LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2023 11:45

Βρετανία - Παραίτηση Τζένρικ: Ξυπνούν μνήμες του 2018

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές η παραίτηση ενός υπουργού που είχε την στήριξη του Βρετανού πρωθυπουργού και θεωρούνταν ένας από τους στενότερους φίλους και συμμάχους του Ρίσι Σούνακ ξυπνά μνήμες του 2018

Ρόμπερτ Τζένρικ

Η παραίτηση του ήρθε μετά τη δημοσίευση της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας έκτακτης ανάγκης για να μπορούν να σταλούν μετανάστες και πρόσφυγες που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Ρουάντα. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στην Βουλή για συζήτηση και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Μνήμες του 2018 ξυπνά η παραίτηση του υπουργού Μετανάστευσης

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές η παραίτηση ενός υπουργού που είχε την στήριξη του Βρετανού πρωθυπουργού και θεωρούνταν ένας από τους στενότερους φίλους και συμμάχους του Ρίσι Σούνακ ξυπνά μνήμες του 2018 όταν κάπως έτσι άρχισε να ξεδιπλώνεται η κρίση εντός της κυβέρνησης Τζόνσον με αποτέλεσμα ο τότε πρωθυπουργός να οδηγηθεί σε παραίτηση.

Στην Κύπρο ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

Για την Κύπρο βρίσκεται ο βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς όπου θα έχει σειρά επαφών τόσο με μέλη της Κυπριακής κυβέρνησης όσο και με αξιωματούχους και το προσωπικό των βρετανικών βάσεων. Θα συνοδεύεται από τον αρχηγό των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να επισκεφτεί τα παλαιστινιακά εδάφη και το Ισραήλ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο, Ισσάκ Καρυπίδη.

Όπως ο ίδιος επεσήμανε εντός της Βουλής των Κοινοτήτων η Βρετανία αναζητά διαφορετικές οδούς για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα καθώς η χερσαία διάβαση της Ράφας δεν θεωρείται ασφαλής.

Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών με τη σειρά του έχει αφήσει να εννοηθεί πως το Λονδίνο εξετάζει το ενδεχόμενο της χάραξης ενός θαλάσσιου διαδρόμου προς τη Γάζα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Θέμα που είχε συζητήσει ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας με τον Βρετανό ομόλογο του πριν από δύο εβδομάδες στο Λονδίνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία στην Σαλαμίνα - Μητέρα 43χρονης στον ΑΝΤ1: Ποτέ δεν μου είπε ότι την έδερνε ο δράστης μέχρι που... (βίντεο)

Πειραιάς - Τροχαίο: λεωφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ

Ο Κώστας Κόκλας... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο