LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2023 17:37

ΠΟΕ – ΟΤΑ: 24ωρη πανελλαδική απεργία

Σε ανακοίνωση γίνεται λόγος για «συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την περιφρονητική αντιμετώπιση των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. από την κυβέρνηση».

ΠΟΡΕΙΑ - ΠΟΕ ΟΤΑ

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου αποφάσισε ομόφωνα το 49ο ενδιάμεσο συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που εκπροσωπεί το προσωπικό στην αυτοδιοίκηση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ίδια ημέρα, στις 11.00 το πρωί, έξω από τα γραφεία της, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σε ανακοίνωση γίνεται λόγος για «συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την περιφρονητική αντιμετώπιση των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. από την κυβέρνηση της ΝΔ και μερίδας αιρετών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με τη συμμετοχή του συνόλου των Αντιπροσώπων-Συνέδρων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 το 49ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Από κάθε γωνιά της χώρας, μέσω των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., εκφράστηκε η αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των εργαζομένων για την συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την περιφρονητική αντιμετώπιση των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) και μερίδας Αιρετών.

Η συνεχιζόμενη ακρίβεια που κατατρώει το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η οριζόντια αύξηση-κοροϊδία των σαράντα (40,00) ευρώ που εξανεμίζεται εν ριπή οφθαλμού, αφού οι πολυεθνικές έχουν εκτοξεύσει τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης σε δυσθεώρητα ύψη με θεατή-τροχονόμο την κυβέρνηση, η έλλειψη προσωπικού σε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δημιουργεί πλέον ανυπέρβλητα εμπόδια στην εξυπηρέτηση των Δημοτών, είναι η μουντή και εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες συμβασιούχοι-«όμηροι», προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με επαναλαμβανόμενες και πολλές φορές κακοπληρωμένες συμβάσεις. Παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οδηγούνται μοιραία ξανά στην ανεργία, αφού ακόμα και όταν η Δικαιοσύνη αποφασίζει πως πρέπει να παραμείνουν στην δουλειά, οι ίδιοι «καταθέτουν» τον πενιχρό μισθό τους στους μεγαλοδικηγόρους, αφού η κυβέρνηση επιλεκτικά τους υποχρεώνει σε εξάντληση κάθε ένδικου μέσου έως ότου απολυθούν!!

Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Γι' αυτό, με ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφαση το 49ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκήρυξε την πραγματοποίηση 24ΩΡΗΣ Πανελλαδικής Απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και καλεί σε Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Ομόφωνα επίσης αποφάσισε στους επόμενους έξι (6) μήνες να πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΟ Καταστατικό Συνέδριο προκειμένου να συναποφασιστούν εκείνες οι Καταστατικές Αλλαγές που είναι αναγκαίες και επίκαιρες για ένα μαχητικό και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων θα καθορίσει το μέλλον τους!!!

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Κατσούρη: Αποφυλακίζονται 20 Κροάτες χούλιγκαν

Γυναικοκτονία - Σαλαμίνα: “Διπλή” ταυτότητα είχε ο δράστης για να γλιτώσει την φυλάκιση

Χριστούγεννα: Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιδόματα και έκτακτο βοήθημα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη – Bart Merci: Οι εκθέσεις μας δεν συμπεριλήφθηκαν στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜΧθες 21:10 | Ειδήσεις

 Τι είπε ο επικεφαλής του Πανεπιστημίου της Γάνδης, για τις προσημειώσεις και τα αίτια της πυρόσφαιρας.

Τραμπ κατά Ευρώπης: Θα υπάρξουν συνομιλίες μόνο αν μας πληρώνουν ετησίως ένα μεγάλο ποσόΧθες 11:24 | Ειδήσεις

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν δεν υπάρξουν οικονομικές αποζημιώσεις τόσο για το παρόν όσο και για το παρελθόν

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – Δομή Σάμου: Τι λένε πηγές για τα κρούσματα υποσιτισμούΧθες 21:30 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν πηγές του αρμόδιου Υπουργείου, για τα «έξι παιδιά από έξι μηνών έως έξι ετών διαγνώστηκαν με υποσιτισμό στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου».

Αναβολικά: Κατασχέθηκαν 8000 χάπια - Aθλητές στο πελατολόγιο σπείρας (βίντεο)Χθες 14:03 | Ειδήσεις

Τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ. Τι άλλο βρέθηκε στην κατοχή των δραστών του κυκλώματος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 8 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα04:55Κυβέρνηση Τραμπ: Διατάχθηκε να φέρει πίσω μετανάστη που απέλασε στο Σαλβαδόρ04:15Εικοσιτετράωρη Γενική Απεργία στις 9 Απριλίου03:30Σεισμός: Νέα στοιχεία για τη Σαντορίνη - Τα πρώτα ευρήματα του ΑΠΘ02:50Τραμπ: Η πώληση ενέργειας στην ΕΕ είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης02:20Γαλλία: Αλεξιπτωτιστής... προσγειώθηκε σε οροφή γηπέδου (βίντεο)01:40Κρήτη: Επιτέθηκε στον ψάλτη με σκεπάρνι και έβρισε την παπαδιά01:10Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Χαμόγελο του Παιδού - "Υγιείς αφετηρίες, ελπιδοφόρο μέλλον"00:30Φεστιβάλ Καννών: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα00:00Τραμπ για Ερντογάν: "Μου αρέσει, του αρέσω και αυτό τρελαίνει τα μέσα ενημέρωσης" 23:47Τραμπ: Έχουμε απευθείας συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα23:33Ελευθέριος Βενιζέλος: Χειροπέδες σε 43χρονο για κλοπές αποσκευών23:20Ζελένσκι: Ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας23:06Παρίσι: Φωτιά σε κέντρο διαλογής απορριμμάτων (βίντεο) 22:53Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη22:39Δασμοί: Η Κομισιόν προτείνει αντίμετρα ύψους 25% σε ορισμένα προϊόντα22:26Καιρός: Παγωνιά, χιόνια, βροχές και βοριάδες την Τρίτη22:12Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – Δομή Σάμου: Τι λένε πηγές για τα κρούσματα υποσιτισμού21:59Κλέμ Μπερκ: Πέθανε ο ντράμερ των Blondie21:45ΗΠΑ: Ματαιώνεται η συνέντευξη Τύπου Τραμπ - Νετανιάχου21:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο