LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2023 19:31

ΛΑΡΚΟ - Κασσελάκης: Η κυβέρνηση την αφήνει να ρημάζει (βίντεο)

Τι κριτική άσκησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη ΛΑΡΚΟ, και τι υποσχέθηκε στους εργαζόμενους.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ - ΛΑΡΚΟ

Βολές στην κυβέρνηση με αφορμή την κατάσταση της ΛΑΡΚΟ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο το πρωί της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου.

«Πίσω μου δεν βλέπετε μόνο την απαξίωση μιας ιστορικής βιομηχανίας, μιας βιομηχανίας με προϊόντα εξαγωγικού χαρακτήρα, μιας βαριάς βιομηχανίας που θα μπορούσε να βάλει την Ελλάδα στον χάρτη στην Ευρώπη. Αλλά βλέπετε και την απαξίωση 500 οικογενειών και παραπάνω σε ολόκληρη τη χώρα, που δυστυχώς θα περάσουν μαύρα Χριστούγεννα», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το λιγότερο το οποίο αρμόζει στους εργαζόμενους εδώ είναι λίγη διαφάνεια»

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι του εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα και την ανάγκη τους για εργασία.

«Δυστυχώς δεν ξέρουνε εάν από 1/1 θα είναι στη μισθοδοσία του κράτους, της επιχείρησης, ή αν θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται για την επιβίωσή τους. Από ό,τι είδα δεν υπάρχει σχέδιο άμεσης επαναλειτουργίας της μονάδας. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει μελέτη από τον μελλοντικό ιδιοκτήτη ή από την κυβέρνηση για το τι μέλλει γενέσθαι», σημείωσε, ακόμη, ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είναι στα χέρια της κυβέρνησης επιτέλους να βρει τις λύσεις»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη «το λιγότερο το οποίο αρμόζει στους εργαζόμενους εδώ είναι λίγη διαφάνεια. Να ξέρουν τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα. Εμείς έχουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση θέσει την πρότασή μας για την επέκταση της σύμβασης των εργαζόμενων τουλάχιστον 12 μήνες ακόμα. Από κει και πέρα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο η ΛΑΡΚΟ να προσφέρει και πάλι στη βιομηχανία και να γίνει κερδοφόρα. Οι άνθρωποι εδώ θέλουν να δουλέψουν».

Καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι «η επιχείρηση μπορεί να αποδώσει, είναι στα χέρια της κυβέρνησης επιτέλους να βρει τις λύσεις και να βάλει και τον ιδιώτη και τους εργαζόμενους στο ίδιο τραπέζι».

Αργότερα ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X που τόνισε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε ζητήσει ήδη παράταση 12 μηνών για τη μισθοδοσία τους. Θα προσπαθήσουμε να δούμε την κατάσταση και με τους πιθανούς επενδυτές. Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να ξανανοίξει, η χώρα έχει ανάγκη τη βαριά βιομηχανία».

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Σπαραγμός στην κηδεία της Γεωργίας (εικόνες)

Επεισόδια στο Ρέντη - Συγκλονίζει φίλος του αστυνομικού: Η φωτοβολίδα έφτασε στο κόκαλό του

Φωτιά στα Πατήσια: "Μαμά, καίγομαι" φώναζε η γυναίκα - Καταγγελία του πατέρα για τους πυροσβέστες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο