LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Δεκεμβρίου 2023 22:34 | Ανανέωση: 06 Δεκεμβρίου 2023 22:42

Λας Βέγκας: Πυροβολισμοί με πολλά θύματα σε πανεπιστήμιο (βίντεο)

Για δράστη που άνοιξε πυρ σε ένα από τα κτήρια του πανεπιστημίου κάνουν λόγο οι Αρχές, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλά θύματα.

Λας Βέγκας - πυροβολισμοί - πανεπιστήμιο

Ένοπλος άνοιξε πυρ χθες Τετάρτη σε πανεπιστημιούπολη στο Λας Βέγκας (Νεβάδα, δυτικές ΗΠΑ) και σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, προτού διαπιστωθεί ο θάνατος και του ιδίου, ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση της πόλης, τραγωδία που προκαλεί έντονα συναισθήματα στην πόλη, που είχε ήδη υποστεί το 2017 μια από τις χειρότερες σφαγές με τη χρήση όπλων που διαπράχθηκαν ποτέ στις ΗΠΑ.

«Τρεις άνθρωποι απεβίωσαν και άλλος ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», εξήγησε η αστυνομία μέσω X (του πρώην Twitter). Ο δράστης είναι επίσης νεκρός, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ακούστηκαν πυρά χθες το μεσημέρι στον χώρο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Νεβάδας στο Λας Βέγκας. Η αστυνομία ζήτησε σχεδόν αμέσως να φύγουν εσπευσμένα οι πάντες από την πανεπιστημιούπολη, περίπου δυο χιλιόμετρα από την περίφημη «strip», την αρτηρία όπου λειτουργούν αρκετά καζίνο.

Αφού η αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση λήξασα, το πρυτανείο ζήτησε οι πάντες να μείνουν «κλεισμένοι μέσα» ώστε οι άνδρες της να μπορέσουν να αδειάσουν τα κτίρια «ένα προς ένα», ενώ ακύρωσε το σύνολο των μαθημάτων που επρόκειτο να παραδοθούν και άλλες δραστηριότητες.

«Αυτό σκοτείνιασε την πανεπιστημιούπολη» και «τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε μάχη και να το ξεπεράσουμε αυτό κι είναι απλά θλιβερό», είπε φοιτητής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού KSNV.

Το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Λας Βέγκας, σε ανακοίνωση που ανάρτησε λίγο νωρίτερα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, δεν διευκρίνισε τις συνθήκες του περιστατικού ή την κατάσταση των θυμάτων, αλλά προέτρεψε τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη γύρω από το Beam Hall, ένα κτίριο της πανεπιστημιούπολης που στεγάζει τη Σχολή Επιχειρήσεων και άλλες εγκαταστάσεις.

Το πανεπιστήμιο δημοσίευσε ξεχωριστό μήνυμα καλώντας τους φοιτητές να απομακρυνθούν από την περιοχή.

"Ανταποκρινόμαστε σε προκαταρκτικές αναφορές για έναν Ενεργό Σκοπευτή στην πανεπιστημιούπολη του UNLV κοντά στο BEAM Hall. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά θύματα αυτή τη στιγμή", ανέφερε η αστυνομία στο X.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπήρξε πρόσθετη αναφορά για πυροβολισμούς από την Ένωση Φοιτητών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξί: Νέα απεργία την Πέμπτη

Αράχωβα - Κακοποίηση χάσκι: Ο ιδιοκτήτης του σκύλου μιλά στο “Πρωινό” (βίντεο)

Ηράκλειο - Θάνατος σε γηροκομείο: Έδωσαν καθαριστικό υγρό σε ηλικιωμένη αντί για νερό!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συμφωνία των Πρεσπών, η βία και το ΕΣΥΣήμερα 09:46 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έξαρση εθνικισμού από τα Σκόπια αλλά και τη βία στην κοινωνία.

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Καρέ καρέ από την στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης (βίντεο)Σήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Νέα βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Γερμανία: Καταστροφικές πλημμύρες – Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους (βίντεο)Σήμερα 09:11 | Ειδήσεις

Tοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τις "πλημμύρες του αιώνα".  Οι δυνάμεις της τάξης έχουν καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στην Κρήτη (εικόνες)Σήμερα 11:39 | Ειδήσεις

Συνεχίζει αμείωτα η εισροή μεταναστών στο νησί της Κρήτης με αφίξεις τόσο στο Λασίθι όσο και στα Χανιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γυναικοκτονία - Μενίδι: Καρέ καρέ από την στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης (βίντεο)14:15Γάζα: Ανθρωπιστική βοήθεια για πρώτη φορά στην αποβάθρα των Αμερικανών 14:01“Παγιδευμένοι”: Η δολοφονία του Σταύρου και οι νέες απειλές (εικόνες)13:48Διδυμότειχο - Θάνατος βρέφους: Τι οδήγησε στον θάνατό του13:34Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από καταστροφικές πλημμύρες (βίντεο)13:21Έμφυλη βία - Φθιώτιδα: τον χώρισε η σύντροφός του και απειλούσε να την σκοτώσει13:07Θεσσαλονίκη: Αλεπουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου (εικόνες)12:53Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ανήλικο ποδηλάτη12:40Η 28χρονη Βαρβάρα από την Κρήτη που θέλει να κάνει το γύρο της Ευρώπης με το βαν της12:26Κοζάνη: Θύμα απάτης ηλικιωμένη - Της απέσπασαν 80 χρυσές λίρες12:13Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στην Κρήτη (εικόνες)11:59Λακωνία: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε ρέμα11:45Βόλος: Επιδειξίας μπούκαρε σε επιχείρηση εστίασης και κυνηγούσε υπάλληλο11:31Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους; Πρόταση για φανάρι με λευκό χρώμα11:17Ευρωεκλογές - ΝΔ: τα νέα σποτ για μισθούς και ψηφιακό κράτος (βίντεο)11:04Μεσολόγγι: ανήλικος λήστεψε με μαχαίρι 13χρονο10:50Σερβία: Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με τραυματίες10:26ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” της νέας εβδομάδας10:12Μητσοτάκης: Η συμφωνία των Πρεσπών, η βία και το ΕΣΥ09:59Ηλεία: Στη ΜΕΘ αγρότης που εισέπνευσε επικίνδυνο φαρμάκο09:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο