LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2023 15:23 | Ανανέωση: 26 Δεκεμβρίου 2023 21:39

ΚΤΕΛ: Αυξάνεται η τιμή εισιτηρίου σε υπεραστικά και αστικά δρομολόγια

Ποιο το ποσοστό αύξησης το οποίο επέβαλε με ΦΕΚ, η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

ΚΤΕΛ Αττικής - λεωφορεία

Aύξηση της τάξης του 9% στην τιμή του εισιτηρίου τίθεται άμεσα σε ισχύ στα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ ανά την επικράτεια, μία αναπροσαρμογή που έρχεται 14 χρόνια μετά την τελευταία ανατίμηση του 2010. Συγκεκριμένα, μετά από διαπραγματεύσεις, η διοίκηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ) κατέληξε σε συμφωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για αύξηση κατά 0,10 λεπτά ανά ευρώ, δηλαδή 9%, στις τιμές των εισιτηρίων, όπως αναγράφεται ρητώς στο σχετικό ΦΕΚ.

Ο Μιχάλης Σακελλαρίου, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών και Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε. τονίζει σε ανακοίνωσή του.

«Το κοινωνικό έργο των ΚΤΕΛ συνεχίστηκε παρά τις αντίξοες συνθήκες που ενέσκηψαν όλα αυτά τα χρόνια. Απορροφήσαμε ως Αστικά ΚΤΕΛ όλους τους οικονομικούς κραδασμούς που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις, σεβόμενοι πρώτα από όλα την κοινωνία και το επιβατικό μας κοινό. Πλέον, με το μεταφορικό έργο να έχει μειωθεί εξ αιτίας του κορονοϊού, τις πληθωριστικές τάσεις να πιέζουν, το ενεργειακό κόστος να έχει εκτοξευθεί, κρίνεται όχι μόνο η βιωσιμότητα της ανάπτυξης, των νέων επενδύσεών μας προς όφελος του επιβατικού κοινού, αλλά και η ίδια η επιβίωση των ΚΤΕΛ πανελλαδικά.

Πρόκειται ωστόσο για μία μικρή αύξηση που δεν επιλύει τα συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά καλύπτει μακροπρόθεσμα ένα μέρος από τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των λειτουργικών εξόδων μας. Οι συζητήσεις με το Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου ήταν εποικοδομητικές και σε αμοιβαίο κλίμα κατανόησης.

Παραθέσαμε αναλυτικά παραδείγματα με το πλάνο κάλυψης του κόστους λειτουργίας μας (καύσιμα, ανταλλακτικά, συντήρηση, ασφάλιστρα, μισθοδοσίες προσωπικού, εισφορές κτλ) από το 2010 οπότε και παρέμεινε σταθερή η τιμολογιακή πολιτική μας μέχρι σήμερα, στο οποίο αποτυπώνονταν -βάσει υπολογισμών- ότι η αύξηση θα έπρεπε να ανέλθει στο 38%. Παρόλα αυτά καταλήξαμε και συμφωνήσαμε σε μία ήπια αύξηση, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την καθημερινότητά του πολίτη.

Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό, να διασφαλίζουμε ότι οι μετακινήσεις εκτελούνται σε υψηλά standards, ώστε το αστικό λεωφορείο να παραμείνει το πιο δημοφιλές μεταφορικό μέσο.

Να σημειωθεί ότι δεν αυξάνεται η τιμή των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών, ενώ συνεχίζονται οι προσφορές των πακέτων εισιτηρίων (10+1 δώρο).

Επίσης, δεν αλλάζει η τιμή των εισιτηρίων όταν αυτά εκδίδονται από τον οδηγό εντός του λεωφορείου, κατά τη διάρκεια της προκαθορισμένης διαδρομής».

Ειδήσεις σήμερα: 

Παναθηναϊκός: “Τέλος” ο Γιοβάνοβιτς, έρχεται ο Τερίμ

Βασίλης Καρράς: πλήθος διασήμων στο “τελευταίο αντίο” (εικόνες)

Βέροια: Νεκρή γυναίκα σε τροχαίο - Το αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Ηχητικά ντοκουμέντα: "Είχαν βάλει τρένα στην ίδια γραμμή και άλλη φορά" (βίντεο)Χθες 19:01 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει νέους σοκαριστικούς διαλόγους για την κατάσταση που επικρατούσε στα τρένα. Επτά φορές δεν έγινε σύγκρουση στο παρά πέντε.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

FED - Πάουελ: “Οι δασμοί πιθανό να προκαλέσουν αύξηση πληθωρισμού” - “Mείωσε τα επιτόκια” απαντάει ο ΤραμπΧθες 20:08 | Ειδήσεις

«Σκοπεύω απολύτως να ολοκληρώσω όλη τη... θητεία μου», είπε ο Πάουελ σε προγραμματισμένη ομιλία που παραχώρησε σε δημοσιογράφους. Το τέλος της θητείας του στην προεδρία της Fed είναι το 2026.

Δίκη Φιλιππίδη: “Πιστεύω ότι είναι λίγο οργανωμένο” κατέθεσε μάρτυρας υπεράσπισηςΧθες 16:56 | Ειδήσεις

Στο δικαστήριο κατέθεσαν δύο γυναίκες, εργαζόμενες στο Εθνικό Θέατρο και ένας άντρας, συγγενής εξ αγχιστείας του κατηγορούμενου.

Άλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός: Με τρομερό Πίτερς ανέκτησε την πρωτιάΧθες 23:29 | Ειδήσεις

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Βερολίνο και στρογγυλοκάθισε μόνος στην κορυφή της κατάταξης της Euroleague, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Όμιλος Antenna στήριξε σχολικό συγκρότημα του 1ου ημερήσιου ΕΠΑΛ Σοφάδων Καρδίτσας (εικόνες) 23:59Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα και φόβοι για τσουνάμι 23:58Απεργία – Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Ποιες πτήσεις θα εξυπηρετηθούν κατ’ εξαίρεση23:44Άλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός: Με τρομερό Πίτερς ανέκτησε την πρωτιά23:28Κυψέλη: Αλεπού παλεύει για τη ζωή της μετά από πτώση (εικόνες)23:14Ουκρανία: Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στη γενέτειρα του Ζελένσκι - 6 παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς22:59Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: 19χρονος δολοφόνησε τον πατέρα του - Θύμα κακοποίησης η μητέρα του 22:45Ο Ντόναλντ Τραμπ παρατείνει την πώληση του TikTok για 75 μέρες 22:31Γαλλία- Δημοσκόπηση: Το 49% των Γάλλων θέλει η Λεπέν να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές22:16Δίκη Φιλιππίδη: “Πιστεύω ότι είναι λίγο οργανωμένο” κατέθεσε μάρτυρας υπεράσπισης 22:03Καιρός: Τοπικές βροχές και μπόρες το Σάββατο21:48Εξάρχεια: Χειροπέδες σε 45χρονο καταζητούμενο της Ιντερπόλ21:34Missing Alert για την εξαφάνιση 20χρονου21:19Πλακιάς κατά Λακαφώση: Ο “εθνικός μας πραγματογνώμονας” δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα του μηχανικού21:05Κυρανάκης: Έρχεται ψηφιακή πλατφόρμα για παρακολούθηση της πορείας των τρένων20:50FED - Πάουελ: “Οι δασμοί πιθανό να προκαλέσουν αύξηση πληθωρισμού” - “Mείωσε τα επιτόκια” απαντάει ο Τραμπ 20:36Φλώρινα: Συνελήφθη 53χρονος που σκότωσε σκύλο με κυνηγετικό όπλο 20:21Κατοχή - Ληστεία τράπεζας: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που οι δράστες διαφεύγουν (βίντεο)20:06Kidflix: Ποιος είναι ο 26χρονος από την Πάτρα που ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές19:52Τέμπη - Ηχητικά ντοκουμέντα: "Είχαν βάλει τρένα στην ίδια γραμμή και άλλη φορά" (βίντεο)19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο