LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2023 20:12

Παυλόπουλος στον ΑΝΤ1: ο Ερντογάν είναι τρομερά αναξιόπιστος (βίντεο)

Με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, ο Προκόπης Παυλόπουλος σχολιάζει στον ΑΝΤ1 τις επιδιώξεις του Ερντογάν και την εξέλιξη των διμερών σχέσεων.

Προκόπης Παυλόπουλος - ΑΝΤ1

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, βρέθηκε καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, σχολίασε μεταξύ άλλων τη στάση του Τούρκου προέδρου αλλα και το σύμφωνο καλής γειτονίας.

“Με τον Ερντογάν το μόνο πρόβλημα που έχουμε, νησιωτική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, δεν θα το λύσουμε ποτέ γιατί δεν δέχεται να πάμε στη Χάγη και να αναγνωρίσει ή να προσχωρήσει στη σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι για τη σύμβαση της θάλασσας” τόνισε αρχικά και σημείωσε ότι πρέπει να βρούμε τρόπο να ζήσουμε ειρηνικά.

“Ο ίδιος θέλει να πάει τα πάντα στη Χάζη, λες και έχουμε μια “βεντάλια” προβλημάτων. Εμείς δεν θα το δεχτούμε ποτέ. Άρα αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε, αυτό έγινε.

“Έγινε η συζήτηση που έγινε, ο Πρωθυπουργός απάντησε όπως έπρεπε να απαντήσει, ιδίως για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας και υπογράφηκε ένα κείμενο, το οποίο, δεν είναι σύμβαση, είναι μια διακήρυξη, η οποία δεν παράγει έννομα αποτελέσματα”, είπε σχετικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη συνέχεια τόνισε πως αυτό το κείμενο “θέλει μεγάλη προσοχή για δύο λόγους. Πρώτον, ο Ερντογάν έχει αποδείξει σε πολλά ζητήματα ότι είναι παντελώς αναξιόπιστος και δεύτερον, εκείνοι που θα ερμηνεύσουν το κείμενο αυτό πρέπει να καταλάβουν ένα πράγμα. Η Ελλάδα από πλευρά γεωστρατηγικής θέσης, δεν είναι αυτό που κάποιοι νομίζουν. Η θεοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας και η μείωση της θέσης μας είναι τεράστιο λάθος. Μπροστά στην αναξιοπιστία της Τουρκίας, έχει ανέβει πάρα πολύ η αξιοπιστία της Ελλάδας”.
Ακόμη τόνισε πως ο “μύθος περί των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, Οι ένοπλες δυνάμεις μας και ιδίως ό,τι αφορά τον αέρα και τη θάλασσα, σας διαβεβαιώ, και μόνες τους είναι τόσο αποτρεπτικές, που ο Ερντογάν δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό”.

Σχετικά με τους στόχους του Ερντογάν τονίζει πως δεν έχει στόχο να λύσει κάποιο πρόβλημα, αλλά “θέλει να ξαναγυρίσουμε στη συνθήκη της Μαδρίτης, εκεί που δυστυχώς είχαμε αναγνωρίσει δικαιώματα στο Αιγαίο για την Τουρκία”

Τέλος, τονίζει ότι η απειλή του casus beli από την πλευρά της Τουρκίας, είναι αδιανόητο καθώς είναι η επιτομή της παραβίασης του διεθνούς δικαίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Χριστούγεννα: Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιδόματα και έκτακτο βοήθημα

Θεσσαλονίκη: ‘Έκλεψε κράνος αστυνομικού για... challenge στο TikTok!

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Σπαραγμός στην κηδεία της Γεωργίας (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Μητσοτάκης στην Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο (εικόνες)Σήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης του ναού αλλά και του βόρειοιυ περίβολου, έργο που υλοποιείται με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)Σήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Συγγενείς και φίλοι, αποχαιρετούν σε κλίμα συγκίνησης την αγαπημένη ηθοποιό, Άννα Παναγιωτοπούλου.

Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο ΙσραήλΣήμερα 08:24 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και καιρό ότι θα διατάξει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, όπου κατ’ αυτόν κρύβονται οι «τελευταίες» μονάδες του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Eurovision: Αρρώστησε η Μαρίνα ΣάττιΣήμερα 11:59 | Ειδήσεις

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι είναι άρρωστη με βίντεο της στο Instagram.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Η συνάντηση Δία και Ουρανού και οι προβλέψεις της Πέμπτης (βίντεο)13:10Ο Μητσοτάκης στην Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο (εικόνες)12:56Λονδίνο - Gatwick: Εκκενώθηκε τμήμα στο αεροδρόμιο μετά από συναγερμό για φωτιά (εικόνες)12:43Γεραπετρίτης: Άκαιρη η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα12:29Eurovision: Αρρώστησε η Μαρίνα Σάττι12:16Πούτιν: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει12:02“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)11:49Θεσσαλονίκη: 61χρονος αυνανίστηκε μπροστά σε 18χρονη σε δημόσιο χώρο11:35Eurovision: Απόψε ο 2ος ημιτελικός με την συμμετοχή της Ελλάδας11:21Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)11:08Δωρεάν Μαστογραφία: SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων10:54Αρχιεπισκοπή Αμερικής για Μονή της Χώρας: Οι ΗΠΑ πρέπει να ανησυχούν για αυτές τις εξελίξεις10:41ΕΛΑΣ: Viral το μήνυμα για τους... “αγκωνόμυαλους” που σώζει ζωές! (βίντεο)10:27Ηράκλειο: Πέθανε από τις αναθυμιάσεις της μηχανής του μέσα στο σπίτι του10:13Βόρεια Μακεδονία - εκλογές: Προβληματισμός για την επικράτηση των εθνικιστών09:59Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε και χάνει το Προολυμπιακό09:46Ευγένιος Σπαθάρης: Ο “πατέρας” του Καραγκιόζη09:32Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ09:19Σπηλιωτόπουλος: ‘Έχω αποστασιοποιηθεί από την ΝΔ πολιτικά και ψυχικά09:05Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν κατάστημα και απείλησαν τον υπάλληλο με κατσαβίδι08:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο