LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2023 13:15 | Ανανέωση: 21 Δεκεμβρίου 2023 13:46

Αλβανία - Σαλί Μπερίσα: Άρση της βουλευτικής ασυλίας για τον πρώην ηγέτη

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην Προέδρου και Πρωθυπουργού της Αλβανίας ψήφισε το κοινοβούλιο της χώρας.

AP - Σαλί Μπερίσα

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην πρόεδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού και νυν ηγέτη της αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα αποφάσισε σήμερα η αλβανική βουλή ανοίγοντας τον δρόμο για την σύλληψη και παραπομπή του σε δίκη για διαφθορά.

Η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε από έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι αναποδογύρισαν έδρανα, άναψαν καπνογόνα και φώναζαν συνθήματα!

Ο ίδιος ο Μπερίσα χαρακτήρισε την απόφαση εγκληματική και ωμή παραβίαση του Συντάγματος και κάλεσε τους οπαδούς του σε διαρκείς διαδηλώσεις μη υπακοής στο κράτος, μέχρι την ανατροπή του καθεστώτος Ράμα, όπως εκείνος αποκαλεί την κυβέρνηση των σοσιαλιστών.

Την άρση της ασυλίας είχε ζητήσει η εισαγγελία κατά της διαφθοράς (SPAK) που ερευνά πιθανή εμπλοκή του Μπερίσα, ως πρωθυπουργού, σε υποθέσεις αγοραπωλησιών εκτάσεων στα Τίρανα, προς όφελος συγγενικών του προσώπων.

Η εισαγγελία είχε επιβάλλει περιοριστικούς όρους στον Μπερίσα, με τη μορφή της υποχρεωτικής εμφάνισής του στην αστυνομία σε τακτά διαστήματα, που όμως ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός δεν τήρησε.

Έτσι τώρα βρίσκεται ενώπιον δυο ενδεχομένων: να προφυλακιστεί, πράγμα δύσκολο καθώς υπερβαίνει το όριο ηλικίας που προβλέπει σχετικά ο νόμος ή να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σημειώνεται ότι ως ύποπτος για διαφθορά ο Μπερίσα έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Μεγάλη Βρετανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος εγκύου και εμβρύου: Μήνυση από τους συγγενείς της

Επικοινωνία Ερντογάν – Αλ Σίσι για τη Γάζα

Περιστέρι: Στο νοσοκομείο 13χρονη που κατανάλωσε ηρεμιστικά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία - Μενίδι: Ο δράστης έμεινε για ώρες στον τόπο του εγκλήματος, “δίπλα” στους αστυνομικούςΣήμερα 07:49 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα από την περιγραφή για την στιγμή που η κόρη του θύματος έμαθε για την δολοφονία. Που βρισκόταν “κρυμμένος” ο 50χρονος, μέχρι που απομακρύνθηκε η σορός της 40χρονης.

Διδυμότειχο: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Τραγωδία στον Έβρο με τον θάνατο ενός μωρού λίγων μηνών. Τι υποστηρίζει η μητέρα του για τις συνθήκες υπό τις οποίες το παιδί έχασε την ζωή του.

Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Τα ποσοστά, η αδιευκρίνιστη ψήφος και οι δημοφιλίεςΣήμερα 09:21 | Ειδήσεις

Η πρόθεση ψήφου, η σειρά των κομμάτων, η αξιολόγηση της Κυβέρνησης και οι ψήφοι των Σπαρτιατών, τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Χατζηδάκης σε λογιστές: Δεν παίζουμε με τις φορολογικές δηλώσειςΣήμερα 11:23 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στην ανακοίνωση της ΠΟΦΕΕ για τα λάθη στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία - Τροχαίο: Η 67χρονη που έχασε την ζωή της 13:34“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Ο Στέφανος δεν πιστεύει τα ψέματα του Φάνη (βίντεο)13:20Τουρκία - ΥΠΕΞ: Διορίστηκαν τρεις νέοι Υφυπουργοί13:07Ορμπάν: Ο Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου12:53Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις για την “μελαγχολική” μας Παρασκευή (βίντεο)12:40Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε το διαζύγιο με Τερίμ12:26Στην Ελλάδα η Μις Υφήλιος 202312:15ΗΠΑ - Χιούστον: Κακοκαιρία σάρωσε σπίτια και μαγαζιά (εικόνες)11:59Λαμία: Δηλητηρίαση σε μαθητές από σχολικά γεύματα11:46Χατζηδάκης σε λογιστές: Δεν παίζουμε με τις φορολογικές δηλώσεις 11:33Σουηδία: Πυροβολισμοί μπροστά στην Ισραηλινή Πρεσβεία (εικόνες)11:20Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: “Καμπανάκι” για εκατομμύρια πρόωρους θανάτους11:07Γαλλία: Νεκρός ένοπλος που ετοιμαζόταν να πυρπολήσει συναγωγή (εικόνες)10:53Γεραπετρίτης για Μονή της Χώρας: Η Τουρκία πρέπει να πάρει πίσω την απόφασή της10:41Βίκυ Μοσχολιού: Η ζωή και η καριέρα της ξεχωριστής φωνής της Ελλάδας10:28Τουρκία – Ντεμιρτάς: 42 χρόνια κάθειρξη στον Κούρδο ηγέτη10:02Διδυμότειχο: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο09:48Πειραματικά Σχολεία: Πότε γίνεται η κλήρωση09:35Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Τα ποσοστά, η αδιευκρίνιστη ψήφος και οι δημοφιλίες09:21Διαμαρτυρία αστυνομικών: Κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα09:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο