LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Δεκεμβρίου 2023 21:34

Συσσίτιο Δήμου Κερατσινίου - Χαρίτσης: Η πολιτεία να ικανοποιεί κοινωνικά αιτήματα τέτοιων πρωτοπόρων δήμων

Τι ανέφερε για την ανάγκη εξάλειψης της φτώχειας και καταπολέμησης, της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

ΧΑΡΙΤΣΗΣ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης και αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφτηκαν την Παρασκευή την Κοινωνική Κουζίνα του Δήμου Κερατσινίου–Δραπετσώνας και συνομίλησαν με εθελοντές, εργαζόμενους και πολίτες.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι πρόκειται για μία υπηρεσία με «παρά πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα έπρεπε κανονικά να υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι χρειάζονται την υποστήριξη τέτοιων δομών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πιο βασικές βιοτικές τους ανάγκες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Βρεττάκος, επικεφαλής του συγκεκριμένου Δήμου τον οποίο ο κ. Χαρίτσης κατά την ομιλία του χαρακτήρισε «πρωτοπόρο», επανεξελέγη το 2019 με το επίσημο χρίσμα του ενιαίου, τότε, ΣΥΡΙΖΑ.

ΧΑΡΙΤΣΗΣ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Ιδιαίτερη συνάντηση και θερμή συνομιλία είχε ο κ. Χαρίτσης κατά την επίσκεψή του και με τη Μάγδα Φύσσα, η οποία εργάζεται ως τραπεζοκόμος στη συγκεκριμένη δομή.

ΧΑΡΙΤΣΗΣ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο κοινωνικό συσσίτιο του δήμου του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, μία δομή η οποία προσφέρει το πολύτιμο αγαθό της τροφής, του φαγητού σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, έλληνες και ξένους. Είναι μία υπηρεσία η οποία πραγματικά επιτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο.

Βεβαίως, λίγες μέρες πριν μπει το 2024, δεν θα έπρεπε κανονικά να υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι χρειάζονται την υποστήριξη τέτοιων δομών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πιο βασικές βιοτικές τους ανάγκες. Μέχρι όμως να φτάσουμε εκεί, μέχρι όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες χωρίς την υποστήριξη τέτοιων δομών, όπως είναι το κοινωνικό συσσίτιο εδώ στο Κερατσίνι, θα πρέπει η πολιτεία να στηρίζει αυτές τις δομές και θα πρέπει η πολιτεία να ακούει και να απαντάει στα δίκαια αιτήματα πρωτοπόρων δήμων όπως είναι ο δήμος Κερατσινίου και Δραπετσώνας.

Εμείς από την πλευρά μας, ως Νέα Αριστερά, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε μάχη κατά της ακρίβειας, θα δώσουμε μάχη κατά  της φτώχειας. Και βεβαίως, θα στηρίξουμε με όλες μας  τις δυνάμεις τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες απαντάνε έμπρακτα στην πολιτική της υπερκερδοφορίας των λίγων και της φτωχοποίησης  των πολλών. Για την κοινωνική αξιοπρέπεια και για την κοινωνική δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέντης: το τελευταίο αντίο στον αστυνομικό και η συγκινητική διαβίβαση (βίντεο)

“Το Πρωινό” - Κραουνάκης: Ο Τσίπρας, η Πρωτοψάλτη και η σχέση ζωής που μετρά 30 χρόνια (βίντεο)

Επαμεινώνδας Κωστέας: “ράγισαν καρδιές” στο ύστατο χαίρε του πιλότου (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32Κίνα: Καταναλωτικά κουπόνια για νεόνυμφους με στόχο την αύξηση των γάμων16:18Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:06Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού 15:54Σπύρος Μαρτίκας: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τις απάτες15:42Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 25 μαθήτριες από οικοτροφείο θηλέων, ανακοίνωσε η αστυνομία 15:32Στην κορυφή της πορείας η αιματοβαμμένη σημαία-σύμβολο του Πολυτεχνείου15:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο