LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 27 Δεκεμβρίου 2023 15:02

Κηδεία Βασίλη Καρρά: “Λύγισε” όλη Ελλάδα στο στερνό αντίο (βίντεο)

Συνάδελφοι, φίλοι, συγχωριανοί και θαυμαστές προσήλθαν στο Κοκκινοχώρι κυριλεκτικά συντετριμμένοι για το χαμό του.

ΚΗΔΕΙΑ - ΚΑΡΡΑ

Σε κλίμα πάνδημου σπαραγμού γράφτηκε ο επίλογος μιας μεγάλης λαϊκής μουσικής ιστορίας την Τετάρτη το μεσημέρι. Κι αυτό διότι τελέστηκαν στο Κοκκινοχώρι Καβάλας η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός, του κοσμαγάπητου ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την παραμονή των Χριστουγέννων.

ΚΗΔΕΙΑ - ΚΑΡΡΑ

ΚΗΔΕΙΑ - ΚΑΡΡΑ

Στο μικρό χωριό του Παγγαίου, που ευεργετήθηκε πολλές φορές από τον αγαπημένο τραγουδιστή και οι μόνιμοι κάτοικοί του μόνο καλά λόγια έχουν να πουν, επικρατούσε το αδιαχώρητο από νωρίς το πρωί. Χιλιάδες άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και απλός κόσμος συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που αγάπησαν τόσο πολύ για την απλότητα του χαρακτήρα του και το ήθος του.

ΚΗΔΕΙΑ - ΚΑΡΡΑ

ΚΗΔΕΙΑ - ΚΑΡΡΑ

Η πομπή των αυτοκινήτων που μετέφερε τη σορό του Βασίλη Καρρά ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν μπει στο χωριό έκανε μια στάση στην κατάφυτη τοποθεσία Ποταμό, όπου βρίσκεται το κτήμα του αγαπημένου τραγουδιστή, που δημιούργησε πριν αρκετά χρόνια με πολλή όρεξη και κέφι. Στο κτήμα παράγονταν βιολογικά προϊόντα, ενώ υπάρχει και ένας διαμορφωμένος χώρος για διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης, εκεί υπάρχει και ο εκθεσιακός χώρος, όπου φυλάσσεται η συλλογή των παλιών αυτοκινήτων που είχε συγκεντρώσει ο Βασίλης Καρράς.

Η σορός του Βασίλη Καρρά έφτασε στο Κοκκινοχώρι στις δώδεκα το μεσημέρι και τη συνόδευαν η πάντα αφοσιωμένη σύζυγός του Χριστίνα και η αγαπημένη του κόρη Ειρήνη που βρίσκονταν πάντα στο πλευρό του. Στο μικρό, γραφικό ναό του Αγίου Νέστωρος εψάλη η εξόδιος ακολουθία όπου προεξήρχε ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος. Ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Αναστασιάδης στον επικήδειο που εκφώνησε μίλησε με λόγια συγκίνησης και αγάπης για τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τη λαϊκή μουσική και την προσφορά, τον άνθρωπο που δεν ξέχασε ούτε για μια στιγμή τις ρίζες του.

ΚΗΔΕΙΑ - ΚΑΡΡΑ

Το σπίτι του Βασίλη Καρρά, στο κέντρο του χωριού, ήταν πάντα ανοιχτό σε όλους τους φίλους και συγγενείς. Όσοι είχαν μάλιστα την ευκαιρία να τον επισκεφθούν από κοντά, λίγες εβδομάδες πριν από την επιδείνωση της της υγείας του, αναφέρονταν στη γενναιότητα με την οποία αντιμετώπιζε την ασθένειά του. Η ταφή του Βασίλη Καρρά έγινε στο κοιμητήριο του χωριού, όπου φίλοι και συνάδελφοι τον συνόδευσαν με δάκρυα στα μάτια.

Στον χώρο του κοιμητηρίου, φίλοι και συνεργάτες του Βασίλη Καρρά είχαν αναρτήσει μικρά και μεγάλα πανό με λόγια λατρείας προς το πρόσωπό του, ενώ οργανοπαίχτες ερμήνευσαν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, με τα οποία τον αποχαιρέτησαν όλοι όσοι ήταν συγκεντρωμένοι.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Βόρεια Ελλάδα Βαγγέλης Κοκολάκος, ανάμεσα στους πιστούς φίλους που συνόδευσαν τον Βασίλη Καρρά στην τελευταία του κατοικία ήταν η Δέσποινα Βανδη, ο Αντώνης Ρέμος και η Πάολα Φωκά, αλλά και πολιτικοί όπως ο Δήμαρχος Βόλου  Αχιλλέας Μπέος και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Μάκης Ψωμιάδης.

Μιλώντας συγκινημένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το πρωινό» και το Γιώργο Λιάγκα, ο μαέστρος της ορχήστρας του Βασίλη Καρρά Γιάννης Γκιούρας τον εξύμνησε για την άριστη στάση του ως συνεργάτη και εργοδότη και τόνισε ότι όσοι εργάζονταν μαζί του θαύμασαν την αυτοθυσία του και την ευθύνη του να μην τους εκθέτει ποτέ σε κίνδυνο ανεργίας και φτώχιας. «Δε μπορούμε ακόμα να το πιστέψουμε ότι έφυγε. Τον είδα τελευταία φορά πριν μία εβδομάδα και πάλι η ευδιαθεσία του, η αισιοδοξία του, το χαμόγελό του, η καλοσύνη του, μας “ξεγέλασαν” και πιστέψαμε ότι η υγεία του πήγαινε καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά ο μουσικός.

ΚΗΔΕΙΑ - ΚΑΡΡΑ

ΚΗΔΕΙΑ - ΚΑΡΡΑ

Σε ανάλογο ύφος ο πρόεδρος του Κοκκινοχωρίου ερωτηθείς από το Γιώργο Λιάγκα, σημείωσε: «Στην κυριολεξία ανέστησε το χωριό μας. Του έδωσε υποδομές, ομορφιές, εγκαταστάσεις. Βοήθησε αμέτρητες οικογένειες που είχαν ανάγκη και δεν άφηνε αυτό να μαθευτεί ποτέ. Κι όλα αυτά από ταπεινοφροσύνη, καλοσύνη, αγάπη για τους άλλους».

ΚΗΔΕΙΑ - ΚΑΡΡΑ

ΚΗΔΕΙΑ - ΚΑΡΡΑ

Η συνάδελφος και φίλη του Πέγκυ Ζήνα μιλώντας στο «Πρωινό» ανέφερε: «Δεν έχουμε καταλάβει ποιον χάσαμε πριν λίγες μέρες. Ο Βασίλης δεν ήταν απλά ένας συνάδελφος. Δεν ήταν απλά ένας φίλος. Ήταν η ψυχή, το μυαλό, η αγκαλιά των ελλήνων τραγουδιστών. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να τον αναπληρώσει σ’ αυτό το συνδυασμό τεράστιου ταλέντου, φοβερου επαγγελματισμού και χρυσού χαρακτήρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλης Καρράς: Ο ΑΝΤ1 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας

Νέα Σμύρνη: Θρίλερ με τον θάνατο 16χρονου

Λεωφόρος Κηφισίας: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο έξω από πολυεθνική

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη ΠαρασκευήΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ουρές σχηματίζουν οι Αθηναίοι σε κάθε σημείο διαφυγής του από την πρωτεύουσα.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)Σήμερα 10:09 | Τοπικά Νέα

"Τελευταίο αντίο" λένε συγγενείς και φίλοι στην συνεπιβάτιδα της μηχανής, που έχασε την ζωή της, σε τροχαίο, στον ΒΟΑΚ. Πως συνέβη η τραγωδία. 

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα10:57“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)10:44Γάζα: Η Χαμάς “βλέπει” με…θετικό βλέμμα την πρόταση εκεχειρίας 10:31ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)10:17Μεγάλη Παρασκευή: Κορυφώνεται το Θείο Δράμα10:04Ολυμπιακός: “Αποθέωση” στο αεροδρόμιο για το 4-2 επί της Άστον Βίλα (εικόνες)09:50Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη Παρασκευή09:37“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)09:23Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10Μεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτων08:57“FindDoctors” - Αιματολογικές εξετάσεις: H πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού08:43Μάτι: Από την αρχή08:30Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:16Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)08:03Εορτολόγιο - 3 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:49Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός07:36Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα07:22Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ07:09Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο