LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 12 Δεκεμβρίου 2023 20:55

Βουλή Πολωνίας: Ακροδεξιός βουλευτής χάλασε με πυροσβεστήρα τη γιορτή της Χανουκά (βίντεο)

Απίστευτο σκηνικό στο κοινοβούλιο της Πολωνίας, με τον ακροδεξιό βουλευτή να καταστρέφει την εβραϊκή γιορτή.

Πολωνία - Χάνουκα - Βουλή

Ένας ακροδεξιός βουλευτής άδειασε έναν πυροσβεστήρα σε μια μενορά για την εβραϊκή γιορτή της Χανουκά μέσα στο κοινοβούλιο της Πολωνίας.

Ο νέος πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ καταδίκασε αμέσως την ενέργεια αυτή. «Συνέβη κάτι το απαράδεκτο, που δεν θα πρέπει να ξαναγίνει ποτέ, είναι ντροπή», είπε ο Τουσκ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου απέκλεισε από τη συνεδρίαση τον βουλευτή Γκρέγκορζ Μπράουν του κόμματος «Συνομοσπονδία» με αφορμή αυτήν την «ρατσιστική, ξενοφοβική και αντισημιτική» ενέργεια.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ιδιωτικής τηλεόρασης TVN24 δείχνουν τον Μπράουν να παίρνει στα χέρια του τον πυροσβεστήρα και να κατευθύνεται στον προθάλαμο του κοινοβουλίου όπου βρισκόταν η μενορά. Αφού ενεργοποίησε τον πυροσβεστήρα, έσβησε τα κεριά της λυχνίας, που αποτελεί σύμβολο του ιουδαϊσμού, προκαλώντας ένα λευκό νέφος και αναγκάζοντας τους φύλακες να απομακρύνουν όσους ήταν παρόντες. Στα πλάνα διακρίνονται κάποιοι άνθρωποι καλυμμένοι με μια λευκή σκόνη.

Ο Μπράουν στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων, ανέβηκε στο βήμα και αποκάλεσε «σατανική» τη μενορά, προσθέτοντας ότι εκείνος «αποκατέστησε την ομαλότητα».

Όταν ρωτήθηκε μετά το επεισόδιο αν ντρέπεται για όσα έκανε, απάντησε: «Εκείνοι που συμμετέχουν σε πράξεις σατανικής λατρείας θα έπρεπε να ντρέπονται».

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Σίμον Χολόβνια είπε ότι θα ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές.

Ο Μπράουν έφυγε από το κοινοβούλιο αφού αντάλλαξε χειραψία με άλλους ακροδεξιούς βουλευτές.

«Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό όσο είμαι εγώ πρόεδρος του κοινοβουλίου», είπε ο Χολόβνια.

Ο αρχιραβίνος της Πολωνίας Μίχαελ Σούντριτς είπε στο πρακτορείο Reuters ότι οι πράξεις του Μπράουν δεν αντιπροσωπεύουν τη χώρα. «Κάποιος έσβησε τα κεριά της Χανουκά και λίγα λεπτά αργότερα τα ξανανάψαμε. Επί χιλιάδες χρόνια οι εχθροί μας προσπαθούν να μας σβήσουν, από την εποχή των Μακκαβαίων μέχρι τη Χαμάς. Αλλά οι εχθροί μας πρέπει να μάθουν ότι δεν μπορούν να μας σβήσουν», τόνισε.

Ο καρδινάλιος Γκρέγκορζ Ρις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι ντρέπεται για τις πράξεις του Μπράουν. «Ζητώ συγγνώμη από ολόκληρη την εβραϊκή κοινότητα της Πολωνίας», έγραψε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέντης: Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού

Πρώτη υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ιταλία

Νεκροί Έλληνες - Λιβύη: Μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42Αγρίνιο: Άνδρας πυροβόλησε αδέσποτες γάτες από το μπαλκόνι του σπιτιού του10:28Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου10:14Βασίλης Μπισμπίκης: Πήρε γλυκά και ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής10:00Νίνα Σιμόν: Η ζωή, οι αγώνες και η κληρονομιά μιας καλλιτέχνιδας που δεν δίστασε να μιλήσει09:46Ο Τραμπ προειδοποίησε για κύμα απολύσεων και περικοπών εάν συνεχιστεί το shutdown09:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο