδωρής Καραγιάννης, δικηγόρος του Νορβηγού κατηγορούμενου ανέφερε έξω από τα δικαστήρια: «Καταρχήν συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Η θέση του εντολέα μας είναι ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και μάλιστα ενημερώθηκε χθες στις 18:30 από μένα για την κατάληξη που είχε το θύμα. Αναφορικά τώρα με τη θέση που έχει και την υποστήριξη που ακολουθεί, δεν αμφισβητεί το γεγονός, υπάρχει μία ανθρωποκτονία. Το μόνο το οποίο αμφισβητείται και είναι προς διερεύνηση είναι καταρχήν η θέση του ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και κατά δεύτερον η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τόσο ο δράστης όσο και το σύνολο των εμπλεκομένων από πλευρά μέθης, η ψυχική υγεία του δράστη και οι ακριβείς συνθήκες από τις οποίες προήλθε και οδήγησε στο μοιραίο χτύπημα. Αυτό που ρητά ισχυρίζεται είναι ότι ήταν μία συμπλοκή στην οποία εκείνη τη στιγμή που επιτέθηκε, δεχόταν γροθιές».

Ειδήσεις σήμερα:

“Ερυθρός Σταυρός”: Σάλος για το γλέντι - Αντιδράσεις για την ΕΔΕ (βίντεο)

Ηράκλειο - Φονικό τροχαίο: Αυτοκίνητο “καβάλησε” τις μπάρες (εικόνες)

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις για το 2024 (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Παρέα ανήλικων προσπάθησαν να κλέψουν ηλικιωμένο (βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο