LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Δεκεμβρίου 2023 18:22

Βουλή: Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

"Καλά μυαλά" ευχήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ποιοι το καταψήφισαν.

Βουλή - Πολυνομοσχέδιο Οικονομικών

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις». Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκε η ΝΔ. Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ουδεμία ανατροπή επιφέρει η ρύθμιση για τους διαχειριστές πιστώσεων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, αναφερόμενος στην τροπολογία που «ενοχοποιήθηκε» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως τροπολογία που παραδίδει ολοκληρωτικά ανυπεράσπιστους τους δανειολήπτες στους servicers.

«Επειδή κύριε Παππά αναφερθήκατε στη διάταξη για τους διαχειριστές πιστώσεων. Θεωρήσατε ότι θα βρείτε κάτι σε αυτό. Δεν ισχύει τίποτα από όσα είπατε. Καλύπτουμε ένα νομικό κενό στις ημερομηνίες και δεν ρυθμίζεται κάτι διαφορετικό», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

Λίγο πριν το τέλος της συζήτησης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ευχηθεί «καλά μυαλά» στην κυβέρνηση το 2024, ώστε να μην ξαναέρθει στη Βουλή το νέο χρόνο, με «νομοσχέδια εκτρώματα στα οποία στριμώχνονται εξυπηρετήσεις, με αντισυνταγματικές και σκανδαλώδεις τροπολογίες».

«Καλό είναι όλοι μας να λάβουμε υπόψη ότι η κοινωνία έχει προβλήματα και τα προβλήματα απαιτούν λύσεις. Δεν φτάνει απλά να λέμε λόγια. Πρέπει να λύνουμε και προβλήματα, να αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα και αυτό το νομοσχέδιο γι΄ αυτό έρχεται και γι΄ αυτό έχει διατάξεις από 13 υπουργεία, για να δώσει δηλαδή λύσεις», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Παρά την διακομματική αντίδραση για την «πανσπερμία διατάξεων», ο κ. Παπαθανάσης επέμεινε ότι το νομοσχέδιο είναι «συνώνυμο της καλής νομοθέτησης», αφού έγινε οργανωμένη συζήτηση και στην αρμόδια επιτροπή και στην Ολομέλεια. Επικαλέστηκε δε την έρευνα του ΚΕΦΙΜ για να υπογραμμίσει ότι οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, έχουν μειωθεί σε «ιστορικά» χαμηλά επίπεδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχει δηλώσει ότι μέσα στο 2024, το υπουργείο θα καταθέσει στη Βουλή 20 νομοσχέδια.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία: Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων σε δύο φάσεις

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Προφυλακίστηκε ο συνεργός

Οπαδική βία - Βρούτσης: Στα γήπεδα πρέπει να επιστρέψουν οι παρέες, οι οικογένειες...


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφασηΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά να ασκηθεί έφεση για τις ποινές στους καταδικασθέντες, αλλά και για την αθώωση των υπόλοιπων κατηγορούμενων.

Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα ΜεταφοράςΣήμερα 10:42 | Ειδήσεις

Ποια μέσα θα τραβήξουν «χειρόφρενο» και σε ποια οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας.

Τέμπη - Οικογένεια μηχανοδηγού: Μήνυση για εξαφάνιση ηχογραφημένων συνομιλιώνΣήμερα 13:18 | Ειδήσεις

Η μήνυση κατατέθηκε από την οικογένεια μηχανοδηγού, που έχασε την ζωή στη μοιραία σύγκρουση.

Καλλιάνος: το χρονικό της νοσηλείας του πατέρα του, το “φακελάκι” και ο Άδωνις (βίντεο)Σήμερα 12:28 | Ειδήσεις

Τι είπε ο βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος αλλά και ο αδερφός του στην εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1 για τον θάνατο του πατέρα τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορυδαλλός: Διακινούσαν ναρκωτικά μέσα στην φυλακή14:54Βασιλιάς Κάρολος: Σε κλινική για τον καρκίνο η πρώτη επίσκεψή του (εικόνες)14:41Φορολοταρία Μαρτίου: Δείτε αν κερδίσατε έως 50000 ευρώ14:28Ισραήλ: Νεκρός Τούρκος που επιτέθηκε σε αστυνομικό (εικόνες)14:15“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τη Μεγάλη Τρίτη: Η Βασιλική συναντά την Βικτωρία 14:03Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος, το bonus παραγωγικότητας και ο νέος δικαστικός χάρτης13:52Καλλιάνος: το χρονικό της νοσηλείας του πατέρα του, το “φακελάκι” και ο Άδωνις (βίντεο)13:38Τέμπη - Οικογένεια μηχανοδηγού: Μήνυση για εξαφάνιση ηχογραφημένων συνομιλιών13:26Θεσσαλονίκη: Τσακώθηκαν και τον πυροβόλησε στο κεφάλι13:12Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση λόγω μεθυσμένων επιβατών12:59Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις για την Μεγάλη Τρίτη (βίντεο)12:46Σάμος: Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία επιχειρηματία12:34Πάσχα: Ποιες μέρες είναι αργίες και πώς πληρώνονται12:21Μαδρίτη – Ναδάλ: Ανάσταση… με πρόκριση στους “16”12:07Λονδίνο: Επίθεση άνδρα με σπαθί κοντά σε σταθμό μετρό (βίντεο)11:53Θεσσαλονίκη: Μαθητής Δημοτικού έβγαλε μαχαίρι σε καυγά στο σχολείο!11:40Διαρροή mail - ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεραμέως να κληθεί σε ακρόαση στην Βουλή11:27Πάτρα: Συμμορία μαθητών επιτέθηκε σε 13χρονο11:13Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς11:00Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε πεζούς – 4 τραυματίες σε νοσοκομείο10:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο