LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 23 Δεκεμβρίου 2023 07:10

Voucher για θέατρο και σινεμά: Αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι από τη ΔΥΠΑ

Ποια τα ποσά επιδότησης για εισιτήρια σε κινηματογραφικές προβολές και θεατρικές παραστάσεις.

Θεατρική σκηνή - αυλαία - θέατρο - σκηνή

Αναρτήθηκαν αργά την Παρασκευή α['π τη ΔΥΠΑ οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων και το μητρώο παρόχων του προγράμματος επιταγών πολιτισμού και θεάματος 2023-2024 στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr .

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την επόμενη της ημερομηνίας έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων και έως τις 30.09.2024. Η αξία των επιταγών ανέρχεται κατά μέγιστο όριο:

  • για τις κεντρικές θεατρικές σκηνές στα 15 Euro και στα 12 Euro για τις παιδικές θεατρικές σκηνές
  • για κινηματογραφικές προβολές, στα 6 Euro για γενική είσοδο και στα 5 Euro για παιδικές ταινίες και
  • για κινηματογραφικές προβολές 3D, στα 10 Euro για γενική είσοδο και στα 9 Euro για παιδικές ταινίες.

Με την επιταγή (voucher) οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση ή την ταινία της επιλογής τους από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν κανένα επιπλέον ποσό.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού, η τόνωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και η στήριξη των επιχειρήσεων. Για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα συμμετέχουν και κινηματογραφικές επιχειρήσεις, διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων και ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες, καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-theamatos .

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής είχαν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση έως την Πέμπτη 21.12.2023 και ώρα 17:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-theamatos .

Οι δικαιούχοι που κατέθεσαν ένσταση όφειλαν να αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης (π.χ. πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.λπ.) και να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση σχετικά δικαιολογητικά-αποδεικτικά. Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής περιγράφεται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση (Παράρτημα 2ου Μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών. Ενστάσεις που δεν υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά δεν θα εξεταστούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Σάββατο με συννεφιές και τοπικές βροχές

Ναρκωτικά - Λιμενικοί: Η μετάθεση, η “ρουτίνα” και ο εθισμός

Φονικός σεισμός στην Κίνα: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών - Χιλιάδες οι εκτοπισμένοι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα της συνεδρίασης13:52Βρούτσης: Καμιά ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές13:38Μυστική συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο13:24ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη13:10Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της ότι την ανάγκαζε να εκδίδεται και την κακοποιούσε12:56“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)12:42ΟΠΕΚΑ: Την Μεγάλη Τρίτη πληρώνονται 18 επιδόματα12:29Πέθανε ο Στράτος Σεφτελής12:15Κρήτη: Βράχος αποκολλήθηκε κι έπεσε σε αυτοκίνητο με 3 επιβάτες12:02“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα11:48Σιδηροδρομικό δίκτυο: 15 παρεμβάσεις για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του 11:35Μπάιντεν για Τραμπ: Έχω για αντίπαλο ένα ανήλικο παιδί11:21Μπάγερν Μονάχου – Κέιν: Ο “χρυσός” ειδικός όρος στο συμβόλαιο του11:07Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα, νοσηλεύονται με εγκαύματα πυροσβέστης και ένοικος10:54Τροχαίο δυστύχημα στη Λέσβο10:40Μητσοτάκης στα social media: Η αποχή από τις Ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση10:27“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)10:13Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο ιστορικός σκηνοθέτης “μετρ του σασπένς”10:00Θεσσαλονίκη: Δολώματα πωλούνται 24/7 σε… αυτόματο πωλητή (εικόνες)09:47Πιρς Μπρόσναν: Επιστρέφει ως κατάσκοπος σε θρίλερ09:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο