LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Δεκεμβρίου 2023 06:30

Αυστραλία: Φονική καταιγίδα σαρώνει την ανατολική ακτή

Η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν. 

Αυστραλία - πλημμύρες

Σφοδρά καιρικά φαινόμενα είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, όπου σωστικά συνεργεία συνεχίζουν σήμερα επιχειρήσεις για να εντοπίσουν αγνοούμενους, ενώ πάνω από 80.000 νοικοκυριά συνεχίζουν ακόμη να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα θύματα, ανάμεσά τους κοριτσάκι εννιά ετών, εντοπίστηκαν στις πολιτείες Κουίνσλαντ και Βικτόρια, τις οποίες σαρώνουν από προχθές σφοδρές βροχές και ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα να έχουν πέσει δέντρα και να σημειωθούν ξαφνικές πλημμύρες.

Πλεούμενο με ένδεκα επιβαίνοντες ανατράπηκε κοντά στην Μπρισμπέιν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από πνιγμό δυο άνθρωποι. Η αστυνομία αναζητεί μέλος του πληρώματος που αγνοείται.

«Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν τραγικές εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών», συνόψισε μιλώντας σε δημοσιογράφους η Καταρίνα Κάρολ, η αρχηγός της αστυνομίας της Κουίνσλαντ.

Σωστικά συνεργεία «ανησυχούν πολύ» για 46χρονη που παρέσυραν ορμητικά σε αγωγό απορροής ομβρίων υδάτων στην Γκίμπι (ανατολικά) και παραμένει άφαντη.Άλλες δυο γυναίκες παρασύρθηκαν από τα νερά μαζί με εκείνην. Μια επέζησε, η δεύτερη είναι νεκρή.

Στην Κουίνσλαντ αναμένονται «επικίνδυνα» καιρικά φαινόμενα, δεν αποκλείονται πλημμύρες ικανές «να προκαλέσουν θάνατο», «γιγαντιαίο» χαλάζι και δυνητικά «καταστροφικοί» άνεμοι, σύμφωνα με την αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία.

Πάνω από 80.000 νοικοκυριά εξακολουθούσαν νωρίτερα σήμερα να μην έχουν ρεύμα, ανέφερε ο πολιτειακός πάροχος Energex. Χθες Τρίτη η εταιρεία έκανε λόγο για 120.000 οικιακούς πελάτες της που πλήττονταν από τη διακοπή.

Ειδήσεις σήμερα:

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη

Νέα Σμύρνη: Θρίλερ με τον θάνατο 16χρονου

Καιρός: Τοπικές βροχές την Τετάρτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαMητσοτάκης: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας, αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΣήμερα 14:31 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου στα Βριλήσσια. Τι είπε για τις ευρωεκλογές, τις εθνικές πολιτικές και το ΕΣΥ.

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Καρέ καρέ από την στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης (βίντεο)Σήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Νέα βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ισραηλινός και Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο (βίντεο)Σήμερα 15:04 | Ειδήσεις

Μια συγκινητική σκηνή εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του Ποντίφικα όταν ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν.

Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στην Κρήτη (εικόνες)Σήμερα 11:39 | Ειδήσεις

Συνεχίζει αμείωτα η εισροή μεταναστών στο νησί της Κρήτης με αφίξεις τόσο στο Λασίθι όσο και στα Χανιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής15:37Ισραηλινός και Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο (βίντεο)15:24Ανδρουλάκης: Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία κι ευάλωτοι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής15:10Mητσοτάκης: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας, αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών14:56Σλοβακία - Φίτσο: Παρουσιάζεται στο δικαστήριο ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του14:42Πέλλα - Τηλεφωνική απάτη: Πώς της πήραν κοσμήματα και χιλιάδες ευρώ14:29Γυναικοκτονία - Μενίδι: Καρέ καρέ από την στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης (βίντεο)14:15Γάζα: Ανθρωπιστική βοήθεια για πρώτη φορά στην αποβάθρα των Αμερικανών 14:01“Παγιδευμένοι”: Η δολοφονία του Σταύρου και οι νέες απειλές (εικόνες)13:48Διδυμότειχο - Θάνατος βρέφους: Τι οδήγησε στον θάνατό του13:34Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από καταστροφικές πλημμύρες (βίντεο)13:21Έμφυλη βία - Φθιώτιδα: τον χώρισε η σύντροφός του και απειλούσε να την σκοτώσει13:07Θεσσαλονίκη: Αλεπουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου (εικόνες)12:53Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ανήλικο ποδηλάτη12:40Η 28χρονη Βαρβάρα από την Κρήτη που θέλει να κάνει το γύρο της Ευρώπης με το βαν της12:26Κοζάνη: Θύμα απάτης ηλικιωμένη - Της απέσπασαν 80 χρυσές λίρες12:13Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στην Κρήτη (εικόνες)11:59Λακωνία: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε ρέμα11:45Βόλος: Επιδειξίας μπούκαρε σε επιχείρηση εστίασης και κυνηγούσε υπάλληλο11:31Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους; Πρόταση για φανάρι με λευκό χρώμα11:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο