LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2023 14:21

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού - ΕΕΣ: Εορταστική δράση στο Σύνταγμα (εικόνες)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την "Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού", με μεγάλη εορταστική δράση, στο Σύνταγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού» (11/12) με μεγάλη εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, το Σάββατο (9/12), στο Σύνταγμα, με τίτλο «Το Δέντρο των Ευχών στολίζεται με μηνύματα για τα Δικαιώματα του Παιδιού», παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Η εκδήλωση του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. είχε στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, για τα δικαιώματα του παιδιού και τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων για μια υποστηρικτική για το παιδί κοινωνία και περιλαμβάνει δράσεις εμψύχωσης, δημιουργικής έκφρασης και παιχνίδια. Την εορταστική εκδήλωση συντόνισαν κοινωνικοί λειτουργοί του Ε.Ε.Σ, έχοντας την υποστήριξη από Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας, οι οποίοι έχουν εξειδικευτεί στην Εμψύχωση & Δημιουργική Απασχόληση Ευάλωτων Ομάδων, καθώς και εθελοντές Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Κατά τη διάρκεια της δράσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά με διαδραστικά παιχνίδια και χειροποίητες κατασκευές της ομάδας Εμψυχωτών του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ., καθώς και να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ευχετήριες κάρτες που δημιούργησαν. Τα παιδιά πέρασαν ευχάριστες στιγμές με τον εξαιρετικό Ταχυδακτυλουργό Τοτό και την ομάδα του, ο οποίος προσφέρθηκε να συμμετάσχει αφιλοκερδώς στην μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ. Παράλληλα, χόρεψαν στους ρυθμούς του τραγουδιού «It’s Giving Time Red Cross 2100 Anthem» μαζί με εθελοντές Νεότητας του Ε.Ε.Σ. αλλά και άλλων επιλεγμένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τον Dj που συμμετείχε στη δράση του Ε.Ε.Σ.

Σημειώνεται ότι, στο τέλος της δράσης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ μαζί με εθελοντές, μοίρασαν χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών από τα προγράμματα του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο - Αλλεργικό σοκ: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης

Θεσσαλονίκη - Σκυλιά: Πάνω από 50 τραύματα είχε η 50χρονη

Ρέντης - 18χρονος: Εκτοξεύτηκε και δεύτερη φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας17:17Αλεξανδρούπολη: Οδηγός φορτηγού διακινούσε παράνομα μετανάστες - Πώς συνελήφθη 17:03ΟΗΕ: Αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως τον Απρίλιο16:50Amber Alert για 47χρονο που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη16:36Σάμος - Δολοφονία 75χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο φερόμενος δράστης 16:23Masters 1000: Ο Αλκαράθ αποσύρθηκε από το τουρνουά της Ρώμης16:09ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Η αρχή της “έκρηξης” και οι πολιτικές αντιδράσεις 15:55Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι του15:42Πάσχα: Πού θα κάνουν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί 15:28ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Οι Χούθι καλούν τους φοιτητές στην Υεμένη15:15Κοκαΐνη περιείχε το...γράμμα που έλαβε από το Ηνωμένο Βασίλειο15:01Βοιωτία: Φωτιά στην Αγία Τριάδα 14:48Η Τουρκία υποστηρίζει τον Ρούτε για επικεφαλής του ΝΑΤΟ14:353 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου14:21Έξοδος εκδρομέων: Κίνηση και ουρές στα διόδια της Αττικής14:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο