LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Δεκεμβρίου 2023 21:10

Ουκρανία: Ξεκινά έρευνα για εγκλήματα πολέμου

Για ποιον λόγο η ουκρανική εισαγγελία ξεκινά την έρευνα. Ποια είναι η στάση της Ρωσιάς.

AP - Ουκρανοί αιχμάλωτοι - Ρώσοι - Ρωσία - Ουκρανία - Κριμαία

Προκαταρκτική έρευνα για εγκλήματα πολέμου ξεκίνησαν οι δικαστικές αρχές της Ουκρανίας μετά τις πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν τρεις Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το Κίεβο το συμβάν σημειώθηκε αυτόν τον μήνα κοντά στο χωριό Ρομπότινε, στην περιφέρεια της Ζαπορίζια. Πλάνα από τη βιντεοσκοπημένη εκτέλεση αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τα πλάνα αυτά, που δείχνουν τρεις άοπλες φιγούρες να στέκουν ακίνητες και κατόπιν να καταρρέουν, αφού δέχονται πυρά.

Η Ρωσία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό.

«Αυτή είναι άλλη μια περίπτωση σοβαρής παραβίασης του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, όσον αφορά τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου από την επιτιθέμενη χώρα» ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα στην ανακοίνωσή του.

Στις 3 Δεκεμβρίου η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία για έγκλημα πολέμου αφού κυκλοφόρησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ένα άλλο βίντεο που δείχνει πολλούς στρατιώτες να πυροβολούν δύο Ουκρανούς οι οποίοι παραδίδονται και βγαίνουν από το χαράκωμά τους. Τον περασμένο Μάρτιο ένας αιχμάλωτος Ουκρανός στρατιώτης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε αφού ακούστηκε να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία», μια φράση που έχει πάρει ιδιαίτερο νόημα και χρησιμοποιείται από τους Ουκρανούς ως καθημερινός χαιρετισμός από την έναρξη του πολέμου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αδερφοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Προθεσμία έλαβε ο 18χρονος

Θάνατος πιλότου - Δένδιας: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Με κόσμο θα διεξαχθει το ντέρμπι της Τούμπας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοιΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση που χρεώνεται τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)Σήμερα 17:43 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40Βόλος: Ανατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν με μεγάλη λεία15:27Ο Σπανούλης καλύτερος προπονητής του BCL15:13Παίδων “Αγία Σοφία”: Θαλασσαιμικά παιδιά διαμαρτύρονται μαζί με τους γονείς τους14:59Χερσόνησος: Θανατηφόρα σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο (εικόνες)14:45Θεσσαλονικη: Αυτοκίνητο κατέληξε μέσα στην είσοδο του Ιπποκράτειου (εικόνες)14:31Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Madrid Open14:17Πάτρα – Μαθητές “βαποράκια”: Αφού δεν πούλησες ουσίες, θα μου δώσεις το χαρτζιλίκι σου14:03ΗΠΑ - εκλογές: Ο Μπάιντεν λέει “ναι” σε ντιμπέιτ με τον Τράμπ13:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο