LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Δεκεμβρίου 2023 10:40

Εισπρακτικές εταιρείες: Δύο πρόστιμα για απαράδεκτες πρακτικές

Για παραβιάσεις της νομοθεσίας και απαράδεκτη στάση έναντι των δανειοληπτών επιβάλλονται τα πρόστιμα. Δείτε αναλυτικά τα ποσά και τους λόγους επιβολής των ποινών.

εισπρακτική εταιρία

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης:

«Δύο διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους €670.000 σε ισάριθμες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994. Ειδικότερα:

1. doValue Greece - Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (A.E.Δ.Α.Δ.Π.): Η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €435.000 στη συγκεκριμένη εταιρεία επειδή: 

α) Προέβη σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις για ενημέρωση οφειλετών περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες είχαν υποβληθεί σε ρύθμιση που τηρούταν χωρίς, όμως, να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη εκ μέρους της εταιρείας επιβεβαίωση αυτών (πρόστιμο ύψους €385.000) και 

β) Προέβη σε αθέμιτη πρακτική επιδεικνύοντας προσβλητική συμπεριφορά με χρήση καταφανώς προσβλητικών εκφράσεων εναντίον οφειλέτη κατά την ενημέρωσή του περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής (πρόστιμο ύψους €55.000).

2.  Cepal Hellas Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (A.E.Δ.Α.Δ.Π.): Η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 235.000 στη συγκεκριμένη εταιρεία επειδή:

α) Προέβη σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις οφειλέτη περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη εκ μέρους της εταιρείας επιβεβαίωση αυτής καθώς και σε ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης με έκδοση διαταγής πληρωμής κατά του οφειλέτη, παρά το γεγονός ότι η οφειλή είχε υποβληθεί σε ρύθμιση βάσει δικαστικής απόφασης στο πλαίσιο του ν.3869/2010 και τηρούνταν απαρέγκλιτα και

β) Προέβη σε αναθέσεις εντολών σε Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για ενημέρωση των οφειλετών για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους οι οποίες  είχαν υποβληθεί σε δικαστική ρύθμιση και τηρούνταν απαρέγκλιτα.

Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν την προστασία του καταναλωτή στην  γραμμή 1520 καθώς και να υποβάλλει καταγγελίες για παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kataggelies.mindev.gov.gr/ .

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η παραβίαση της νομοθεσίας και οι απαράδεκτες συμπεριφορές από τις  εισπρακτικές εταιρείες δεν γίνονται αποδεκτές. Οι εταιρείες πρέπει να σέβονται τους πολίτες και να τηρούν τη νομοθεσία που ρυθμίζει τη λειτουργία τους. Το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει τους εντατικούς ελέγχους». 


Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία στην Σαλαμίνα: Την σκότωσε μέσα στο σπίτι της

Νέα Αριστερά - Ηλιόπουλος: Δεν έχουμε απέναντι μας τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά... (βίντεο)

Μαγιορκίνης - “Λευκή πνευμονία”: Ανησυχητική η αντοχή του μικροβίου στα αντιβιοτικά (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος εκδρομέων: Κίνηση και ουρές στα διόδια της ΑττικήςΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Καθυστερήσεις στα διόδια εξόδου από την Αττική. Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τον Πειραιά και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ από Κηφισό και Λιόσια.

Αργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμωνΣήμερα 13:05 | Ειδήσεις

Τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα πελάγη.

Επιτάφιος: “Έργα τέχνης”σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (εικόνες)Σήμερα 13:13 | Ειδήσεις

Φωτογραφίες από ορισμένους από τους πλέον εντυπωσιακούς επιταφίους, που είναι στολισμένοι σε εκκλησίες ανά την Ελλάδα.

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)Σήμερα 10:09 | Ειδήσεις

"Τελευταίο αντίο" λένε συγγενείς και φίλοι στην συνεπιβάτιδα της μηχανής, που έχασε την ζωή της, σε τροχαίο, στον ΒΟΑΚ. Πως συνέβη η τραγωδία. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΗΕ: Αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως τον Απρίλιο16:50Amber Alert για 47χρονο που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη16:36Σάμος - Δολοφονία 75χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο φερόμενος δράστης 16:23Masters 1000: Ο Αλκαράθ αποσύρθηκε από το τουρνουά της Ρώμης16:09ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Η αρχή της “έκρηξης” και οι πολιτικές αντιδράσεις 15:55Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι του15:42Πάσχα: Πού θα κάνουν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί 15:28ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Οι Χούθι καλούν τους φοιτητές στην Υεμένη15:15Κοκαΐνη περιείχε το...γράμμα που έλαβε από το Ηνωμένο Βασίλειο15:01Βοιωτία: Φωτιά στην Αγία Τριάδα 14:48Η Τουρκία υποστηρίζει τον Ρούτε για επικεφαλής του ΝΑΤΟ14:353 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου14:21Έξοδος εκδρομέων: Κίνηση και ουρές στα διόδια της Αττικής14:08Δάγκειος πυρετός: “Καμπανάκι” του ΕΟΔΥ για κρούσματα13:54Η Κίνα στέλνει διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης (εικόνες)13:41Επιτάφιος: “Έργα τέχνης”σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (εικόνες)13:27Αργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμων13:12Ναυσικά Γκράτσιου: “Έφυγε” από τη ζωή η δημοσιογράφος12:59Θεσσαλονίκη: Δέμα με... κροτίδες εισαγωγής παρέλαβε 50χρονη (εικόνες)12:45Μεταναστευτικό: Κι άλλη βάρκα έφτασε στην Κρήτη12:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο