LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Δεκεμβρίου 2023 21:00

Βρετανία: Πίεση για παραίτηση βουλευτή που αστειεύτηκε με το “χάπι του βιασμού”

Πώς έγινε γνωστή η συνομιλία εν μέσψ δείπνου στην Πρωθυπουργική Κατοικία. Πώς εξηγήθηκε ο υπουργός.

ΚΛΕΒΕΡΛΙ - ΧΑΠΙ - ΒΙΑΣΜΟΥ

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στη Βρετανία το αποτυχημένο «αστείο» που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι σε δεξίωση στην Ντάουνινγκ Στριτ ότι «πείραζε» το ποτό της συζύγου του με χάπι βιασμού

Μάλιστα δεν λείπουν οι φωνές που ζητούν την άμεση παραίτησή του ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το υπουργείο του οποίου είναι επικεφαλής είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι θα κηρύξει πόλεμο σε αυτή την πρακτική που συμβαίνει σε ραντεβού.

Ο Βρετανός ΥΠΕΣ φέρεται, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ όπως το Skynews και ο Independent, να είπε σε γυναίκες καλεσμένες ότι «λίγο Rohypnol στο ποτό της κάθε βράδυ δεν ήταν παράνομο αν ήταν μόνο λίγο».

Ο Κλέβερλι πήγε ένα βήμα πιο κάτω καθώς είπε ότι το μυστικό για έναν μακροχρόνιο γάμο είναι να εξασφαλίσεις ότι η σύζυγός σου είναι «κάποια που είναι πάντα ελαφρώς ναρκωμένη, ώστε να μην μπορεί ποτέ να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν καλύτεροι άνδρες εκεί έξω».

Το Rohypnol και το Gamma Hydroxybutyrate (GHB) είναι οι ουσίες που χρησιμοποιούνται συχνότερα σε ποτά με τα θύματα να αισθάνονται σωματικά αδύναμα, εκτός ελέγχου, μπερδεμένα ή μπορεί να τους προκαλέσουν λιποθυμία.

Οι συνομιλίες στις δεξιώσεις της Ντάουνινγκ Στριτ θεωρούνται συνήθως «off the record», αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν τηρήθηκε ο κανόνας.

Ο υπουργός ζήτησε έκτοτε συγγνώμη για το σχόλιο, το οποίο, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του, «προοριζόταν σαφώς για ειρωνικό αστείο».

Η Τζεμάιμα Ολχάβσκι, διευθύνουσα σύμβουλος της Fawcett Society, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών δήλωσε ότι είναι «αρρωστημένο» το γεγονός ότι «ο ανώτερος υπουργός που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των γυναικών πιστεύει ότι κάτι τόσο τρομακτικό όσο η νάρκωση των γυναικών είναι θέμα γέλιου». Για να προσθέσει: «Πώς μπορούμε να τον εμπιστευτούμε ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρά τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών; Αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτό από τους νομοθέτες μας και ο Κλεβερλι πρέπει να παραιτηθεί».

Ο Κόλιν Μάκι, πρόεδρος του Spike Aware UK, ο οποίος έχασε ένα παιδί του από το πειραγμένο ποτό, δήλωσε ότι ήταν απολύτως εξοργισμένος με τα σχόλια του υπουργού: «Το πειραγμένο ποτό δεν είναι θέμα για πλάκα. Είναι αποκρουστικό αυτό που είπε ο υπουργός Εσωτερικών, ειδικά όταν προσπαθούμε να πετύχουμε αλλαγές στο νόμο».

Ειδήσεις σήμερα:

Αερογέφυρα ζωής για 14χρονο: Βγήκε για τα κάλαντα και κατέληξε στο Νοσοκομείο

Αστυνομικός ντύθηκε... Άη Βασίλης και συνέλαβε κακοποιούς

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή “μαμούθ” σε στριπτιζάδικο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οικονομία, ψηφιακό σχολείο και “Προλαμβάνω” στην εβδομαδιαία ανασκόπησηΣήμερα 11:46 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εβδομαδιαία ανασκόπησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ουγγαρία - Δούναβης: Φονική σύγκρουση σκαφών στον ποταμόΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τραγικό απολογισμό είχε η σύγκρουση δύο πλοίων στον ποταμό Δούναβη στην Ουγγαρία.

19η Μαΐου - Ερντογάν: Η ημερομηνία της ανεξαρτησίας του έθνους μας ενάντια στην εχθρική κατοχήΣήμερα 11:16 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Τούρκος Πρόεδρος στο μήνυμά του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Τουρκίας, που συμπίπτει με την Ημερα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Σλοβακία - Φίτσο: Εκτός κινδύνου η ζωή του πρωθυπουργούΣήμερα 13:50 | Ειδήσεις

Ο Φίτσο υποβλήθηκε σε δίωρη χειρουργική επέμβαση την Παρασκευή, η οποία αύξησε τις ελπίδες για ανάρρωσή του. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης14:29Σλοβακία - Φίτσο: Εκτός κινδύνου η ζωή του πρωθυπουργού14:15Γενοκτονία Ποντίων - Ανδρουλάκης: Ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση συνεχίζεται14:02Μπάρες σοκολάτας από τον Νικόλα Καρβέλα (βίντεο)13:48Γενοκτονία Ποντίων - Κασσελάκης: Δεν μπορεί να υπάρχει σχέση φιλίας χωρίς αναγνώριση του εγκλήματος13:35Ουγγαρία - Δούναβης: Φονική σύγκρουση σκαφών στον ποταμό13:21Προεδρικές εκλογές στη Δομινικανή Δημοκρατία με φόντο την κρίση στην Αϊτή 13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι ευχάριστες εξελίξεις και οι προβλέψεις της εβδομάδας (βίντεο)12:54Γερμανία: Drone με ρωσική σημαία πέταξε πάνω από το Κοινοβούλιο (βίντεο)12:41Conference League: Επί ποδός η ΕΛΑΣ ενόψει του τελικού12:27H Ουκρανία κατέρριψε και τα 37 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας12:13Μητσοτάκης: Οικονομία, ψηφιακό σχολείο και “Προλαμβάνω” στην εβδομαδιαία ανασκόπηση11:5919η Μαΐου - Ερντογάν: Η ημερομηνία της ανεξαρτησίας του έθνους μας ενάντια στην εχθρική κατοχή11:46“Αρένα” - Ακρίτες Ελλάδας και Τουρκίας: οι διαφορές και η κοινή μοίρα11:32Αντικειμενικές τιμές: Τι αλλάζει σε 12 Δήμους 11:19Κασσελάκης: Εσείς στη λίστα αναμονής, οι άλλοι στη λίστα των εκλεκτών (βίντεο)11:06Μαρούσι: Συμπλοκή με ανήλικους στον ΗΣΑΠ 10:52Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού10:38Γενοκτονία των Ποντίων - Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας10:24Αγία Βαρβάρα: Χειροβομβίδα εξερράγη και προκάλεσε ζημιές10:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο