LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2023 00:19

Ιστοσελίδες... πονηρού περιεχομένου στο στόχαστρο της ΕΕ

Η απόλαυση οφείλει να είναι συναινετική, νόμιμη και σε συνεργασία με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, λένε οι Βρυξέλλες.

Revenge Porn - Πορνογραφικό υλικό πρώην συντρόφου

Στο «στόχαστρο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπήκαν τρεις εταιρίες παραγωγής πορνογραφικού περιεχομένου για ενηλίκους: οι Pornhub, Stripchat και XVideos.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, οι 3 από τους μεγαλύτερους ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου στον κόσμο αποτελούν τις τελευταίες προσθήκες στη λίστα με τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς βάσει νέων κανόνων διαδικτυακού περιεχομένου.

Τέτοιες εταιρίες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση, να προσφέρουν περισσότερη προστασία και επιλογές στους χρήστες και να εξασφαλίσουν ισχυρότερη προστασία για τα παιδιά ή αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμα έως και 6% επί του παγκόσμιου τζίρου τους.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ, γνωστοί ως νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), απαιτούν από τις εταιρείες να λάβουν δράσεις για την διαχείριση κινδύνου, να υποβάλλονται σε εξωτερικό και ανεξάρτητο έλεγχο και να μοιράζονται δεδομένα με αρχές και αρμόδιες υπηρεσίες. Ο νόμος αυτός ισχύει για πλατφόρμες με περισσότερους από 45 εκατ. χρήστες και μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί σε τεχνολογικούς ομίλους όπως το Facebook, η Wikipedia και το TikTok.

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν νέες ευθύνες για την αφαίρεση παράνομου περιεχομένου, όπως μη συναινετικά βίντεο, και την υπαγωγή τους σε εξωτερικούς ελέγχους για να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες. Οι τρεις διαδικτυακές πλατφόρμες πορνογραφίας συγκαταλέγονται μεταξύ μερικών από τους πιο επισκέψιμους ιστότοπους παγκοσμίως.

Ειδήσεις σήμερα:

Ετήσια φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε 100000 ευρώ

Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Οι συνεργασίες και οι προβλέψεις της Πέμπτης

Αθωώθηκε για φόνο μετά από 48 χρόνια στη φυλακή!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άννα Παναγιωτοπούλου: “Έφυγε” από τη ζωή η ηθοποιός13:28Mr Bitcoin: Η ομολογία και η ποινή που αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ13:15Βλάντο Τζούροβιτς: Νεκρός ο γιός του - Είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του λίγες ώρες νωρίτερα13:01Ενδοοικογενειακή βία: Σύλληψη 1 γυναίκας και 5 ανδρών την Μεγάλη Παρασκευή12:48Κέρκυρα: Έσπασαν τους μπότηδες για την Πρώτη Ανάσταση (εικόνες)12:34Ιεροσόλυμα: Live η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός12:20Κέρκυρα - Κασσελάκης: Οι μπότηδες και η περιφορά του Αγίου Σπυρίδωνα (εικόνες)12:07Μητσοτάκης: Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο (εικόνες)11:54Πάτρα: Γύρισαν από τον Επιτάφιο και βρήκαν τον διαρρήκτη μέσα στο σπίτι τους11:40Πώς η κλιματική αλλαγή “κλέβει” την ανάσα μας11:27“Παγιδευμένοι”: Το μακάβριο εύρημα για τον Σταύρο (βίντεο)11:13Εύβοια: Συναγερμός για παιδιά που χάθηκαν δίπλα σε γκρεμό (εικόνες)11:00Εκδρομείς του Πάσχα: Φεύγουν και οι τελευταίοι από την Αττική10:46Γκιουλέρ για F-35: Θα χαρούμε να τα πάρει η Ελλάδα10:33Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της10:19Euroleague - Σλούκας: MVP των Game 4 των play off10:06Λάρισα: Παρέσυρε δημοτικούς αστυνομικούς που πήγαν να το κόψουν κλήση (βίντεο)09:52ΝΒΑ - Αντετοκούνμπο: Δεν ξέρω πότε θα “γυρίσω” εκεί που θέλω09:39Χίος - Πρώτη Ανάσταση: Ο “ιπτάμενος παπάς”... έκλεψε την παράσταση! (βίντεο)09:25Πόλο - Champions League: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 409:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο