LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Δεκεμβρίου 2023 13:48 | Ανανέωση: 18 Δεκεμβρίου 2023 18:56

Τροπολογία για Μεταναστευτικό: Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην "εξαίρεση"¨του Αντώνη Σαμαρά από την "κομματική πειθαρχία" της Νέας Δημοκρατίας.

αγρός - χωράφι - αγρότες

Την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για τους μετανάστες,ανακοίνωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, και δίνει τη δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία, σε παράνομους μετανάστες που εργάζονται τα τρία τελευταία τρία χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, έχουν βεβαίωση από εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Σκέρτσος: Η αγορά χρειάζεται εργατικά χέρια

«Έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή ένα μέρος μιας πολιτικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού», δήλωσε παράλληλα τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφερόμενος στη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση μεταναστών για 3 χρόνια προκειμένου να εργαστούν στη χώρα μας νόμιμα.

«Η Ελλάδα από ξέφραγο αμπέλι που ήταν το 2019 σήμερα έπαψε να είναι πύλη εισόδου» είπε ο κ. Σκέρτσος, εκτιμώντας ότι μειώθηκε η παράτυπη μετανάστευση εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. «Η ρύθμιση αυτή στοχεύει στη νόμιμη μετανάστευση εντός της χώρας», είπε ο κ. Σκέρτσος και τόνισε ότι αφενός είναι θέμα ασφάλειας μια και στο εξής δεν θα υπάρχουν «αόρατοι» άνθρωποι, αφού η πολιτεία θα γνωρίζει πού είναι με την ταυτοποίησή τους, και αφετέρου η κυβέρνηση ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα που έρχεται από την αγορά εργασίας, όπου ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν.

Σαμαράς: εκτός κανόνα κομματικής πειθαρχίας

Ρητά εξαιρέθηκε πάντως ο Αντώνης πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς ως πρώην πρωθυπουργός από το μέτρο της κομματικής πειθαρχίας και δεν θα υπάρξουν κυρώσεις σε βάρος ό,τι κι αν επιλέξει να κάνει.

Ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει σχετικά: «Η τροπολογία νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας καθενός από την Πολιτεία. Η Ελλάδα είναι χώρα, και όχι χώρος! Ζητώ από την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να επανεξετάσει το όλο ζήτημα».

Απάντηση έδωσε η Εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη, στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη για τον Αντώνη Σαμαρά, στις οποίες ανέφερε πως «ο μόνος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς. Από εκεί και πέρα για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδια και τροπολογίες».

«Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι πρωτοφανής. Εξαιρέθηκε βουλευτής της ΝΔ από την κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδια και τροπολογίες, με το αιτιολογικό ότι είναι πρώην Πρωθυπουργός. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι για τα κοινοβουλευτικά κόμματα είτε δεν υπήρχε ζήτημα κοινοβουλευτικής πειθαρχίας είτε υπήρχε και αφορούσε όλους τους βουλευτές. Τα εσωτερικά προβλήματα της ΝΔ δεν μας αφορούν, ωστόσο είναι οξύμωρο, ο πρωθυπουργός που είναι διατεθειμένος να κουρελιάσει το Σύνταγμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να υποκλίνεται με αυτοεξευτελισμό στην ακροδεξιά του κόμματός του».

Ειδήσεις σήμερα:

Ζωγράφου: Εξουδετερώθηκε βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ

Αχαΐα: Διακινούσαν μετανάστες και πλαστογραφούσαν έγγραφα (εικόνες)

Ισραήλ - Δήμαρχος Μετούλα: H Γάζα να γίνει σαν το Άουσβιτς

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο