LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Δεκεμβρίου 2023 09:37 | Ανανέωση: 24 Δεκεμβρίου 2023 09:53

Βόμβα στα ΜΑΤ: ανάληψη ευθύνης από την “Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη”

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η "πρωτοεμφανιζόμενη" οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού κοντά στην έδρτα των ΜΑΤ.

Εκρηκτικός μηχανισμός - Βόμβα - ΜΑΤ - Ζωγράφου

Την ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή, ανακοίνωσε η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» το πρωί της Κυριακής, παραμονές Χριστουγέννων. 

Πιο συγκεκριμένα, με μία σκληρή και απειλητική ανακοίνωση σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, η "πρωτοεμφανιζόμενη" οργάνωση, παραθέτει τους λόγους που πραγματοποίησε την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

"Αφιερώνουμε την ενέργεια μας σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία" αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα ΜΑΤ.

Μέσα στην ανακοίνωση αναφέρονται και στα τηλεφωνήματα που προηγήθηκαν και γράφει χαρακτηριστικά: "Ο ένοπλος αγώνας απαιτεί υπευθυνότητα και πολιτική συνείδηση. Δεν είναι ούτε χόμπι κάποιων εξτρεμιστών ούτε φετίχ κάποιων φαντασμένων. Είναι πολιτική επιλογή. Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας. Για την ασφαλή απομάκρυνση τυχαίων περαστικών πραγματοποιήθηκαν δύοπροειδοποιητικά τηλεφωνήματα όπου δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες προς την αστυνομία. Για εμάς - και αυτό το τονίζουμε - είναι ύψιστης σημασίας κριτήριο να μην πάθει το οτιδήποτε αθώος άνθρωπος. Οι στόχοι που επιλέγουμε και θα επιλέξουμε στο μέλλον - είτε υλικές υποδομές του συστήματος είτε το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό του - θα είναι σαφώς καθορισμένες ως τέτοιες. Δε θέλουμε να διακινδυνέψουμε την ασφάλεια κανενός άλλου. Ακόμα και αν αυτό θέτει σε αυξημένο ρίσκο την ασφάλεια τη δική μας. Κουβαλάμε την τεράστια ευθύνη που μας αναλογεί εκ των πραγμάτων χρησιμοποιώντας τέτοια μέσα πάλης. Τελεία και παύλα".

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, άγνωστοι ενημέρωσαν για την τοποθέτηση της βόμβας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή στις 12:29 με τηλεφώνημά τους, λέγοντας ότι θα εκραγεί σε 45 λεπτά.

Γρήγορα αποκλείστηκε η περιοχή, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα υπήρχε κίνδυνος για τους περαστικούς, τους φοιτητές και τους αστυνομικούς, ενώ οι πυροτεχνουργοί ανέλαβαν δράση. Η βόμβα -εκρηκτικό C4 και ζελατοδυναμίτιδα- ήταν τοποθετημένη σε δύο μπολ με συνδεσμολογία, πυροκροτητή και ρολόι.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μπελέρη: Παραιτήθηκε ο ηττημένος δήμαρχος Χειμάρρας

Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες

Αστυνομικός ντύθηκε... Άη Βασίλης και συνέλαβε κακοποιούς


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurovision 2024: Εντυπωσιακή και στη δεύτερη πρόβα η Μαρίνα Σάττι (εικόνες)14:46Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 14:34Ο Μητσοτάκης στην αγορά του Αμαρουσίου14:20Ηράκλειο - Καταγγελία: Νονός βίαζε το ανήλικο βαφτιστήρι του14:07Αλβανία: Ζευγάρι Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο13:53Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση τους13:40“Σπερχειός”: βρέθηκε το ναυάγιο που έγινε “υγρός τάφος” δεκάδων ανθρώπων (εικόνες)13:26ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο13:13Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής11:3610201 - ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η γραμμή για την προστασία ανηλίκων11:23Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά του11:09Ρέθυμνο: Ήταν έτοιμοι να πουλήσουν όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά και…. χιλιάδες κροτίδες (εικόνες)10:56Ιωάννινα: Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από καβγά10:42Τροχαίο στον ΒΟΑΚ με νεκρή συνεπιβάτη μοτοσικλέτας (εικόνες)10:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο