LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 06 Δεκεμβρίου 2023 17:52

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ατρόμητος σόκαρε τη Λάρισα στις καθυστερήσεις

Οι Θεσσαλοί ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, απέναντι στους φιλοξενούμνους που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους.

Λάρισα - Ατρόμητος

Χάρη σε γκολ του Γιουμπιτάνα στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ατρόμητος (με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του) απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη -σαφώς ανώτερή του- ΑΕΛ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, που έγινε σήμερα (6/12) στην «AEL FC Arena». Η ομάδα της Λάρισας προηγήθηκε στο 80΄ με τον Ογκμποε, από λάθος του τερματοφύλακα Μαρκετζιάνι, αλλά ισοφαρίστηκε στην τελευταία φάση του αγώνα και πλέον θα έχει πολύ δύσκολο έργο στη ρεβάνς, που θα γίνει στο Περιστέρι, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του ντέρμπι «αιωνίων», Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησαν τρεις καλές ευκαιρίες: στο 4΄ με απευθείας φάουλ του Παπαγεωργίου που πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 38΄ με άστοχη κεφαλιά του Πλέγα από πολύ καλή θέση και στις καθυστερήσεις με σουτ του Καλουτσικίδη που απέκρουσε σε κόρνερ ο Μαρκετζιάνι. Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος είχε μία -αλλά κλασική- φάση, όμως ο Σουλούκος έσωσε την εστία του στην κοντινή προβολή του Βαλένσια στο 15΄. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου, πάντως, σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Πομόνη, που αποχώρησε με φορείο.

Ο Μαρκετζιάνι χρειάστηκε να επέμβει ξανά στο 64΄, για να διώξει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Πεντρόσο έξω από την περιοχή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Ηλιάδη από τη μικρή περιοχή έφυγε άουτ. Παρότι ο Σάσα Ιλιτς επιστράτευσε βασικούς ποδοσφαιριστές (Ρομπάιγ, Καμαρά, Βέργος) και η ΑΕΛ «έχασε» τους Κώστα Παπαγεωργίου και Μαϊδανό (αντικαταστάθηκαν λόγω ενοχλήσεων), οι «βυσσινί» πέτυχαν το γκολ που δικαιούνταν στο 80΄. Χρειάστηκε βέβαια το λάθος του Μαρκετζιάνι, που έκανε κακό κοντρόλ μετά από γύρισμα του Ιμερέκοφ και έδωσε την ευκαιρία στον Ογκμποε να κλέψει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο Ατρόμητος, όμως, κατάφερε να ισοφαρίσει κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, όταν, μετά από σέντρα και απομάκρυνση της άμυνας, ο Γιουμπιτάνα έπιασε από τη γωνία της περιοχής ένα εξαιρετικό βολέ και έστειλε τη μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι» του Σουλούκου, διατηρώντας το αήττητο του Σάσα Ιλιτς στον πάγκο των «κυανόλευκων».

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)

Κίτρινες: Πομόνης, Ερλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Μαϊδανός (79΄ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Καλουτσικίδης (79΄ Θ. Παπαγεωργίου), Πλέγας, Θωμαΐδης (72΄ Αντράντα), Κ. Παπαγεωργίου (72΄ Ογκμποε), Μπρου, Κοσονού, Πεντρόσο (66΄ Νίνο)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Αθανασίου, Πομόνης (46΄ Ιμερέκοφ), Ερλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα, Κούεν (66΄ Καμαρά), Ντιρκς (66΄ Ρομπάιγ), Βαλένσια, Τζοβάρας (70΄ Βέργος)

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα - Γυναικοκτονία: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 71χρονος - Δεν τον αναλαμβάνει δικηγόρος

Ρεύμα - Μαρινάκης: Γιατί το πράσινο τιμολόγιο συμφέρει τον καταναλωτή (βίντεο)

Λάρισα: Έκλεψαν εκατοντάδες χαλιά από εταιρεία καθαρισμού

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοιΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση που χρεώνεται τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)Σήμερα 17:43 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40Βόλος: Ανατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν με μεγάλη λεία15:27Ο Σπανούλης καλύτερος προπονητής του BCL15:13Παίδων “Αγία Σοφία”: Θαλασσαιμικά παιδιά διαμαρτύρονται μαζί με τους γονείς τους14:59Χερσόνησος: Θανατηφόρα σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο (εικόνες)14:45Θεσσαλονικη: Αυτοκίνητο κατέληξε μέσα στην είσοδο του Ιπποκράτειου (εικόνες)14:31Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Madrid Open14:17Πάτρα – Μαθητές “βαποράκια”: Αφού δεν πούλησες ουσίες, θα μου δώσεις το χαρτζιλίκι σου14:03ΗΠΑ - εκλογές: Ο Μπάιντεν λέει “ναι” σε ντιμπέιτ με τον Τράμπ13:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο