LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 13 Δεκεμβρίου 2023 19:37 | Ανανέωση: 14 Δεκεμβρίου 2023 11:45

Σεισμός 9 Ρίχτερ στην Τουρκία - Η εφιαλτική πρόβλεψη

Τι απήχηση είχαν στον Τουρκικό Τύπο οι προγνώσεις του καθηγητή για ισχυρή σεισμική δόνηση.

Τουρκία - σεισμός - συντρίμμια

Σε μια εφιαλτική πρόβλεψη προχώρησε γνωστός Τούρκος καθηγητής Σεισμολογίας, αναφέροντας πως ο μεγάλος σεισμός που φοβούνται, είναι εξαιρετικά πιθανό να σημειωθεί στην Κωνσταντινούπολη φτάνοντας ακόμη και τα 9 Ρίχτερ.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Naci Gοrur, όπως μεταδίδει το CNN Turk, εκτίμησε μιλώντας στην εφημερίδα Sozcu, ότι υπάρχουν φόβοι για μεγάλο σεισμό ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος και θα είναι καταστροφικός εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις περί 9 Ρίχτερ.

«Σκεφτείτε μία λωρίδα των πρώτων 10 χιλιομέτρων που ξεκινά από την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Εκεί θα υπάρχουν περισσότερα προβλήματα, διότι η ένταση του σεισμού αναμένεται να φθάσει τα 9 Ρίχτερ από τον Κεράτιο Κόλπο μέχρι και τη Σηλυβρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο γεωεπιστήμονας ο οποίος είναι γνωστός για τις προβλέψεις του, τόνισε ότι τα λύματα θα αναμειχθούν με το πόσιμο νερό σε μια τέτοια περίπτωση και πως ακόμη και τα πολύ καλά χτισμένα κτήρια μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τους φονικούς σεισμούς του Καχραμανμαράς της 6ης Φεβρουαρίου, που ονομάστηκαν η «καταστροφή του αιώνα», όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο κτηριακό απόθεμα της Κωνσταντινούπολης και άρχισαν να λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο πρόληψης προκειμένου να επιταχυνθεί η αστική μεταμόρφωση της πόλης.

Μάλιστα, ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε προ ημερών στα ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής στα Μουδανιά της Τουρκίας ήταν αποκαρδιωτικός, καθώς η σεισμική δόνηση ήταν αισθητή μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

"Δε βάζουμε μυαλό"

Με τη φράση αυτή τιτλοφορείται την Πέμπτη η ημερήσια εφημερίδα της ΄γκυρας "Χουριέτ", όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, αναφερόμενη στις προγνώσεις για ισχυρότατο σεισμό. Η εφημερίδα στο δημοσίευμά της συνεχίζει:

"Ο γεωεπιστήμονας καθηγητής Dr. Naci Gorur συνεχίζει να προειδοποιεί τους πολίτες για έναν ενδεχόμενο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη. Μιλώντας στο πρόγραμμα με τίτλο "Η αντισεισμική πόλη Esenyurt", το οποίο ξεκίνησε από τον δήμαρχο του Esenyurt Kemal Deniz Bozkurt, ο καθηγητής Gorur έδωσε πληροφορίες σχετικά με το πως προετοιμάστηκε η περιοχή κατά του σεισμού και παρείχε σημαντικές προειδοποιήσεις στους πολίτες".

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Πρόωρο μωρό βγήκε νικητής μετά από 159 ημέρες στην θερμοκοιτίδα!

Καιρός - Πέμπτη: βροχές, ισχυροί νοτιάδες και άνοδος θερμοκρασίας

Βοτανικός: Νεκρός μετά από φωτιά σε αποθήκη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συμφωνία των Πρεσπών, η βία και το ΕΣΥΣήμερα 09:46 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έξαρση εθνικισμού από τα Σκόπια αλλά και τη βία στην κοινωνία.

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Το ντοκουμέντο με τις κινήσεις του φερόμενου ως δράστη μετά το έγκλημα (βίντεο)Σήμερα 07:39 | Ειδήσεις

Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει τις κινήσεις του κατηγορούμενου, μετά την δολοφονία της πρώην συντρόφου του στο Μενίδι.

Γερμανία: Καταστροφικές πλημμύρες – Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους (βίντεο)Σήμερα 09:11 | Ειδήσεις

Tοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τις "πλημμύρες του αιώνα".  Οι δυνάμεις της τάξης έχουν καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στην Κρήτη (εικόνες)Σήμερα 11:39 | Ειδήσεις

Συνεχίζει αμείωτα η εισροή μεταναστών στο νησί της Κρήτης με αφίξεις τόσο στο Λασίθι όσο και στα Χανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έμφυλη βία - Φθιώτιδα: τον χώρισε η σύντροφός του και απειλούσε να την σκοτώσει13:07Θεσσαλονίκη: Αλεπουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου (εικόνες)12:53Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ανήλικο ποδηλάτη12:40Η 28χρονη Βαρβάρα από την Κρήτη που θέλει να κάνει το γύρο της Ευρώπης με το βαν της12:26Κοζάνη: Θύμα απάτης ηλικιωμένη - Της απέσπασαν 80 χρυσές λίρες12:13Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στην Κρήτη (εικόνες)11:59Λακωνία: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε ρέμα11:45Βόλος: Επιδειξίας μπούκαρε σε επιχείρηση εστίασης και κυνηγούσε υπάλληλο11:31Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους; Πρόταση για φανάρι με λευκό χρώμα11:17Ευρωεκλογές - ΝΔ: τα νέα σποτ για μισθούς και ψηφιακό κράτος (βίντεο)11:04Μεσολόγγι: ανήλικος λήστεψε με μαχαίρι 13χρονο10:50Σερβία: Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με τραυματίες10:26ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” της νέας εβδομάδας10:12Μητσοτάκης: Η συμφωνία των Πρεσπών, η βία και το ΕΣΥ09:59Ηλεία: Στη ΜΕΘ αγρότης που εισέπνευσε επικίνδυνο φαρμάκο09:47Γερμανία: Καταστροφικές πλημμύρες – Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους (βίντεο)09:33Γάζα: Βρέθηκαν οι σοροί τριών ομήρων – Ανάμεσά τους και της Σάνι Λουκ09:20Γυναικοκτονία - Μενίδι: Το ντοκουμέντο με τις κινήσεις του φερόμενου ως δράστη μετά το έγκλημα (βίντεο) 09:06Τσακλόγλου: τα όρια συνταξιοδότησης, η προσωπική διαφορά και οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι (βίντεο)08:53“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Υπέρ-επεξεργασμένα τρόφιμα, καρκίνος των ωοθηκών και διατάσεις08:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο