LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Δεκεμβρίου 2023 11:23

Δολοφονία Γραικού - Καταπέλτης η Εισαγγελέας: Έδειρε με μανία το θύμα και έσπευσε να εξαφανίσει τα ίχνη

Ποια είναι η πρόταση - καταπέλτης της Εισαγγελέα για την δολοφονία του Δημήτρη Γραικού που εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Δημήτρης Γραικός - δολοφονία

«Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Αυτή ήταν η πρόταση της εισαγγελέως στη δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σε μια αγόρευση που διήρκεσε 90 λεπτά η δικαστική λειτουργός περιέγραψε και σταχυολόγησε όλα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης από μάρτυρες, ειδικούς επιστήμονες, κρατικούς λειτουργούς, συγγενείς θανόντα και δράστη.

«Ο κατηγορούμενος έδειρε με σφοδρότητα και μανία το θύμα και αυτό προκύπτει από τα χτυπήματα που έφερε η σορός. Όταν αντιλήφθηκε την πράξη του έσπευσε να εξαφανίσει τα ίχνη». Αυτά ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια της εισαγγελέως κατά την αγόρευσή της στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης στη δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού.

Η εισαγγελέας μίλησε για την στιγμή που οι ειδικοί του τμήματος Γεωλογίας ανακάλυψαν το όχημα του Γραικού στον αύλειο χώρο της μονάδας του ενώ μάλιστα σημείωσε πως ο δράστης θεώρησε υπέρβαση που αποκάλυψε μετά από ερωτήσεις των αρχών πού ήταν θαμμένος ο κτηνοτρόφος.

Ως αιτία θανάτου του Γραικού αναγνωρίστηκε από την ιατροδικαστή υπηρεσίας η βαριά θωρακική κάκωση με τον τεχνικό σύμβουλο ιατροδικαστή της οικογένειας του θύματος να συμφωνεί. Οι σύμβουλοι της πλευράς του καθ’ ομολογίαν δράστη απέδωσαν την αιτία θανάτου σε ανακοπή, υπενθύμισε η δικαστική λειτουργός. Σε άλλο σημείο κατέστησε σαφές πως τα χτυπήματα που έφερε το θύμα στα πλευρά δεν ταιριάζουν με την εκδοχή πως προκλήθηκαν από την πτώση του δράστη πάνω στο θύμα κατά τη διάρκεια του καυγά. Αντί αυτού ισχυρίστηκε πως σύμφωνα με τους ειδικούς αυτά τα χτυπήματα προέρχονται συνήθως μετά από τροχαίο ατύχημα.

Ορίζοντας την ΚΑΡΠΑ που ισχυρίστηκε ότι έκανε στο θύμα ο κατηγορούμενος σημείωσε πως η τεχνική εφαρμόζεται μέχρι να έρθει βοήθεια, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ.

«Ο θανών δεν πήγε το μοιραίο βράδυ στη μονάδα του κατηγορούμενου για να δει αν είχε ζώα, όπως ανασκεύασε στην απολογία του ο ίδιος. Όπως προκύπτει ο Γραικός τον ακολούθησε για να του ζητήσει τα χρήματα που του όφειλε. Εκεί έφτασε έξω φρενών καθώς είχε αδικηθεί. Διαφώνησαν, ενδεχομένως το θύμα όντως να τον έβρισε και ο κατηγορούμενος τον έδειρε με σφοδρότητα και μανία και αυτό προκύπτει από τα χτυπήματα που έφερε η σορός που βρέθηκε σαπωνοποιημένη» ανέφερε σε σημείο της αγορεύσεως της για να συμπληρώσει: «Ούτε την ώρα που οι ειδικοί ανακάλυψαν το αμάξι του κτηνοτρόφου παραδέχθηκε όσα είχε κάνει ενώ παράλληλα προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές λέγοντας και πάλι ψεύδη».

Σε εξέλιξη είναι οι αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας του δολοφονηθέντα.

Πηγή: thesstoday.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ισλανδία: Εξερράγη το ηφαίστειο Ρέικιανες (εικόνες)

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Φλωρινιώτης

Οικονόμου: Οι αστυνομικοί πρέπει να πληρώνονται καλύτερα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο