LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2023 18:31

Χριστουγεννιάτικο δέντρο 103 ετών πουλήθηκε για χιλιάδες δολάρια (εικόνες)

Συγκινητική είναι η ιστορία του δέντρου, που χαρακτηρίζεται «ταπεινό» και θεωρείται ένα από τα πρώτα μαζικής παραγωγής χριστουγεννιάτικα δέντρα του κόσμου.

Δημοπρασία - Χριστουγεννιάτικο δέντρο 103 ετών

Τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο 103 ετών, ένα από τα πρώτα που παρήχθησαν μαζικά πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Βρετανία έναντι 4.000 δολαρίων.

Ο οίκος Hansons Auctioneers ανέφερε ότι το δέντρο ύψους 76 εκατοστών, χαρακτηρίζεται ως το «πιο ταπεινό χριστουγεννιάτικο στον κόσμο».

Το δέντρο μεταφέρθηκε στο σπίτι της οικογένειας της Ντόροθι Γκραντ, όταν ήταν 8 ετών το 1920 και έγινε βασικό στοιχείο των γιορτών της για όλη της τη ζωή μέχρι τον θάνατό της σε ηλικία 101 ετών.

Δημοπρασία - Χριστουγεννιάτικο δέντρο 103 ετών

Το δέντρο, το οποίο έχει 25 κλαδιά, 12 κόκκινους καρπούς και έξι μικροσκοπικά κηροπήγια, πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πρώτα τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα μαζικής παραγωγής και πιθανότατα αγοράστηκε από τη μητέρα της Γκραντ στο Woolworth's στο Λονδίνο.

«Όσο απλό κι αν ήταν, η Ντόροθι αγαπούσε αυτό το δέντρο» ανέφερε ο Τσαρλς Χάνσον, ιδιοκτήτης του Hansons Auctioneers, σε δελτίο Τύπου. «Έγινε βασικό στοιχείο των οικογενειακών γιορτών για δεκαετίες. Το γεγονός ότι της έφερε τέτοια χαρά δείχνει σεμνότητα. Μας θυμίζει ότι η χλιδή και η υπερβολή δεν απαιτούνται για να αιχμαλωτίσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Για τη Ντόροθι ήταν αρκετό να έχει ένα δέντρο» σημείωσε.

Το δέντρο δόθηκε στην κόρη της Γκραντ, Σίρλεϊ Χολ, 84 ετών, που ζει κοντά στο Λάφμπορο της Αγγλίας.

Δημοπρασία - Χριστουγεννιάτικο δέντρο 103 ετών

«Η Χολ αποφάσισε να το αποχωριστεί για να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της και να διασφαλίσει ότι θα επιβιώσει ως μια ταπεινή υπενθύμιση της ζωής της δεκαετίας του 1920. Παρά την καταστροφή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την πανδημία της ισπανικής γρίπης, υπήρξε ανανεωμένη αισιοδοξία» είπε ο Χάνσον.

Πηγή φωτογραφιών: Hansons Auctioneers 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στην Κερατέα: Νεκρός οδηγός που έπεσε σε χαντάκι

Μεταναστευτικό - Άγιος Παντελεήμονας: Μετέτρεψε το σπίτι της σε ''ξενώνα'' (εικόνες)

Σαλαμίνα: Πολωνοί κατέγραφαν με drone στρατιωτική περιοχή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο