LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Δεκεμβρίου 2023 16:09

Νετανιάχου: Δεν συζητάει για την “επόμενη μέρα” στην Γάζα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα, τα οποία του ζητούν να παρθούν αποφάσεις για την μεταπολεμική οργάνωση στην Γάζα.

AP - Νετανιάχου - Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση που αφορά στον σχεδιασμό της μεταπολεμικής διοίκησης της Γάζας και παρά τα αιτήματα αξιωματούχων ασφαλείας του Ισραήλ που θέτουν στο επίκεντρο των συνομιλιών την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με έκθεση που επικαλείται ο Guardian, τις τελευταίες ημέρες, τρία αιτήματα στο γραφείο του πρωθυπουργού διαβιβάστηκαν εκ μέρους των διευθυντών της Μοσάντ, της Σιν Μπετ, του αρχηγού του επιτελείου των ισραηλινών δυνάμεων άμυνας (IDF) και του υπουργείου Άμυνας για να οργανωθεί συνάντηση σχετικά με αποφάσεις που αφορούν «την επόμενη μέρα». Το Ισραήλ δηλώνει ότι πέτυχε τους στόχους του εναντίον της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το ισραηλινό Channel 12 το βράδυ της Τρίτης.

Όλα αυτά τα αιτήματα απορρίφθηκαν, αναφέρει το δίκτυο. «Ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να ληφθούν ήδη αποφάσεις για το πώς θα ενεργήσουμε σε σχέση με όλους τους σχετικούς παράγοντες εντός και εκτός της Λωρίδας της Γάζας. Οι Αμερικανοί θέλουν εξηγήσεις», ανέφερε ανώνυμος αξιωματούχος ασφαλείας.

Η αναφορά της Τρίτης έρχεται εν μέσω ισχυρισμών στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι ο Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, αρνήθηκαν επίσης να συζητήσουν τη μετάβαση από το τρέχον στάδιο «υψηλής έντασης» των μαχών σε μια νέα φάση που θα επικεντρώνεται στην πιο ακριβή στόχευση των ηγετών της Χαμάς. Επίσης, άλλη αναφορά θέλει τον Νετανιάχου να μην έχει επιτρέψει στον Γκάλαντ να κάνει λεπτομερείς συζητήσεις για μία πιθανή συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων με τη Μοσάντ.

Ο Νετανιάχου μπορεί να επιθυμεί να αναβάλει τέτοιες συζητήσεις για να προστατεύσει τη θέση του ως πρωθυπουργός: η κυβέρνησή του ενόψει πολέμου θα διαλυθεί μετά το τέλος της σύγκρουσης και οποιαδήποτε λύση για τη Γάζα που περιλαμβάνει Παλαιστίνιους παράγοντες, όπως η επιστροφή της Παλαιστινιακής Αρχής της Δυτικής Όχθης, απειλεί τη σταθερότητα της ακροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού του, αναφέρει ο Guardian.

Εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού είπε ότι η ημερομηνία για μια συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο που θα αφορά στην «επόμενη μέρα» είχε οριστεί πριν από ένα μήνα και θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Λεωφόρος Κηφισίας: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο έξω από πολυεθνική

Βασίλης Καρράς: Ο ΑΝΤ1 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας

Νέα Σμύρνη: Θρίλερ με τον θάνατο 16χρονου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η ΧαμάςΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι «ελπίζει» να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις “διαφωνίες” τους με τις ΗΠΑ. Η Χαμάς λέει ότι “η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο του Ισραήλ”.

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)Σήμερα 07:58 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την μαφιόζικη εκτέλεση σε κεντρικό σημείο στον Βύρωνα.

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα - Τζούλη: Η ΕΔΕ, η οικογένεια και οι αυτοκτονικές τάσεις (βίντεο)Σήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Τι κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα, για την αδράνεια της αστυνομίας αλλά και την ειδική μεταχείριση στον δράστη.

Ευρωεκλογές - Επιστολική ψήφος: ο φάκελος έχει χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται (βίντεο)Σήμερα 09:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Νάσο Μπαλέρμπας για τη διαδικασια της επιστολικής ψήφου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Κυριακής Γρίβα - Τζούλη: Η ΕΔΕ, η οικογένεια και οι αυτοκτονικές τάσεις (βίντεο)10:43Ρέθυμνο: Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας από τη θάλασσα10:29Κάρολος: Μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί μου10:16ΔΥΠΑ - Παιδικές Κατασκηνώσεις: Λήγει η διορία για τις αιτήσεις10:03Ευρωεκλογές - Επιστολική ψήφος: ο φάκελος έχει χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται (βίντεο)09:51Ηλεία: Το πανηγύρι, το βραστό και η τροφική δηλητηρίαση (βίντεο)09:37Η θρησκευτική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής 09:23Ολυμπιακός - Μεντιλίμπαρ: Πίστευα στην πρόκριση09:10Eurovision: Η εκρηκτική εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου08:56Ομιλία Ράμα στην Αθήνα - Τσάνι: δεν έρχεται με πολιτικούς σκοπούς... (βίντεο)08:42Γαλλία: Αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροβολισμούς08:29Λινού: Δεν πρέπει να ανακατεύουμε την επιστημονική γνώση με την πολιτική08:16Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)08:02“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)07:49Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς “ανοίγει τις πύλες της”07:35Ιστορική νίκη του Σαντίκ Καν: Σε κάθετη πτώση οι Συντηρητικοί07:21Ορεστιάδα - Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός εργάτης που καταπλακώθηκε από μηχάνημα07:07Συντάξεις Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους06:59Εορτολόγιο – 10 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:54Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η Χαμάς06:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο